3671
DIESEL vs BENZIN
-
#2191 Megbüntetném a p*csába az ilyet! Ha smucig g>*@ kiadni 100ropit egy porlasztócsúcsra, akkor vegyen benzinest! -
#2190 Adagoló?Abba sem kevés km lehet! -
#2189 A füstölés főleg porlasztócsúcs kérdése,ami darabonként akár 100 ezer is lehet!Sokan még olajszűrőre is sajnálják a pénzt,ne csodálkozzunk hogy koromfelhőt húznak maguk után! -
#2188 Nem gondolom, hogy annyira népszerű lenne a dízel 10-15 év távlatában. Szerintem addigra már inkább a hibridek lesznek főként preferálva.
A dízelautók szvsz a következő 5-10 évben lesznek a topon a népszerűséget tekintve.
Nem volt kevesebb boxkiállása sem az Audinak, sem a Peugeot-nak. A 35, és a 31 kiállás épp hogy nem kevés, még a több megtett kört figyelembe véve sem. Audi 369, Pug 359.
Leggyorsabb futott kör: Audi 3:27, Pug 3:27...a 3. helyezett Pescarolo 3:33, a 4. Rollcentre 3:37...ha mennek 350 kört...akkor ott ez már tetemes különbség. És ezek a legjobb körök, ami jóval közelebb hozhatja látszatra egymáshoz őket, mint az átlagos köridőt nézve.
Szerintem egyszerűen jobb a dízel. Tartósabb, hozamosabb ideig nagyobb terhelést bír el.
És az extrém füstölés nem törvényszerű, viszont nem jó látni, mikor előttem egy 7-es bmw küld egy kövéret, én meg kapom a büdös feketét az arcomba. Vagy ahogy a buszok/kamionok ontják magukból a kormot. Persze, kamiont, buszt aboszolút ökörség lenne benzines motorral megcsinálni, de akkor is rossz amikor be kell szívni. -
#2187 Fater vectráján kezdi megadni magát (az adagoló), alaphangon olyan 200ezer..
Ennyiért én kapok új motort az autómba bazz.. :D -
#2186 'Pont hogy nem tartósabb a turbódízel motor. "
A benzinesek hengerkopását gyorsítja a sok hidegindítás a dús keverék mossa az olajfilmet a hengerről,ezért hamarabb csipegetik az olajat.
Maga a henger jobban kopik a benzinesen,ezért is mondják hogy a dízel tartósabb.
Viszont a turbóra illik vigyázni,és a javítása is drágább a dízelnek,egy vezérlés összeakadásnál sokkal durvább a kár/mivel a dugó koppra felmegy a dízelnél/,az újabbakon a nagy nyomás miatt az adagolórendszer is igen kényes.
-
Borg #2185 Pont hogy nem tartósabb a turbódízel motor. Sokkal jobban csúcsra van járatva mint a benziensek.
A lemanst azért nyerték meg, mert az alacsonyabb fogyasztás miatt jóval kevesebb boxkiállásra volt szükségük. Semmi köze nem volt ehhez a tartósságnak, senem a teljesítménynek. -
#2184 Elképzelhető,hogy 15 év múlva szinte az összes közúti autó dizel lesz,akkor még a forma 1-ben is simán elképzelhető.
Egyre több helyen tűnik fel a dízel.
Ez az extrém füstölés meg egyátalán nem törvényszerű,itt agyontöltött motorokról van szó,a közúton nincs is ilyen.A kormon kívűl,amit egyre jobban szűrnek semmivel sem szennyezőbb egy benzinesnél,csak ezt lehet látni,és a co-t nem.
