44995
F1CHL - Retro
-
#41275 Jó-jó tudom-tudom... de év eleje óta tanulni kellett volna:S:S -
#41274 Jesus... ez nagyon durva... Népszivatás ezerrel.
Emlékszem, Eszter mondta, hogy az ő dogáikat is a számvitel tanár gyerekei javítják (a tesztes részt), és kiröhögik őket, ha vmit nem tudnak... Hozzáteszem: a gyerekek olyan 12 év körüliek lehetnek... És ilyenkor hol a szerzői jog?! -
#41273 sehol se lesz könnyű valszeg :) -
#41272 De hallottad Sztanó papát (számvitel előadó és tanszékvezető), hogy a bejegyzett könyvvizsgálók 60%-a a pszf-ről került ki. Szóval lehet hogy kifizetődő lesz (egyszer...) a sok szivatás. Így kell hozzáállni, pozitívan!!! Tanulni, mint ökör! :D -
#41271 Hát,elmesélek valamit,mert ez olyan kuriózum (szerintem ilyen máshol nincs az országban,nem is csoda,ha jobb egyetemeken,kiröhögnek minket),hogy muszáj megosztanom Veletek,Bryannek már meséltem,te már ismered a történetet.
-A tantárgy neve: Közigazgatás (Mo-on) 4 féléves
-Valójában a négy szemeszter végén senki se lesz okosabb mint az elején volt,de közte jól megszivatják a népet.
-Minden félévben a tantárgy áll egy gyakorlatból és egy előadásból,ez még annyira nem is nagy kunszt.
-Azonban minden félévben a vizsgára bocsátás feltételei a következők: gyakorlatról minimális hiányzás (ez még alap), aztán gyakorlati zárthelyi sikeres megírása,gyakorlaton előadás (referendum) tartása. Ha mindez megvan,akkor a gyakorlatot teljesítetted,aláírják az indexben.
-De ez még nem elég a vizsgára. Van egy évfolyam zh (előbbieken felül), amire természetesen még be is kell ugrani. Ez annyit tesz,hogy az első három kérdésből 2 nem flottul jó,akkor vége,hiába tudsz minden mást. Ezen a zh-n végül 110 emberből 40 felelt meg... (a póttal együtt)
-És mindezek után még vizsgázni is kell,a vizsga úgy néz ki,mint az évfolyam zh,különbség annyi,hogy sokkal több a kérdés,és beugrani,természetesen ott is kell,csak ott úgy van,hogy 5ből 3at kell eltalálni.
-Ha valaki mindezt túléli,akkor megvan egy közig féléve.
Problémák ezzel kapcsolatban:
1.A tanárok állandóan siránkoznak,hogy mennyi embert kell vizsgáztatni, és a végletekig lenéznek minket, hogy nem tudunk semmit. Maga a tantárgy oktatása is mélyen színvonalon aluli,gyakorlatokon rendszeresen "populáris" témáról beszélgettünk (pl. McDonalds vs Burger King, Zara vs Promod, avagy az amerikai tb rendszer-> egyik se releváns).
2.Mindezt 4 féléven keresztül húzzák a diákokkal,a fentebbi sorrendben,mire valaki megcsinálja,megbolondulhat elég könnyedén.
3.Tanárok (holott ezért fizetik őket) nem hajlandóak elolvasni a teljes dolgozatot,és a reális tudás alapján értékelni,de a panaszkodás megy,hogy mennyi ember felveszi újra a tantárgyat,és hogy ezt ők nem fogják bírni. Szegények. Sőt,ezen a tanszéken működik a legnagyobb csalás,amit szerintem egyetemek még nem láttak,ugyanis a dolgozatokat (nem vicc) diáktársaink javítják. Van egy bennfentes évfolyamtársam,aki felügyel,javít,mindent csinál (lány),érdekes,hogy ő mindig milyen hamar tudja az eredményeket, a másik meg,egy közeli barátom (Rita) úgy ment át második évfolyam zh-n, hogy nem tudta a beugrót. Kikérte a dolgozatát,és látta,hogy valamelyik évfolyamtárs átengedte,a tanszékvezető köpni-nyelni nem tudott,mert, meg se nézi,javítás után se, hogy mit ad ki a kezéből,mint vezető. Nem azért,nem sajnálom a Ritától,tanult sokat,de pl ilyen alapon elsőre én is megérdemeltem volna,akkor csak két beugró kérdés nem ment (ez elég is volt a póthoz), azt viszont elismerem,hogy ez nem ment,számomra ez nehezebb volt.
