• sonic4
    #223
    Röhelyes a vita, röhelyes érvekkel mindkét oldalon.
    Mindkét oldalnak ugyanaz az előnye és a hátránya.
    Konzol ( mindegy milyen ):
    fix hardver = egyszeri vásárlás = egyszeri befektetés.
    pc = többször kell vásárolni = sokszoros befektetés.
    DE ! pc -> folyamatosan fejlődik, eddig még minden konzolnál ua. történt, megjelent picit jobb volt mint egy aktuális pc, eltelt fél egy év pc utolérte és 1,5-2 év után lelépte mert nincs fejlesztve a hardver. A játékok viszont fejlődtek.
    Csak egy példa: NFS:Most Wanted. Játszottam PS2-n és PC-n is, a ps2 sehol nincs a mostani pcmhez ami már most 1,5 éves. A ps2-es verziót erősen butítani kellett pc-hez képest, nem is beszélve a kisebb felbontásrol stb...
    Viszont a szebb játék folyamatosan többe is került.
    Ezenfelül gördülékenyeb volt pc-n mint ps2-n.
    Aki meg azt mondja hogy megvette a csúcs vga-t és még mindíg szar, valamit nagyon elbaszott....

    És ezzel el is jutottam a másik mondandómhoz, hogy a konzol "hülyebiztos" beteszem a lemezt nyomom a gombot és játszok, ergo nem kell hozzá érteni, viszont pc-hez igenis kell, hiába állítják hogy nem kell hozzá érteni. A pc-hez mindig is kellett, kell és kelleni fog a hozzáértés másképp nem megy ( (a windowsban nyomkodom az ikonokat || megtudom venni x vga-t és bettenni) != hozzáértés )
    Értő kezekben érdekes nincsenek olyan hibái a pc-nek amiket itt egyesek leírnak...

    És még egy ( tudom ez már +1):
    Ps3-ig grafikailag a pc már 800*600-ban vezetett a konzolokhoz képest lévén pal vagy ntsc szabványt használtak... És a pc-n már akkor játszhattam 1024*768 és a felett amikor a konzolosok csak álmodozhattak.
    A ps3 már tud jobb felbontást, oké remélem vettetek hozzá tv-t is, mert anélkül még most se vagy jobb... Tv-böl is hogy megüsd egy pc grafikai minőségét minimum ott kezdünk hogy tudnia kéne 1080p-t! fizikailag... Amit a legtöbb mostani "HD READY" tv nemtud.... És ha már vettetek ha csak nem tartoztok ahoz az elenyésző százalékhoz aki volt olyan szerencsés hogy a megfelelő tartalom védelmi chipek is ott figyelnek a készülékében, az kitörölheti a PS3 blu-ray meghajtójával meg a TV-jével a s***ét.... Ugyanis ahoz, hogy a megjelenő HD tartalmakat tényleg HD felbontásban nézhesse vehet új tv-t.... ( ez PC-nél ugyanígy igaz, új vga új monitor... )
    És mire a ps3-at teljesen ki foglya tudni használni bárki is megint ott fogunk tartani hogy a pc már fejlettebb...(igen a vas most is többe került)
    Viszont tételezzük fel az esetet hogy mindkét oldal eredetiban veszi a játékokat, általában a konzolos játékok 15-25%-al drágábbak mint ugyanaz pc-re. Ami esetünkben olyan 30-35 db játék környékén kiegyenlíti a kettő költségét és onnantol pc "olcsóbb" vagy fejlettebb.

    És csak még 1 azokban a játékokban ahol fontos a gyors és pontos irányítás, ott a konzolok a jelenlegi beviteli eszközeikkel esélytelenek.
    PL: stratégiai játékok, FPS...

    És a PC-t nem csak játékra lehet használni, az ide irogató konzolos társaság ( szvsz ) több mint fele másolt játékkal nyomul a konzolján és azzal is fog ... ( amihez persze kellett egy pc )
    Így elsőre ennyi aztán majd jön a többi, meg úgyis lesz vita bőven..