566
Használtautó
  • Harly18
    Nem tudja valaki, hogy hogyan számitják ki az átirás költségét? Azt tudom, hogy a motor után van, de ennyi.......... :)
  • Macccy
    Hali! Nem épp ide illik a sztori, de nemtudom hol kérdezzek, úgyhogy ittvan ...

Cimborám 15 éves OPEL Senator -át elvittük szerelőhöz átnézetni. Számított néhány komolyabb hibára és készült is, hogy ezeket hamarosan megjavíttassa, de erre nem: első két stabilizátor, lengőkarok, szilentek, négy lengéscsillapító, fékbetétek és tárcsák, kartertömítés, rohadó sárvédőívek, küszöbök és ráadásként súlyosan rohadó váznyúlványok elül-hátul amiktöl akár ketté is csukódhat a kocsi egy KnightRideres repülés után. Nem volt boldog szegény.
    Ki kéne szálljon a kocsiból lehetőleg 200e körül (ennyiért vette), de erre sajnos egyre kevesebb az esély a hibák miatt, pedig a gép amúgy nagyon erős (3liter 6henger 24szelep), kényelmes és messze átlagon felül szerelt!
    Gondoltunk a biztosítóra, hogy totálra kéne töretni, de nemtudjuk hol- hogyan- miként érdemes hozzákezdeni.
    Ha valakinek van ötlete, hasonló tapasztalata vagy ismerőse, aki ért ezekhez a dolgokhoz, az kérem ne fogja vissza magát! Segítsünk szegény srácon, ha már elveszíti nagy kedvencét, legalább anyagilag élje túl.
  • MrTressy
    ja bocs ez csak sima I az SI a 104 lovas
  • MrTressy
    Rover 214 si olyan 1 mila környékén 5-6 éves taligákat lehet kapni és 100 pacis.Szal van benne kraft is itt egy példa
  • Vlala #82
    Van rá némi esély, hogy ennyi pénzért nem Samarát vennék... Astrát kapok ennyiért.
  • gplay
    Ebben az árban szerintem egy ilyen korú, állapotú és felszereltségű kocsi simán megéri. Szerintetek?
  • Hondagirl
    miért pont ilyenek kellenek? megtudhatjuk?
    a www.hasznaltauto.hu -t nézted már? ott minden ilyesféle adatot beírhatsz.
  • Holdpro
    ezeket venném
  • ChevyG #78
    olyan, mintha el akarnád adni ezek:)
  • Holdpro
    kapaszkodjatok ezek kellenének, ha más szinben vannak az sem baj

Seat Ibiza 1984-1992ig 3 ajtós Diesel (fekete) csak egész autó papirok nélkül, lehet osztrák is

Seat Ibiza 1993-1999ig 3 ajtós Diesel (szürke) törött vagy totálkáros kocsiból komplett motor és az az elem ahol az alvázszám található és a kocsit átíratnám nevemre, kapna új kasznit

Seat Cordoba 1993-1999ig 5ajtós Diesel (fehér) törött vagy totálkáros kocsiból komplett motor és alvázszám kell az elem ahol található és a kocsit átíratnám nevemre, kapna új kasznit
  • gplay
    Kicsit?
    Majd megírom mi lett a vége.
  • Hondagirl
    oops, szal elfogult vagyok:D
  • Hondagirl
    lehet, hogy kicsit nem vagyok elfogult, de honda. van belőle kicsi, három ajtós, és pörgös a motorja, még kicsi ccm-mel is. és lehet belőle jót találni. sokszor alacsony építésű, viszont általában jó a futóműve. próba szerencse.
    azért majd ha választottál, kivi vagyok hogy mi lett a vége. :)
  • gplay
    Maga a kocsi. A kötelezőt még kibírnám, de teljesen felesleges nekem egy ekkora kaszni. Ált. egyedül használom.
  • ChevyG #72
    a kocsi, vagy a motor?
  • gplay
    nekem az nagyon nagy lenne, de kösz.
  • ChevyG #70
    opel vectra (igaz 1,6), de marad még 400e pénzed
  • gplay
    Hy

Kis segítséget szertnék kérni tőletek. Autó vásárlást forgatok a fejemben és egyre bizonytalanabb vagyok, hogy mit is vegyek.

