DIESEL vs BENZIN
-
„A helyzet az hogy 30 éve a 200 lóerőhőz kellett v8,10 éve kellett 6 henger ,ma már elég egy négyhengeres is.”
Egy Golfba vagy egy Corollába tényleg pont jó, úgy kb. 2 literig. De egy „executive car” jobbat is megérdemel, még akkor is ha 4 hengerrel is megoldható ugyanaz a teljesítmény.
”a motorok járása is sokat finomodott,ezért már nem szükséges annyi henger”
Hát én még nem sok igazán kulturált négyhengeres dízelt láttam, és hiába fejlődött tényleg rengeteget az utóbbi kb. 15 év alatt.
„a 80-as években még voltak v6-os 2000-esek,ma hol találsz ilyet?”
Hirtelen nem tudok neked mondani, de ne feledkezz meg a Mitsubishi 6A10-ről.
„a pajero 3.2-es négyhengeres dízelt gyárt,a régi 2800-as hathengeres helyett!”
Az finom lehet! De mondok neked jobbat, Toyota 15B-FTE, 4100 kcm.
„2825-őt ha elolvastad volna rendesen,akkor nem ecsetelgetnéd a munkaütemeket!
Tudom hogy egy hathengeres finomabban jár,sehol sem ítam az ellenkezőjét!”
Pedig olvastam, és sehol sem írtam hogy az ellenkezőjét írtad volna.
„azt írtam hogy a finom járás egy modern négyhengeresnél már nem kérdés,ezért teljesen felesleges 6 hengeresre építeni,mert több a hátránya mint a haszna”
Én azt a finom járást azért megkérdőjelezném. Az általad említett hátrányokat olvastam, és azzal egyet is értek, de egy négyhengeres sehogy nem tudja pótolni azt a hátrányt, ami a kevesebb hengerszámból következik, egy nagyobb hengerszámú motor még mindig sokkal lágyabb.
Egy 2143 kcm-es motornál persze jó kérdés, hogy mégis hány hengeres legyen, én 5 hengerre szavaznék, de ez szigorúan magánvélemény.
„aki meg egy húszéves skorpió v. bmw 6 hengeres presztizsére veri magát,nyugodtan lesajnálhatja a 2009-es E-osztályt,az senkinek sem fog fájni”
Ez nekem szólt? Szerintem teljesen mindegy hány éves az autó, a hat henger akkor is más, mint a négy.
Az E-osztállyal meg konkrétan semmi bajom nem volt, bár nem nekem csinálták az biztos. Pedig nem is vagyok BMW-s.
„sőt fennhangon kiabálhatja is hogy 'az üzemanyag márpedig a benzin',vagy hogy '6 hengernél kezdődik az autó' stb.”
Talán kifogásoltam én valahol a dízel technikát?