DIESEL vs BENZIN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A dízelben meg majd meghal neked a turbó, meg a kuplung, meg mindenféle egyéb dolog a hajtásláncban. Ugyanis az alacsony fordulaton ébredõ nagy nyomatékra a legnehezebb mechanikailag méretezni. Az egász sebváltót és kupplungot sokkal kevesebb kár éri, ha magas fordulaton kell átadják ugyanazt a nyomatékot. Szóval efféle dolgokat hozzánemértésbõl kifolyólag a dízelrõl is össze lehet hordani.
fifi
csak azt nem értem, hogy ha elhangzik valahol az "autó" szó, akkor az emberek 99%-ból a: Tunning, kársztájling, ráccing, turbó, EVo, fásztendfjúriusz, pörgetni, versenyezni, drággráccingolni, neoncsövet alá, és hasonló f@szságok törnek elõ...ez a topik sem kivétel.
tényleg ennyire elvesztették valódi értelmüket mára az autók?
nagy kár...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

DJ Bee18
de ugyanmindegy, sokat utazóknak számít a fogyasztás, akiknek rövid távra kell, meg csak játékszernek, annak ahangja számít, meg a pörgetés.
Mellesleg eladásnál is térül a dízel árának nagy része

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

DJ Bee18
de a dízelt felesleges huzatni, ez a lényeg...

DJ Bee18
egy modern dízel húz jobban... mindenki csak a régi szívóra gondol?

Marcell
Pedig igy van! 😊

Nezd meg az Ingegrakat, VTI civiceket. Amit ésszel hajatnak (hidegen nem!) es karbantartanak, azoknak semmi bajuk. Pedig imadnak porogni.
Ezeket a motorokat nem veletlenul engedik 8-9000ig forogni. Nyilvan azert all rendelkezesre ez a tartomany, hogy hasznald. Igy vannak tervezve. Meg amugy is HONDA-rol beszelunk. 😉
Persze mas benzines autok nem biztos, hogy ilyen jol birjak a folyamatos tiltas kozeli terhelest.

Es ezt most termeszetesen ugy ertem, ha egy ugyanugy a max. teljesitmeny kozeleben hajtott DIZEL-lel hasonlitod ossze. (Nyilvan azt max. kb. 4800-ig huzatod ki, de annak az a vége..) Na igy, osszessegeben szerintem sokkal jobban birja egy HONDA (vagy mas benzines) a strapat, mint egy turbodizel.

(Azt en sem vitatom, hogy ha veszunk ket ugyanolyan tipusu autot, akkor
annak a motornak nagyobb a maximalisan elerheto eletkora, amelyik kevesbe volt terhelve (((hajtva es forgatva))).

Pheel
A diesel kerreg, hangos, később fűt, sokkal drágább megvenni, és többe kerül hozzá az alkatrész. Cserébe egy kicsivel kevesebbet fogyaszt egy általában kicsit olcsóbb üzemanyagból.
A benzines sportosabb hangú, jobban húz, hamarabb bemelegszik, olcsóbb megvenni, olcsóbb hozzá az alkatrész, viszont kicsit többet fogyaszt egy általában kicsit drágább üzemanyagból.
Hosszabb távon talán a diesel éri meg jobban, de marginális a különbség, kivéve, ha csempész forrásból tankolsz, vagy lopod a gázolajat a kamionból.
Ki ki döntse el, mi a fontosabb. Ha más fizetné a kocsim árát, de nekem kellene tankolnom, akkor dieselt vennék. Mivel nekem kell megvennem is, így benzinest veszek.
SötétBarom
Azt ne mond nekem h ha veszel egy zsír új verdát (tegyük fel pont egy civicet), akkor az rendkívül jó állapotban lesz miután te 5 évig 7-8 ezerig pörgetted rendszeresen..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Az a baj, hogy még nem vezettél jó benzinest. Különben nem mondanál ilyet, hogy "szétesik". A sportosság érzetét pont az támasztja alá a legjobban, ha pörög hozzá a motor rendesen.
Attól füg hol, és milyen célra.
Amerikában még mindig nem nyerõ a dízel, mert a teherautókat azonosítják vele. Ott még csak most küzendek azért, hogy egyátalán piaca legyen a dízelnek.
Ausztriában meg már az autók több mint fele dízel volt 1-2 éve, most meg megint kezd hódítani a benzines, mert nem látják a különbséget, ráadásul az eddigi dízelek miatt elég nagy kakiban vannak a modern nyugateurópai államok, a finompor szennyezés miatt.

Másrészt: Ha a benzinesen annyit fejlesztettek volna az utóbbi 5 évben, mint a dízeleken, akkor még nagyobb lenne a különbség a benzines javára. A kompresszoros meg turbós "olcsó" benziensek még csak most kezdenek jönni, nem beszélve az elektromágneses szelepvezérlésrõl. Sõt, sok gyártó még a VTEC szintjére sem jutott el benzines fronton az alatt a 18 év alatt, amióta a Hondának van...
SötétBarom
Azt az egyet nem értem, h a pörgetésnek mi köze van a sportossághoz.. Nem attól vezet valaki sportosan h kihajtja szerencsétlen autó lelkét. Szvsz én sokkal szívesebben randalírozom egy dízellel, lehet h nem 10 hanem 13 sec alatt van százon, viszont sokkal jobb a feeling.. Nem érzem úgy h mindjárt szétesik a motor( értem ezalatt h nem kell folyton a redline körül forgatni h menjen), még ha hajtom se eszik sokat (annyira), viszont padlógáz esetén jól hátbarúg, és húz mint a disznó (ezt pedig csak olyan benzines tudja, ami sokkal drágább..). Diesel!! <#mf2>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

