DIESEL vs BENZIN
-
Nem gondolom, hogy annyira népszerű lenne a dízel 10-15 év távlatában. Szerintem addigra már inkább a hibridek lesznek főként preferálva.
A dízelautók szvsz a következő 5-10 évben lesznek a topon a népszerűséget tekintve.
Nem volt kevesebb boxkiállása sem az Audinak, sem a Peugeot-nak. A 35, és a 31 kiállás épp hogy nem kevés, még a több megtett kört figyelembe véve sem. Audi 369, Pug 359.
Leggyorsabb futott kör: Audi 3:27, Pug 3:27...a 3. helyezett Pescarolo 3:33, a 4. Rollcentre 3:37...ha mennek 350 kört...akkor ott ez már tetemes különbség. És ezek a legjobb körök, ami jóval közelebb hozhatja látszatra egymáshoz őket, mint az átlagos köridőt nézve.
Szerintem egyszerűen jobb a dízel. Tartósabb, hozamosabb ideig nagyobb terhelést bír el.
És az extrém füstölés nem törvényszerű, viszont nem jó látni, mikor előttem egy 7-es bmw küld egy kövéret, én meg kapom a büdös feketét az arcomba. Vagy ahogy a buszok/kamionok ontják magukból a kormot. Persze, kamiont, buszt aboszolút ökörség lenne benzines motorral megcsinálni, de akkor is rossz amikor be kell szívni.