DIESEL vs BENZIN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mijjen járgánnyal?? eccer a céges boxerrel araszoltam 1tonna cuccal a rakparton kb 1órát kb 35fokban .. hááát nincsenek jó emlékeim arról a napról 😞( hálisten csak ritkán van arra szükség hogy én menjek áruért fel pestre 😊

a legideálisabb városi autó egy smart lenne ha nem kelrülne annyiba mint egy rendes kocsi 😊

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Full város? Gondolom Pest, hát nem irigyellek 😊

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Sir Quno Jedi
Nos kilóméterben én sem megyek, csak átlag 1000 körül, de ugye ez full város/belváros, így 2-4 órát alapban ott rohadok. Ha alapjáraton a kipufogóból áradó tunci-tunci-tunci-t kéne hallgatnom, valszeg, felkötném magam idõvel. Így is elég a három sorban mellettem álló kamionok brumbrumja, de az ellen valamit véd a vastag ablak, meg a jó ajtószigetelés (meg arrébb húzok, ahol lehet).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

én se, ezért is vagyok boldog a Focusommal 😊

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

így igaz, nem hiszem, hogy közlekedik 1-2000km-t hetente 😊

Sir Quno Jedi
Ez csak addig élmény, míg kocaautós vagy. Mikor már munkaeszköz a gépjármû, akkor a kényelem/ergonómia nagyot ugrik elõre a listán.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

GregSB
Majd kinövöd 😊

Én azt mondom hogy inkább szét megy afejem de élvezem amikor visit a motor és üvõlt hátul a nagy rendszer.

powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport

,,a Hybrid nem megy különösebben jól. Elég jól megy, olyan, mint egy átlagos 1,6-os."

és 8 litert fogyasztott neki? hát általában sima 1,6-osok is annyit esznek 😊), érdekes

arra értettem hogy minden5. család közvetlenül az olajipar vagy ahoz szorosan kapcsolódó ipartól függ .. ipari kutatás-fejlesztés, kitermelés, szállítás, feldolgozás, szállítás, értékesítés +egy két dolog 😊)

ahoz hogy elérjen a világ mondjuk oda hogy a gépjármûvek megújuló energiaforrással mûködjenek globális szinten kell átalakulni az egész ipari-'kultúrának' ami nem megy egyik pillanatról a másikra

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

SötétBarom
" A mindennapi közlekedésben nagyon kellemes és nagyon hétköznapi autó a Civic. Ha a mûszerfal nem hencegne azzal, hogy most épp mennyire ügyesen tölt/hajt, sohasem tûnne fel semmi furcsaság. Átlagos futómû, átlagos teljesítmény. És a fülzsírízû pirula a végére: átlagos fogyasztás. Ha ugyanúgy jártam vele, mint egy rendes autóval, 7,7-8,1 liter körül fogyasztott, várossal és autópályával. A reptéri kínzás alatt (ahol semmi haszna a hibridségnek) felment 10 liter fölé, de az debil használat, nem jelent semmit. Közben nagyon-nagyon kevéssé szennyez, de arra a magyar jogszabályok nem adnak semmiféle piros pontot. "

Civic Hybrid teszt

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

volt egy belinkelt teszt

Honda Civic Hybrid 4,7l
VW Polo 1,4 TDI 3,8l
Opel Astra 1,4 Twinport 5,9l

Tehát olyan marha nagy elõnye nincs, 1-1,5 liter

nem azt mondom, hogy a sima autó nem károsítja a környezetet, de a hibrid sem különb elõáálításkor (akkuk). Ezért mondom, hogy az igazi környezetbarát jármû nem a hibrid lesz. A közeljövõben lehet, de én pont a távolabbi jövõre céloztam. El lehet hülyéskedni a hibriddel, de azt a nagy hasznát nem látom

SötétBarom
Miaz, hogy minden ötödik család???

