Használtautó
  • gplay
    Hy

Kis segítséget szertnék kérni tőletek. Autó vásárlást forgatok a fejemben és egyre bizonytalanabb vagyok, hogy mit is vegyek.

1 milla a keret, de ha nagyon kell eltudok menni 1,3-ig.

A szempontok:
    A moci max. 1.5 lehet.
    A kocsi legyen min. 4 ajtós.
    Viszonylag olcsón fentartható, megbízható.
    5 emberrel is megmerjem próbálni egy busz előzését 80-ról az 5-ösön.

Amire kell:
    Munkába járás ez napi 32km, egyedül járok.
    Szabadidőmben néha megyek csak a vezetés kedvéért kikapcsolódásként.
    De a kocsi max. 15-16e. km-et fut évente.
    Ált rossz minőségű aszfalton és elég gyakran földúton használom.
    Reményeim szerint garázsban lesz tartva.
    Vezetési stílusom, hát kezdő vezető vagyok alig mentem még 20e. km-et.
    Szeretem a sebességet, de nem nagyon száguldozom, viszont a kocsi nem árt, ha kényelmesen tartja a 120-140-es utazót.
    Az út minőség és a saját kényelmem miatt a kényelmesre hangolt futóművet jobban kedvelem mint a sportost.
    Nem vagyok autószerelő nem is értek hozzá, ezért nem nagyon foglalkozom a karbantartással, ha elromlik elviszem a szerelőhöz.

Jelenleg 3 kocsi körül forognak a gondolataim.
    Az egyik munkatársam a Corsát ajánlja. Neki is az van és teljesen meg van vele elégedve.
    Egy másik kollégám a Suzukit ajánlja, mert, hogy az igénytelen és takarékos.
    Egy harmadik kollégám pedig a Samarát ajánlja, mert ahhoz olcsó az alkatrész és akármelyik szerelő csukott szemmel megcsinálja.
    Ettől függetlenül nyitott vagyok minden javaslatra, bár persze a saját benyomások fognak dönteni amikor ott állok a kereskedőnél, vagy az elódánál a kocsival szemben és kipróbálom, viszont szeretnék minél több infót gyűjteni és nem csak fejest ugrani a vásárlásba mint a jelenlegi kocsimnál. Ez egy Tavria. Nem bántam meg, mert végülis egy olyan kocsit kerestem amivel szerzek egy kis rutint és nem kell félteni, de kicsit sokat igényli a szerelő jelen létét.

Előre is köszönöm a segítségeteket.