Nagyban dízel,kicsiben benzines!/de a dizel egyre jobban húzódik lefelé,a benzines most vesztésre áll/ -
#2183 jo de ott nem a teljesitmeny az elsodleges szempont hanem a tartósság, és a dizel motorok tartósabbak... meg gondolom a pilótáik is jók... specko forma1ben soha az életben nem lenne első egy dizel -
#2182 Mondjuk már bizonyított a dízel. Az Audi idén (nem először) nyert Le Mans-i versenyt gázolajos autóval. És idén a Peugeut második lett szintén dízellel. -
#2181 nem beszélve arról h életveszélyes, ugyanis a pilóta akár vakon is vezethet,
mint például itt
elég nagy szopás. én akkor is amondo vagyok, h a diesel jo, ahova nyomatek kell sot komfortos hetkoznapi autozashoz is, de ahol idore megy a dolog es a teljesitmeny szamit, oda nem való -
#2180 A hatásfoka jobb igen,de nem a literteljesítménye!
A dragsternél pont nem számít a hatásfok.A hang meg izlés kérdése,ha pörögnek úgyse mondod meg a hangról,hogy melyik-melyik.
Szerintem műszaki bravúr megépíteni egy ilyen autót,aztán ha valakinek bántja a fülét,akkor nem muszály hallgatni!
Mindenesetre elég furcsa gondolkodás, hogy valaki egy dragsternél a füsttel és a hanggal foglalkozzon! -
#2179 köszi nem kell sajnálni, nekem tetszik a hangja. -
#2178 Részben mind a kettőtöknek igaza van.
Egyrészt undorító a korom, meg a zaja.
Másrészt a benzines is ontja magából a káros anyagot, az is hasonlóan zajos, ha nem zajosabb...
Hovatovább nem egy ilyen "1 percnyi dragsterezés" miatt károsodik legjobban a környezet.
off: A kecskeméti repülőnapon olyan dolgokat láttam, amitől közel rosszul lettem. Pl.: csapatszállító járművek fogyasztása 380liter gázolaj/100 km...állítólag a repülőgépek se keveset égetnek el. Hát még egy hőerőmű, amiből eléggé sok van világszerte. És ott vannak a sima személyautók, a gyárak, és a környezet pusztítása. Amikor a fákat ész nélkül vágják kifelé, s utána nem gondoskodnak az amúgy is rengeteg időt igénylő újratepítésről. -
#2177 mi a bajom.. pff ha neked ez kellemes a fülednek akkor sajnallak, szerintem undorito... egyébként meg az 6 masodperces ido ahhoz kepest hogy elmeletileg egy diesel motornak sokkal jobb a hatasfoka, nagyon szar az ilyen 4.5 körüli top fueles időkhöz képest... -
#2176 és sztem jó a hangja:D -
#2175 Itt a 400 méter/6.19 sec a lényeg,gázolajjal hajtva!
Jössz itt a kormolással?Egy benzines dragster kipufogóján csorog a benzin /metanol/kifelé,biztos remek a co-ja az nem zavar?-Ja azt nem látod!
Nem ez okozza az üvegházhatást,a 6 másodpercével!
-
#2174 mi bajod van a hangjával? -
#2173 gusztustalan a hangja és a kormolasrol meg nem is beszeltem :D -
[Walaki]D`Lair #2172 Szerencsére nekem ilyen problémám nemvolt...:) -
dieselG #2171 Lehet.. mindenesetre elvette a kedvemet ettől az üzemanyagtípustól, jó hogy nem ment semmi tönkre benne. Más oldalakon is utánanéztem most, páran írtak ugyanolyan jelenségeket, mint ami a kocsimon volt, náluk is az evo neo okozta. Úgyhogy mindenkinek azt tanácsolom hogy figyeljen, ha evo-t tankol. -
[Walaki]D`Lair #2170 Mondjuk nincs olyan nagy távolság akkor a kutak között, lehet érkezett valami szar szállítmány...