4. Szemeszter elején közölték velünk,hogy ez a félév már csak levezetés,és "nem szivatnak meg".Mondjuk nézőpont kérdése.
Kár is lenne tagadnom,hogy nekem is elegem van a tanszékből,hogy kis fruskák javítanak dolgozatokat,az igazságtalanságból,és a csalásokból. -
#41270 Na téged sem irigyellek:D -
#41269 na, nekem pl 7(ill már csak hat). szóval eltérő a struktúra :) -
#41268 4 plusz az uv-k...
Amúgy meg jövő héten 5 zh... (plusz én felvettem egy jog /19re/ meg egy analízis /22re/ vizsgát) -
#41267 hát ez iskolafüggő és tanárfüggő :).nálunk a vizsgaidőszak sokkal rázósabb mint a szorgalmi.
nektek pl hány vizsgátok lesz most? -
#41266 Basszus, mindenhol ez van? "Írni kéne, de nem íratnak"....
Nálunk meg most pl számvitel zh: felemelték 80 pontosra (eddig 50 volt), mert így van esélye jópár embernek, h a két zh-ból meg legyen a 60%... de az idő maradt 1,5 óra... Ráadásul ha feladatonként nincs meg a 30%, nem pontozzák le, és a feladatok után kapod a minimumkérdéseket, tehát lehet, h a zh-d 100%os, de ha a minimumokat nem tudod 60%ra, hiába ülted és dolgoztad végig azt a 1,5 órát.... ekkora szopatást.... Mert ez a PSZF:S:S -
#41265 hát ha már így előreköszönsz, gondoltam megköszönöm :D -
#41264 ZH-k nálunk nem olyan nagy jelentőségűek, gyakorlatokon írunk (már aki irat, mert csomóan nem szoktak), aztán kell egy (azért nem teljesíthetetlen szint :D), hogy meglegyen a gyak, vagyis h mehess vizsgázni.Aztán kábé ennyi.ilyen h minimumkérdés nincs errefelé -
#41263 Nóóórbi:D:D el fogsz ájulni, de: vírustírtok... ééééés:
egy vírus és kb 100 cookie van eddig, és még nem fejezte be XD -
#41262 Tévét? Hülye azért nem vok:D
Pulcsin gondolkoztam, dísztárcsán (mert a téli gumia nem szépfelnis:D), ilyen rendőrövizén, bilincsokon vagy bőrkesztyűn... mert mondta, h irritálja, h ha civilbe kell melóba mennie, mindent át kell pakolnia a rendőrségi izééről... az legalább hasznos lenne, csak nem állíthatok elé, h "na mi kell, gyere el velem a szakboltba, megvesszük:D" -
#41261 Hát mit? Plazma TV-t! Mindenki azt vesz:D
20 év hitel?? És mit számit. Akkora tv-t vegyél, hogy egy falnyi legyen.
390000000x50000000000 képfelbontással.
Annyira idióta egy nép a magyar hogy nem is hiszem el.. Járom a várost öccsém tonna szám viszik haza a tv ket meg minden lófaszt.
De hol van ebből a karácsony? Egyátalán az ünnep? -
#41260 Hát akkor meg mit örülsz:DD
Majd 28.án:D -
#41259 ...a család ... mit meg nem adnék, ha Brassóban nagynénémékkel és papámékkal ünnepelhetnék...
Amúgy kb tényleg az a fontos, h milyen nagy ajándékot kapsz...:S
Ha már ajándékozás: mit vegyek bátyámnak?:D -
#41258 Öhm,ezzel kapcsolatban az én véleményem annyi,hogy szerintem azzal semmi gond,ha valaki karácsony előtt két héttel már teljes lázban ég,én speciel nem így vagyok,biztos a vizsgák miatt is,de amúgy se vagyok "az a karácsonykor most vásároljunk meg mindent a plázákból". De ha valaki(k)nek ez kell,részemről áldásom rá.
