F1CHL - Retro
  • Freedom88
    Más....kedves jogásznak, bírónak, mittomén minek tanuló emberkék és persze mindenki:)
    Következőkben leírom mi folyik éppen a Déliben és kérném a véleményeteket, javaslatokat.

Mivel én most dízelmozdonyon vagyok, igy most tapasztalom ami folyik ottan. Szóval a Déliben két tartalék mozdonyvan (ami csinálja a kocsiösszeállítást, kihúzásokat mind1), az egyik a villany, másik a dízel. A dízel a hét minden napján megy, a villany pedig csak hétköznap üzemelt, hétvégén nem, de most ez változni fog, mind1. Lényeg a dízel mindig kell, mert van olyan vágány ahova kocsikat teszünk be, veszünk ki onnét és ott nincs pókháló fönt, igy csak olyan géppel tudunk bemenni oda, amiben van dízelmotor. Az, hogy ezeken a tárolóvágányokon mozgunk, nincs is baj. De vannak a tároló vágányok, ahol a szerelvényeket helyezzük el, itt kicsit más a helyzet. A téren más, hogy itt hivatalos, ha nincs mozgás 20perc után le kell állítani a dízelmotort. Egy helyen lehet járatni bármeddig, az a tárolóvágányon van, oda szoktunk menni, mikor alvás van, én is ott járatom, ezzel nincs is semmi gond.
    Na már most a tárolóvágányon vagyunk, járatjuk a motort, hideg van, fűtés kell, meg a motornak se tesz jót, ha leállítjuk, pár perc után beindítjuk stb. Ezért én járatni szoktam...Eközben és itt a lényeges dolog, az utcáról, mivel kicsit magasabban van, mint a vágányok, egy faszi aki vmi zöld egyesületbe benne van és környezetvédő meg faszom tudja, folyamtosan kamerázza a mozdonyt (de csak akkor mikor nem dolgozik, vagyis áll egyhelybe és jár a motor). Azért kamerázza, mivel azt akarja elérni, hogy szüntessék meg a dízeltartalékot a Déliben, mert hangos és zavarja az ottlakókat. Erre azt tom mondani, hogy vasút kicsit korábban volt ott, minthogy Ő odaköltözött vagy ilyesmi. Szóval kamerázza a mozdonyt, ezáltal engem is. Jogilag lehet ezt? Nem egyeztem bele, hogy kamerázza a munkám vagy alapból engem és ezt később gondolom én, mint bizonyítékot fel fogja használni. Ez itt nem jogsértő vagy vmi?
    Mondjuk én vagyok olyan fasz, hogy mikor indulás van direkt egyhelybe maxxal pörgetem a motort és utána engedem fel a féket és akkor ordítva elindul a mozdony, másik meg, igaz ez a 20perces história. Megállok, megnézem mennyi az idő...rá 19percre leállítom a motort (ekkor egyébként befejezi a kamerázást és elindul haza), majd rá 2 percre újra beíndítom és járatom 19percig megint (erre persze visszajön és újra kemerázza a 19percet), majd ha még mindig nincs munka újra leállítom, aztán megint vissza. Hivatalosan nem járatom a motort 20percnél tovább. Megszakítom...
    Szóval amit kérdeznék: kihívhatom rá a rendőrséget? vagy bármi jogi lépést intézhetek felé?.
    Thx a választ, meg remélem értelmesen írtam le a helyzetet.