F1CHL - Retro
-
Hát,elmesélek valamit,mert ez olyan kuriózum (szerintem ilyen máshol nincs az országban,nem is csoda,ha jobb egyetemeken,kiröhögnek minket),hogy muszáj megosztanom Veletek,Bryannek már meséltem,te már ismered a történetet.
-A tantárgy neve: Közigazgatás (Mo-on) 4 féléves
-Valójában a négy szemeszter végén senki se lesz okosabb mint az elején volt,de közte jól megszivatják a népet.
-Minden félévben a tantárgy áll egy gyakorlatból és egy előadásból,ez még annyira nem is nagy kunszt.
-Azonban minden félévben a vizsgára bocsátás feltételei a következők: gyakorlatról minimális hiányzás (ez még alap), aztán gyakorlati zárthelyi sikeres megírása,gyakorlaton előadás (referendum) tartása. Ha mindez megvan,akkor a gyakorlatot teljesítetted,aláírják az indexben.
-De ez még nem elég a vizsgára. Van egy évfolyam zh (előbbieken felül), amire természetesen még be is kell ugrani. Ez annyit tesz,hogy az első három kérdésből 2 nem flottul jó,akkor vége,hiába tudsz minden mást. Ezen a zh-n végül 110 emberből 40 felelt meg... (a póttal együtt)
-És mindezek után még vizsgázni is kell,a vizsga úgy néz ki,mint az évfolyam zh,különbség annyi,hogy sokkal több a kérdés,és beugrani,természetesen ott is kell,csak ott úgy van,hogy 5ből 3at kell eltalálni.
-Ha valaki mindezt túléli,akkor megvan egy közig féléve.
Problémák ezzel kapcsolatban:
1.A tanárok állandóan siránkoznak,hogy mennyi embert kell vizsgáztatni, és a végletekig lenéznek minket, hogy nem tudunk semmit. Maga a tantárgy oktatása is mélyen színvonalon aluli,gyakorlatokon rendszeresen "populáris" témáról beszélgettünk (pl. McDonalds vs Burger King, Zara vs Promod, avagy az amerikai tb rendszer-> egyik se releváns).
2.Mindezt 4 féléven keresztül húzzák a diákokkal,a fentebbi sorrendben,mire valaki megcsinálja,megbolondulhat elég könnyedén.
3.Tanárok (holott ezért fizetik őket) nem hajlandóak elolvasni a teljes dolgozatot,és a reális tudás alapján értékelni,de a panaszkodás megy,hogy mennyi ember felveszi újra a tantárgyat,és hogy ezt ők nem fogják bírni. Szegények. Sőt,ezen a tanszéken működik a legnagyobb csalás,amit szerintem egyetemek még nem láttak,ugyanis a dolgozatokat (nem vicc) diáktársaink javítják. Van egy bennfentes évfolyamtársam,aki felügyel,javít,mindent csinál (lány),érdekes,hogy ő mindig milyen hamar tudja az eredményeket, a másik meg,egy közeli barátom (Rita) úgy ment át második évfolyam zh-n, hogy nem tudta a beugrót. Kikérte a dolgozatát,és látta,hogy valamelyik évfolyamtárs átengedte,a tanszékvezető köpni-nyelni nem tudott,mert, meg se nézi,javítás után se, hogy mit ad ki a kezéből,mint vezető. Nem azért,nem sajnálom a Ritától,tanult sokat,de pl ilyen alapon elsőre én is megérdemeltem volna,akkor csak két beugró kérdés nem ment (ez elég is volt a póthoz), azt viszont elismerem,hogy ez nem ment,számomra ez nehezebb volt.
4. Szemeszter elején közölték velünk,hogy ez a félév már csak levezetés,és "nem szivatnak meg".Mondjuk nézőpont kérdése.
Kár is lenne tagadnom,hogy nekem is elegem van a tanszékből,hogy kis fruskák javítanak dolgozatokat,az igazságtalanságból,és a csalásokból.