DIESEL vs BENZIN
-
sziasztok!
olvastam jópár hszt, és csak jókat derültem.én ebben az évben vettem egy 1.4 hdi peut, 206-ost.első úton megjártam vele horvátországot.4 személy, folyamatos klima, min 130 as tempo(igaz az kb 4-500 km en, folyamatosan)velünk jött egy vw konszern seat, 1.4 benyás, kb ennyi csomaggal klima nélkül.
a peu 3,8 litert evett a háztól házig úton, a seat nem ment 6 alá.mindehhez társul az hogy nem volt gond ha előzni akartam a 110el halado gépeket.
ennyit a fogyasztásról, egy kicsit az erőről:
sok a türhő paraszt anyuci 1.3as 16 szelepes swiftjével a vácin, és én is vevő vagyok a nyomulásra.(persze tisztelet a kivételnek)esélyük sincs.3500 fölé nem kell pörgetni onnantol már csak fogy az ereje, de már 1500as fordulaton is ugy huz mint a diszno.nyomatékos, és ez ellen soksok lónak kell lenni hogy kompenzálja.akkor verek meg egy 90 lovas autot amikor akarok, holott ez papiron 68-70 lovas.eddig 5.5 liter fölé nem tudtam menni vele fogyiban sem.
hogy sok lesz a szervizdij?meglátjuk, de egyes emberek szerintem itt a forumon ugy reagálnak mintha 100 ilyen autot használtak volna többszázezer km-en keresztül.