3671
DIESEL vs BENZIN
-
#1028 sziasztok!
olvastam jópár hszt, és csak jókat derültem.én ebben az évben vettem egy 1.4 hdi peut, 206-ost.első úton megjártam vele horvátországot.4 személy, folyamatos klima, min 130 as tempo(igaz az kb 4-500 km en, folyamatosan)velünk jött egy vw konszern seat, 1.4 benyás, kb ennyi csomaggal klima nélkül.
a peu 3,8 litert evett a háztól házig úton, a seat nem ment 6 alá.mindehhez társul az hogy nem volt gond ha előzni akartam a 110el halado gépeket.
ennyit a fogyasztásról, egy kicsit az erőről:
sok a türhő paraszt anyuci 1.3as 16 szelepes swiftjével a vácin, és én is vevő vagyok a nyomulásra.(persze tisztelet a kivételnek)esélyük sincs.3500 fölé nem kell pörgetni onnantol már csak fogy az ereje, de már 1500as fordulaton is ugy huz mint a diszno.nyomatékos, és ez ellen soksok lónak kell lenni hogy kompenzálja.akkor verek meg egy 90 lovas autot amikor akarok, holott ez papiron 68-70 lovas.eddig 5.5 liter fölé nem tudtam menni vele fogyiban sem.
hogy sok lesz a szervizdij?meglátjuk, de egyes emberek szerintem itt a forumon ugy reagálnak mintha 100 ilyen autot használtak volna többszázezer km-en keresztül. -
Borg #1027 :-Gyász -
DJ BP #1026 Botrány
aztaa :DDD -
laci16 #1025 Ebböl a tanulság az h Diesel Range Rovert kell venni -
#1024 én ezt nem kétlem, csak a komám kommentjét adtam tovább... :D -
DJ BP #1023 szopás :DD, mellesleg nem értem, akkor melléfolyik, végigcsurog, vagy hogy? :D -
#1022 Hihetetlen, hogy mekkora fejlesztés ez kéremszépen. És mi van, ha nem tolom bele nyakig a töltőcsövet? -
#1021 Zsííír ;D -
DJ BP #1020 tankolás
:) -
#1019 gázos:S -
#1018 Reklám? -
#1017 Budös és nagyon GÁZ..... -
tassautogáz #1016 Szerintem még mindig autógáz!!! autógázszerelés: www.autogazszereles.hu -
#1015 Akkor ne csodálkozz, ha nem bírja :DDD -
#1014 Neki a 140km/h padló gáz,de olyan hogy ki kell nyomni a fenéklemezt.
Ha ugyan ezzel a tempóval jön egy szakadék és háturól fúj a szél felmegy 170-re Km/h-ra és utána meg kereg, csörög, kattog, zakatol,. Majd vissza megy 140-re. -
#1013 így van :) -
#1012 Itt ez inkább azért érdekes, mert az ember azt gondolná, hogy az elmúlt 10-15 évben annyit változott (fejlődött?) az autóipar, hogy sokkal kevesebbet fogyasztanak a kocsik. És NEM. -
#1011 Persze 5000-es fordulaton minden sokat eszik, azzzellen nem véééd :P -
#1010 teljesítményre meg kényelemre
??? haszonjárműről beszéltünk a téma kapcsán, és egy haszonjárműnél nem ez a két dolog dominál.. -
#1009 de ha úgy hajtod, mint egy céges Partnert, valszeg több lesz az 13-14 liter :DDD Meg az haszonjármű, megpakolva nagyobb megterhelés, mint a Skorpió, amit biztos jóval kevesebbet használnak :) -
#1008 Ha beállsz egy tempóra akkor csak a súrlódási (gördülési) és egyébb veszteségeket kell visszatáplálnod a rendszerbe (meg fenntartani a motor fordulatát és a nyomatékot, ott inkább az miatt nagy a benzines fogyasztása), és mivel a 140-et 3000-3200 körül viszi a kicsike, ezért aztán még pörgetni sem kell iszonyat a motort hozzá (1/3 gázzal simán)
De ha már a 11L-es fogyasztásnál tartunk, 15 éves V6-os 3000-es automataváltós Skorpió eszik 13-14L, teljesítményre meg kényelemre meg valahogy nagyon nem ugyanaz a kategória :P -
#1007 aha 140-el max 5 liter, nem hinném :DD -
#1006 Új Peugeot 1,9D 9L-t eszik 140-nél? Hogy a fenébe, előbb említett kicsikocsimmal én épphogy 1/3 gázzal megyek 140-nél, eszik max 5 litert (bár nyomatéktartaléka kevés, szóval 140-150-re eltart jópár másodpercig) -
#1005 Persze az élettartam gyártó + típus + készülés helye függő-
A rohadó rönyók pölö a török gyárból gurultak ki, és ugyaninnen jöttek ha jól emlékszem pölö a 160-nál gumibakról leugró motorú verzsönök is
A németek is egyre gagyibbakat gyártanak, de bennük még valahogy most is jobban bízon (opel sosem kop el :P tán, de már a német fordok is furibbak, mint a régiek)
2000cm3 alatt a Diesel nem Diesel
Nekem 1,8 szívó (persze 2-es Mazda jobban tetszik :)), nem egy gyorsulási szörnyeteg, de 1,5 órás dugóban állással sem eszik 5,5-nél többet, és ha bedöglik a generátos is szépen továbbmegy :P
-
#1004 Hát, könnyen megeshet hogy egy 10-15 éves Mazda 626-osra, vagy egy 10-15 éves Skorpióra kevesebbet kell költeni mint egy zsírúj kocsira, és mellesleg kényelemben is igencsak überelik a mai szar kis koporsószökevényeket -
#1003 hát a szívók ideje régen lejárt :) -
#1002 persze mindenki azt teszi, amit jónak lát..