Az, hogy bioetanol is van benne az nem tenné tönkre a benzinszűrőt meg a gyertyákat...az alkoholtartalom a gumitömítéseket kezdené ki elsőre... -
dieselG #2169 Nem. Én Kápolnán és Egerben szoktam tankolni Evo-t, édesanyám csak Gyöngyösön. Evo soha többé.. -
[Walaki]D`Lair #2168 Ugyanott lett tankolva a két autó? -
dieselG #2167 Hát én már cseréltem az Astrámon üzemanyagszűrőt meg kétszer gyertyákat egy hét alatt, mire rájöttem hogy a neo evo-tól lett szar.. maradék benzin gyorsan lecsapol, majd 98-as bele és némi tisztító adalék, 10 km után gyönyörűen fut újra. Ma reggel indultam vele először hidegen, végre nem dadog, rángat, mint a fene.
Lehet hogy csak az újabb autók eszik meg a növényi naftát.. Bár ha belegondolok, hogy édesanyám Stilója is hasonló jelenségeket produkál most a neo evo-tól, mint az enyém, erősen kétlem. -
[Walaki]D`Lair #2166 Nem, pedig én mindig azzal járok...nekem sokkal kevesebbet fogyaszt belőle mint előtte Jet 98-as benzinből... -
dieselG #2165 Mol Neo Evo-tól elkezdett már valakinek rángatózni az autója? Különösen hidegen, gázadáskor meg néha ugrik egyet az autó és utána gyorsul... -
#2164 Én figyelgettem pár turbós és ugyanazt szívó motorral,a motortömb- főtengely-olajpumpa szerintem ugyanaz a legtöbb tipusnál,a sűrítése eleve kisebb a turbósnak,ezért más tetejű a dugattyú,vagy a hengerfgejet változtatják.Az adagoló ugyanaz lehet,de más beállítással,el kell látni olajjal a turbót,visszafolyó is kell.Más szívócsonk és kipufogó leömlő,és a kipufogócső is jóval vastagabb kell legyen.Persze ha intercooler-es,akkor még egy hűtő plusz csövek.
Ahol már elektronikák is dolgoznak a motornak,ott aztán azokat is cserélni kell gondolom,de a szívódízelek ott már ritkák.
Szerintem csak akkor éri meg,ha v.ki behoz egy törött turbóst a szívódízele mellé,és mindent szépen átpakol. -
[Walaki]D`Lair #2163 Motorcsere -
#2162 benzin:D -
DJ BP #2161 utólag dízelt inkább nem barkácsolnék :) -
#2160 Szerintem jobban jársz ha beszámítatod egy turbósba,mint ha esetleg mégsem jön össze,és nagyobb lesz a kár,mint az esetleges haszon.Pontosan tudni kéne,hogy a turbós mennyiben különbözik /olajozás,adagoló,hengerfej stb./,utólag bajos mindent beszerezni.
Nyugat-európában úgy tudom már igen régóta árulják turbóval. -
Borg #2159 Csomagtartóban több is elfér! -
Laury #2158 Sziasztok
dizeles Toyota hayes - ba lehet turbot rakni?
tud valaki linked adni ?
köszi -
#2157 Ahogy az a turbó fütyül,az muzsika! -
#2156 Az összes néző tüdőrákos lett az tuti -
#2155 Diesel Power -
#2154 55 Mph-hoz még 200 ló is tök felesleges.5 ember szállításához meg miért kell 3 tonna vas,20 l/100 km?
Hol van ez a japán mentalitáshoz képest,vagy hol vannak ezek a japán v. európai autókhoz?
Csak egy 1.9 130 lovas passat tdi-t,vagy egy subaru wrx-et képesek lennének kifejleszteni és legyártani?
Van 3-4 v8,meg pár v6,pár autómata váltó,abból megoldják a kérdést.
Ha dízel kell vesznek a cummins-tól egy teherautóblokkot.
Ez autógyártás?
-
DJ BP #2153 Nagy S600 Mercedes sem feltétlen jó, mérete nem előnyös mindig, meg engem akkoris zavarna hogy sűrűbben kell tankolni megállni :.D -
DJ BP #2152 Ha a pénz nem számítana a megvételkor akkor tuti,hogy mindenki nagyköbcentis BENZINES sportautóval közlekedne!
Sportautó? Azokat hagyjuk ki, közlekedni tuti nem azt vennének...