Szerinted a kenyér lovaskocsin megy a boltba? A gyógyszereket, a kaját, a piát, stb mind vonattal, teherautóval, hajóval vagy autóval szállítják.. (a vonat lehet villany, de az az áram meg a hõerõmûbõl jön) Ha az olaj ára az egekbe szökik, akkor lesz az a vicc, hogy 200 helyet 1200 lesz a kiló kenyér..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

dehogyisnem!! a közeljövõ biztosan a hibridé (persze nem lesz hosszútávon életképes) mert ez átvezet az üzemanyagcellás autó felé .. ami szerény véleményem szerint már kész és bevethetõ állapotban van csak az oljakartel fiókjában várja a jövõt 😉) (bár lehet ez csak a saját összeesküvés elméletem) .. a nagy probléma az az hogy jelenleg minden 5. család az olajipartól függ

amúgymeg az hogy mi környezetromboló??! egy s-klassze elõállításakor 20-22tonna ipari hulladék keletkezik ennek majd a fele fokozottan veszéjjes!!! 😞(

de sztem nem a hibridé a jövõ, ez csak parasztvakítás, kicsit kevesebbet fogyaszt, ha mindent elõírás szerint teszel vele (megfelelõ város/országút arány, stb.) Meg elõáálítása se túl környezetbarát, meg a forgalomból való kivonásuk. Mást fognak kitalálni 20 év múlva szvsz

Sir Quno Jedi
Ja, de csak ésszel. Legnagyobb hülyeség a sportkipufogó. Mikor állsz a dugóban, szétmegy egy idõ után a saját fejed tõle. AZ a mély brummogás/rezgés kikészíti az embert, pláne ha amúgy sem vagy jól, pl. fáj a fejed, vagy nagyon fáradt vagy. Sokkal jobb ha az autó csak akkor buzgárkodik, ha odalépsz neki (na nem matizosan persze!)!

FOXX supreme
azért jó ha valamennyit hallani a motorból, fõleg a ha szépen muzsikál..😊

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

Sir Quno Jedi
Ja haverom dumája. Neki mindég ilyen bazi nagy 1100-1300cc-s mocijai vannak (gyakran kettõ is), viszont autóban a csendes limókat komálja, nomeg BMW mániás (sõt már-már õrült). Vett egy 60-as évek beli luxus bömbit (németbõl), aztán azt újítgatja fel hobbiból (anno sejkeknek, meg gazdag uraknak csinálták azt a modellt).

Sir Quno Jedi
"Újabb" skorpimban is ez a helyzet (91', az má nekem új). Halk és diszkrét, de ha odalépsz neki olyan hangja van, mint egy felhergelt kopresszornak. Fõleg ha meleg a motor, akkor ugye a viszkókuplung nagyon megtekeri az óriási hûtõlapátokat és tiszta gázturbina effekteket ad elõ. Ja és sedan, mer az hosszabb, mint az 5ajtósóm. 😄

GregSB
Ami igaz is, mért eredményekkel tudják bizonyítani. Csak azt soha nem említik meg, hogy a különbség elenyészõ 😊

soma22
hogy egy motor legyen kúva hangos (hogy jól hallják, ha jön), egy kocsi viszont csendes, mint a halál!

ez nagyon tetszett!

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...

DanielT
A nagy bálnáknál nincs különbség, csak annyi, hogy a Lexus azt terjeszti magáról, hogy õ a leghalkabb 😊
GregSB
Akkor te majd nem fogod ezt az extrát megrendelni, vagy egyszerûen lekapcsolod 😛

Én is ültem Lexusban, de ültem az említett 4lityós V8assal felszerelt 7es BMWben is. Mindkettõ baromi csendes volt, a különbség annyi volt, hogy az utóbbiban egy-egy nagyobb gázfröccsnél kultúráltan lehetett hallani a v8 morgását, se nem túl hangosan, se nem túl halkanl, pont annyira hogy mosolyt varázsoljon az arcomra, és még üvöltözés nélkül tudjak beszélgetni az utastársaimmal 😊

Sir Quno Jedi
Nnnna, te is csak gyorsan akarsz meggazdagodni!!! Pont olyan vagy, mint a...ÉN! 😄

DanielT
De én nem várok az elektromos autók soha el nem érkeztéig! Azonnal piacra dobom! 😄
GregSB
Ezt már hónapokkal ezelõtt "kitaláltuk" haverokkal, és gondolom nem mi voltunk az egyetlenek akiknek ez megfordult a fejében a jövõ elektronyos autóival kapcsolatban, szal kicsit elkéstél 😛