DJ Bee18
a sportban jobb, de mivan a többi helyzettel? nem a sportautó van többségben

a topik címe: diesel vs benzin...

kérjek elnézést érte, hogy a benzin a jobb?😄
DJ Bee18
de lassan csak errõl szól minden, tuning meg egyéb kutyafasza (már bocs), amikor ezen esetek csak az autóflották néhány százalékánál érvényesek

DJ Bee18
de tagadta bárki is ezt? 😄

Már bocsi, de a topik semmiféle "kérdéssel" nem indult. Nézz csak fel a topik tetejére, látsz ott te olyat, hogy "benzin vs dízel, de csak olyan felhasználási módra amiben a dízel jobb" ? 😄
ChevyG work
motor vagy ajuto?<#idiota>

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

amúgy a topik kérdésére válaszolva röviden és mindenféle elfogultság nélkül kifejezném az álláspontomat: BENZIN és HONDA ! <#nyes>

már sosem tudjuk meg ;D

ChevyG work
jogos<#eljen>
but érdekesség ként linkelték be srácok. mert kétségtelen, hogy a gyorsulásigépek 99,99%a benyos

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

DJ Bee18
na álljon már meg a menet. A topic nem igazán az élvezet kérdésével indult, hanem a használhatóság szempontjával. Erre most mindenki jött a mindenféle sportgép hangjával, meg a 7500-at forgó Honda motorokkal stb. stb. Most ne játékszerként gondoljunk már az autókra, hanem használati tárgyként. Ha utazol számít a fogyasztás, kényelem, mert ki az aki amikor nem szórakozik, hanem többszáz km-t autózik, akkor minden lámpánál gyorsulgat, meg 6000-es fordulattal közlekedik, és a motor hangos szép üvöltését szeretné hallani? Szerintem mindenki egyetért abban, hogy tuning, meg egyéb élményautókba benzinmotor illik. Senki nem beszélt dízelsportautókról. Meg nem is errõl szólt a topic Hanem pl. valaki vesz 4 milláért egy új, vagy 1 millióért használtautót, akkor nem a hangja meg az élvezet miatt veszi, nem ez a fõ szempont.

ChevyG work
mozdony😊

desigo
Egyre olcsóbb mindkettõ <#wilting><#wilting>
DannyL
Benzin!!! Kérem bezárni a topikot! 😊)) (vicc volt)

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

SötétBarom
Diesel BMW

Meg ittvan még1.
Ennek sem kell szégenykeznie nagyon, azthiszem..
Nemcsak az integra megy gyorsan ám. <#ejnye1><#idiota>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
Diesel Dragster

Nesztek, diesel. <#eplus2>

ChevyG work
szép hangja lehet

desigo
<#worship><#worship>
Miért is?
I.C.ram
7500 😄 pff nagyon faszán meglehet csinálva az a motor 😄
[Walaki]D`Lair
No Fear matrica 😄😄😄😄😄😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Marcell
Honda Power! 😊 Milyen tuning van az auton?

gordon 24
Aszem ez egyértelmû. ITT találsz még szép dolgokat!

Downhill!!

Szerinted?
gordon 24
Na akkor diesel vagy benzines?

Downhill!!

Majd egyszer vezetsz te is autót, és akkor rájössz, hogy mit nevezel zümmögésnek.
Nemtom hol irtam ilyet hogy szart se ér.
DJ Bee18
7500rpm. Fasza, zümmögjél akkor és vegyél benzinkutat 😄DD

DJ Bee18
de kevesebbet zabál azért... Meg nem értem, mi az hogy szart se ér? A hangján kívül mi a hátránya? És én nem sportolni akarok, utazni. Miért nem lehet megérteni, attól hogy te más stílust szeretsz, még nem szar a dízel...

SZilaJMaGGoT
Nem mondtam hogy keveset fogyaszt.. Mért a dízelt nincs miért?? Amúgy is baromság ezen vitázni, sõt a topik is értelmetlen, mert egyiket sem véletlenül gyártják, és valaki már mondta hogy aki a benzinest szereti annak meg tök mindegy mert úgy sem fog venni dízelt.. Nekem végülis teljesen mindegy, ha összejön és kamionozni fogok, akkor dízel autót veszek merthát akkor lesz honnan szerezni bele, ha meg nem akkor veszek egy 200sx-et... 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Miért szerinted a V8-as dízel mennyit fogyaszt? Az sem megy ám 10 liter alá, még nagypapisan se... sõt.
És a benzinest legalább van miért tankolni.
SZilaJMaGGoT
Csak aztán gyõzzed tankolni...

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Ugyanmár. Most jön a Honda új 3 literes V6-os motorja, 320LE@7500rpm. Hát kellene a francnak V8 dízel emellé 😊
[Walaki]D`Lair
Jaja...szivesen lecserélném egy ilyen motorra a miénket 😊)

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

DJ Bee18
a mercedes új V8-as dízele az állat 😊 306 ló, 750 Nm !! Na az úgy húzhat, nem cserélném vinnyogó benzinesre, az tuti 😊) Egyszerûen hatalmas erõ van benne 😊

DJ Bee18
jól van már, mit matekozol? 😄D Aki dízelt nem szereti, úgyse veszi. 😄D Pl. a dízelnél ott van az alacsony fordulaton nagy nyomaték, hosszabb kényelmes utazáskor nem szeretek váltani, kész 😊) Ha élményautózni akarok, akkor ott a benzin. De ha már az átlaghasználónál tartunk, kevés embernek adatik meg csak úgy szórakozni az autójával, ilyen benzinárak mellett, fõleg annak tudatában, hogy épp a gazdaságosságot vitattuk :-)

[Walaki]D`Lair
hehe...3500-ig 😊)))))))))

[Walaki]D`Lair
Ja...2500-tól...az alatt hulladék 😛