Mondjuk sajnos az utóbbi években a karácsonyhoz azt akarják társítani,hogy ez a szeretet ünnepe,ami így is van,de valakit (v. valakiket) nem csak ezen a napon lehet szeretni (kb mint a szilveszter,hogy "akkor most bulizzunk egy nagyot,mert újév" miért? máskor nem lehet?),szerintem arról kéne, hogy szóljon,hogy az ember minél több családtagjával összejön,és együtt ünnepelnek. Számomra az ajándék is másodlagos. Nem ts tudom,hogy ez kinek a hibája,talán a média? Mondjuk karácsony előtt pár nappal mindig a vezető hír,hogy az emberek mennyit költöttek,mennyi hitelt vettek fel stb,mindig elmondják, hogy majd évekig törlesztik és a többi.. Én meg ettől vagyok rosszul,mert kb ez megy 15p-ig egy 25p-es híradásban. Nem mintha sűrűn néznék híradót,és amíg ezek a bankárok itt lesznek,nem is fogok.
Viszont, amit írtál,hogy november elején már díszítik az utcákat, meg, hogy ünnepek előtt 20 nappal már boldog karácsonyt,az már szerintem is túlzás...
Jah,boldog születésnapot Bryan :D -
#41257 Mi volt ez a bsz?:O:D -
#41256 Elővizsgahét... wow... Nálunk ilyen miért nincs? Lehet letennék párat előrehozva...
Amúgy nálatok a minimumkérdéseket egy zh-n legutolsó feladatnak adják, vagy legelsőnek? -
#41255 :D köszi, (majd dec 28-án lesz a születésnapom amúgy :D) -
#41254 BSZ Bryan! -
#41253 Köszi szépen -
#41252 mégis vhogy mindig karácsony idején van kint. Január végén már nem nagyon, pedig aztán akkor is korán sötétedik.
Na mind1, nem fog megváltoztatni bennem semmi, de ez a 2 héttel előbbi köszöngetéstől herótom van nem gyengén.
Bryan: Boldog születésnapot! :) -
#41251 vhogy én is így gondolom. -
#41250 Ja, tegnap már megvolt az első vizsgám.Habár ez nálunk ún. "elővizsgahét", vagyis még vannak órák (többé-kevésbé), de vizsgázhatsz is, ha akarsz (illetve ha muszáj :D). -
#41249 Hát legyenek. Engem különösebben nem zavar:).
A díszekről meg az a véleményem, h nem feltétlenül a karácsony miatt vannak, hanem, h díszítsék a várost. Hogy miért télen? Mert korábban sötétedik, így jobban tud érvényesülni:) -
#41248 Japp. Jövő hét Zh hét, aztán vizsgák... Miért? Nálatok már zajlik? -
#41247 Budapest úgy november eleje/közepétől...amióta felszerelték azokat a díszeket a lámpaoszlopokra....vicces az egész. -
#41246 lassan?hát akkor ti még jól vagytok :) -
#41245 Hát igen, egyesek már totál karácsonyi lázban vannak... Én is lennék (de ilyet nem kívánnék még:D), ha nem lenne lassan vizsgaidőszak... -
#41244 tökigaz -
#41243 nem épp erre gondoltam, de igy h leírtad, ez is igaz.
Érted, még 2 hét kb karácsony és már akkor zúzzák egymásnak a köszöntést....na mind1. Én se kívánok senkinek boldog újévet vagy húsvéti ünnepet már most....
-
#41242 Hát igen, ez a "köszönöm, köszönöm, köszönöm...." Mi se köszöngetjük pl Péterfy Borinak, ha felénekel vmit:D.
Gondolom azért köszöngetik annyira, mert állítólag nagy hepaj volt, Csondor Kata nem akarta felénekelni...
De attól a szám jó:) -
#41241 Szívesen:) -
#41240 kommmentek egy kettő röhejes hozzá. -
#41239 Úúúúú, úúúúú, úúúú! De jó! Nagyon örülök ennek a számnak! Annyira jó! Zsófi, pussz érte!!!!! -
#41238 kicsit túl atletizált -
#41237 Uhhh na ilyen nem szeretnék lenni. De attól jó alakja van, csak a csípője meg a dereka egybefolyik:S -
#41236 Szép.