Neten lesz majd egy nagy "motor " kipufogóhang" adatbázis, ahonnan beszerezheted majd az összes hangot a'la Itunes. Koppány kipufogós zsigától, a Trabanton át (az ínyenceknek és mazoistáknak), a Ferrarikig, meg AMG Mercikig. A legdrágább motorhang az aktuális W32es Bugattié lesz 😛

Sir Quno Jedi
Lófaszt. Egy autó legyen iszonyat erõs, de ugyanakkor kurva csöndes és kényelmes. AZ utazási komforthoz síri csend dukál, csak azt látod, hogy sorban maradnak el a tuningladák (és term. azokat sem hallod). Ültem nagyLexusban, abban kukkot sem hallottál ha becsuktad az ajtót, pedig kint üvöltöttek az emberek és a hangszórók (méterekre körös-körül)! Aktív hangvédelem, azt mondták, beszarás volt! Eccer én is akarok egy ilyen ultracsedes éjszakai suhanót!

Ja és még motor (és motorhang) õrült barátom is azt tartja, hogy egy motor legyen kúva hangos (hogy jól hallják, ha jön), egy kocsi viszont csendes, mint a halál!

DanielT
Bazeg! Most találtam fel mibõl leszek milliomos! Gázpedál lenyomására tökéletesen reagáló állati dögös motor+kipufogóhangok a hangszórókból! Lehet választani Ferrarit, Aston Martint, nagy amcsi vasakat, stb! Áááááá micsoda hihetetlen ötlet! 😄
GregSB
Felõlem jöhet, de akkor szereljenek be mellé egy hangszórót a motortérbe, ami tökéletesen szimulálja egy 4 literes V8as hangját 😄DDDD

Sir Quno Jedi
Nekem elektromos, szupravezetõs autó kell. Egy jó elektromotor pártucat kilóban is tud hozni hihetetlen telejsítményt és hatásfokot. Király lehet csak süppedni az ülésben, miközben a motornak no hangja és olyan hirtelen gyorsulásokat lehet elérni, ami szétszaggatja a kocsi hajtásláncát! Hejjj! Ugye ma csak az aksik böszmesége szab határt az elektromos csodáknak, de egyszer...

DanielT
Hú, de nagy magaslabda ez nekem 😄DD
Turbóval minden fostalicskából ki lehet préselni teljesítményt.
FOXX supreme
benzingõz..😊

jahh 😊) .. amúgy a bmw535d is népautó 😄D

a civic is mutatja hogy a hibrid már nem 10-20 év
de kicsit komojjabban véve válaszoljak azért az nem nevezhetõ 'nagy' technikai fejlõdésnek hogy egy meglévõ motorra nem egy hanem 2 turbót aggatnak + egy kis finomítás

FOXX supreme
én nem 10-20 évre elõre gondolkozok, a másik hogy nekem személy szerint, nem tetszenek és jönnek be ezek a konnektoros, hidrogénes autók, az mûs kérdés hogy ez lesz😄, de én a mai, néphasználatot értettem, mert hidrogén kocsi, nagyon kevés ember valaga alatt van😊

,,És a vételár különbség hány km után térül meg a BMW tulajának?"

Mármint a Golf és BMW közti különbség, vagy mi? Hát de annak mi köze ehhez? Most azt ne beszéljük ki, hogy ki miért költ többet egy jóval magasabb kategóriájú autóra 😊) Mert a teljesítményben közelebb álló 540i alapból 2 misivel többe kerül a 535d-nél, és a fogyasztásról ne is beszéljünk 😄D És esetünkben ez a lényeges kérdés. Az igaz, hogy az a teszt egy kalap kaki, mert nem fogok 2,0-res benzines Astra helyett 535d-t venni, azért mert e tesztben kevesebbet fogyaszt. Csak arra akartam utalni, hogy elég érdekes hogy a sokkal erõsebb, sokkal nehezebb , sokkal gyorsabb BMW szabályos sebességhatár keretek között ugyannyit eszik, mint a TSI Golf. Ezen azért nem siklottam volna át ilyen könnyen. 😊)

meg borgnak abban igaza van hogy ne vonjunk már párhuzamot egy matiz meg 535d bömös között mer nem lehet! nekem 2litkós tddi mondeom van apeh által elõírt fogy normája 8 liter ez nekem akkor jön ki átlagra ha nem használom a légkondit .. hát hüjje lennék 40fokban nem használni!!!!