most nézem mekkora Ték volt #1000 :DDD -
#1001 Ez egy Sima Szivó Diesel Peugeot Partner 1900cm3.
Nem tudom ez egy nagy dilemma, nehéz eldönteni annyi érv szól az egyik mellet és annyi a másik mellett , hogy a franc se tudja melyiket érdemes megvenni.
Én valószinüleg Benzinest fogok venni, szerintem az jobb, de mindenki ugy dönt ahogy akar. -
#1000 Amúgy ha jól sejtem ez az 1.9-es sima szívódiesel Peugeot (?).
Szóval olyat én se vennék..
szerk: Vagy ez most Partner ? Lehet rosszat mondtam akkor.. -
#999 Ezt az 1200 km-t természetesen 100-110 -es tempóra mondtam (2000-2500rpm). 6,5l/100 km.. 80 Literes tankkal. 95LE Hdi-vel. 4000-en persze ez is megeszi a 8-8,5 -et, igaz akkor már 160-al süvít..
(csak mj):Amúgy amiket én írok dieselre, azt szigorúan un. közösnyomócsöves turbódízelekre értem.. nem ilyen régi szarokra.. azokkal nincs tapasztalatom... -
#998 Az biztos!! Az már sok neki, de hát ez van. -
#997 Jó hát szegény 80 pacis már erőlködik 140-nél :DDD -
#996 Ez sem igaz azért.... Én Diesel autóval dolgozom már pár éve.
A Peugeotnak 60 l es a tankja ez a mennyiség jó persze nagy tempónál 140 körül 4000-es fordulattal 620 km-re elég. Szerintem ez nem jó!! Nagyon sok egy 1900 cm3 autónak Diesel Autónak a 9 liter. Főlleg ugy hogy csak 80 paci.
A benzines autónk 10-11 litert fogyaszt 140-150 km/h felett igaz az 100cm3 vel kisebb 1800cm3,és 115 paci hát nem tom.
Az a rosz ebbe hogy csak egy kistehert tudok hasonlítani szgk-hoz de csak itt tudok konkrét számokat.A fogyasztás szgk és szgk összehasonlításban persze kedvezőbb a Dieselnek, de szerintem annyi htránya van egy Diesel kocsinak.
Nekünk Priviben volt kettő annyit szoptunk velük hogy elmondani nem tudom, amióta benyás van csak eülók aztán megyek, néha tölteni kell bele egy kis ablakmosó folyadékot, megnézni a szinteket azt kész. -
#995 ja meg nem 200, hanem inkább 4-500 Ft sztem -
#994 ott a pont. Mellesleg napi 4-500 km már 1000 Ft -
#993 " engem nem hoz lázba az a tudat hogy valaki 100km-ert 200ft-tal olcsóban tesz meg"
De azért az jó dolog, hogy teletankolom és 1200 km-t mehetek tankolás/megállás nélkül.. -
#992 Ez igaz!! De ha figyelmessen olvasod a hsz-emet kiderűl belöle az hogy szerintem is szarok ezek az autók. Tehát tlajdonnképpen egy véleményen vagyunk, De azért azaz 5 év inkább 8-10 év. Persze a márkától is függ ha Opel akor 8,de persze nem a motor és egyéb dolgai miatt, hanem a korosszéria miatt.
Na mindegy szerintem a legjobb autó egy fiatal 1800 cm3 feletti benzines jármű, engem nem hoz lázba az a tudat hogy valaki 100km-ert 200ft-tal olcsóban tesz meg. Egy autó legyen gyors pörgös kénelmes és nagy, nekem a többi részlet kérdés. Persze bizonyos határokig azért 2.500cm3 turbós autót azért már nem vennék, de 2000 cm3 jöhet, de mindenképpen Benzines.
Több autószerelő ismerősöm van nekik az a véleményük erről hogy 2000cm3 alatt a Diesel nem Diesel. És ezt a véleményt én is osztom. -
#991 Ja ha végülis azt nézzük egy 25 éves Trabantra kevesebbet kell költeni, mint egy 1 éves 7-es BMW-re... Milyen szar kocsi ez a BMW.. -
#990 ...megkímélt, nem dohányzó.. Mint mindig. -
#989 Még a Juszt Laci műsorába is bekerült a típus, Renault Megane volt egyébként.
Ja, és garázaban tartott ...