hol is vannak úttörõségben? 😊) hol látsz tõlük sorozatban gyártott hibrid gépkocsikat??? 😄D pedig az a jövõ a teljesen idrogén üzemû atók elött 😉

egyébként tök baromság ezeken a nem életszerõ körülmények között hajjtott teszteléseken vitatkozni .. gondoljátok hogy egy k**rvanagy suv v8 motorral lékkondi nélkül megy csak hogy 11 l/100km fogyasztása legyen?????!!

DanielT
Értem. És ha anyagi oldalról közelítették meg akkor mit keres benne 4db a 20 millió forinthoz inkább közelebb mint távolabb álló autó?

Kár bármit belemagyarázni ebbe a történetbe. Adott néhány autó. Mentek velük ugyanúgy, ugyanott. Megnézték mennyit fogyasztanak. Leírták. Mi elolvassuk és mindenki levonja a következtetést, ami neked az, hogy a Honda a legjobb úgyis. 😄PDPDPDPDPDPDP
FOXX supreme
azonm belül hogy dízel vagy sem...hát sztem mindekettõ jó

FOXX supreme
most nem akarok beleszólni, de tapasztalat, meg népitéletek meg stb...sztem a németek útörõk és élen vannak...merci, bmw, audi, ww, porsche...

Úgy, hogy takarékos vezetési stílusban készült a teszt. Tehát pont hogy anyagi oldalról közelítették meg.

Ha a 272LE lenne a kérdés, akkor végigtaposták volna a városon, meg autobahnon leszabályzáson, és akkor a gyorsulás és végsebesség függvényében megadnak valami relatív fogyasztási mérõszámokat, amibõl sosem lesz még ennyire sem kerek kép.
DanielT
A számok magukért beszélnek, ennek meg se füle se farka. Kit érdekel a megtérülés meg egyebek? Hogy a picsába jön ez ide? Mindegy.
Ha német! 😊

Mert ugye az autobild meg adac stb tesztek csak annyira hajlanak maguk felé, mint a best motoring és társai 😊

Ilyen formában pedig inkább a hybridek jó fogyija a meglepõ benne, nem is a bmw meg a vw jó eredményei 😊
Sir Quno Jedi
Eszerint a teszt szerint az én benzinfaló ódonszörnyem biztos csak 8.7-et enne, pedig óvatosan is bezabbantja a 12-15-öt is! 😄 😄DDD

soma22
én még mindig kiállok amellett hogy lejjebb lehet vinni a fogyit annál amit a gyár ir.persze ehhez valoban takarékosan kell menned.
annyira a lupo nem tünik kevésnek, könnyü kocsi, elég kis motor.

És a vételár különbség hány km után térül meg a BMW tulajának? Számolj csak, sosem fog.
Igy kerek a kép, nem úgy, hogy önmagában melyik motor takarékosabb. Amúgy meg sehol nem volt szó végsebességrõl, oda van irva, hogy hol mennyit mentek vele ehhez az eredményhez (vegyesfogyasztás). A BMW-nek valszeg kedvezett pl az autópálya, míg a matyiznak meg pont nem, mert nem oda lett kitalálva. Egész más lenne a kép ha csak a városi fogyikat, vagy csak az autópályás fogyikat hasonlítanák össze, de itt nem ez történt.
Többen vádolják már azzal az autobildet, hogy csak a gyári adatokat beollózta a tesztbe. A Lupo egzakt 3L fogyasztása is gyanús.
soma22
nekem is megakadt ezen a szemem. mondjuk ezért lehet nagy jövöje a kompresszornak. még az rx 8 fogyija lepett meg. rosszabbakat hallottam róla.