1 milla a keret, de ha nagyon kell eltudok menni 1,3-ig.

A szempontok:
    A moci max. 1.5 lehet.
    A kocsi legyen min. 4 ajtós.
    Viszonylag olcsón fentartható, megbízható.
    5 emberrel is megmerjem próbálni egy busz előzését 80-ról az 5-ösön.

Amire kell:
    Munkába járás ez napi 32km, egyedül járok.
    Szabadidőmben néha megyek csak a vezetés kedvéért kikapcsolódásként.
    De a kocsi max. 15-16e. km-et fut évente.
    Ált rossz minőségű aszfalton és elég gyakran földúton használom.
    Reményeim szerint garázsban lesz tartva.
    Vezetési stílusom, hát kezdő vezető vagyok alig mentem még 20e. km-et.
    Szeretem a sebességet, de nem nagyon száguldozom, viszont a kocsi nem árt, ha kényelmesen tartja a 120-140-es utazót.
    Az út minőség és a saját kényelmem miatt a kényelmesre hangolt futóművet jobban kedvelem mint a sportost.
    Nem vagyok autószerelő nem is értek hozzá, ezért nem nagyon foglalkozom a karbantartással, ha elromlik elviszem a szerelőhöz.

Jelenleg 3 kocsi körül forognak a gondolataim.
    Az egyik munkatársam a Corsát ajánlja. Neki is az van és teljesen meg van vele elégedve.
    Egy másik kollégám a Suzukit ajánlja, mert, hogy az igénytelen és takarékos.
    Egy harmadik kollégám pedig a Samarát ajánlja, mert ahhoz olcsó az alkatrész és akármelyik szerelő csukott szemmel megcsinálja.
    Ettől függetlenül nyitott vagyok minden javaslatra, bár persze a saját benyomások fognak dönteni amikor ott állok a kereskedőnél, vagy az elódánál a kocsival szemben és kipróbálom, viszont szeretnék minél több infót gyűjteni és nem csak fejest ugrani a vásárlásba mint a jelenlegi kocsimnál. Ez egy Tavria. Nem bántam meg, mert végülis egy olyan kocsit kerestem amivel szerzek egy kis rutint és nem kell félteni, de kicsit sokat igényli a szerelő jelen létét.

Előre is köszönöm a segítségeteket.
  • Hondagirl
    osztom a véleményt.
  • ChevyG #67
    a bankoknál, és a biztositóknál undorítób intézmény nincs
  • Chili7
    Hali!
    1M-es kocsimat összetörték, a biztosító adott 400K-t, és azt mondta, hogy totálkáros!
    Kérdésem az lenne, hogy egy totálkár után, ha a jövőben megint összetörnek, akkor fizet még a biztosító, vagy utána már nem lehet rá biztosítási kárrendezést intézni? Vagy csak totált nem lehet?
    Köszi
  • ChevyG #65
    "hüjegyerek" -autó, ilyet sose vennék

ha ragaszkodsz az opelhez, akkor inkább egy 2000es vectra 8liter a fogyasztása, és megy mint a golyó
  • Hondagirl
    a barűtom bátyjának ilyen autója van, és ő azt mondja, hogy ha valaki jót kifog, akkor jól jár vele. az övé 15 éves, és még mindig tök jó állapotban van. (pedig kinnt áll az utcán). a 600-700 reális, de lehet kapni olcsóbban és drágábban, sokat számít, hogy milyen állapotban van. fogyasztása gyári 11,5; de 10-11 városban, autópályán 7-8. (az övé)
  • PeeVee
    annyiért tök jó eclipse-t kapsz! népitélet! itt van sok komment amúgy!
  • ChevyG #62
    felejtsd el
  • macleod2005
    Opel Calibráról akinek van tapasztalata, tudna írni pár véleményt róla, hogy így 14-15 évesen hogyy szuperálnak, kb mennyitt esznek, stb.
    (első autóm valoszinű ilyen lesz csak azért kérdem hogy megérnek e ennyit (600-700k)?)
  • Hondagirl
    sedan, coupe, hány cm3? ...stb
  • Hondagirl
    és milyen tipusút szeretnél?
  • Harly18
    Én vitatkoznék ez ügyben... :) mint Volkswagen mániás...:)
  • balu666
    Hali,

Keresek 1.9-es, benzines, vízhűtéses boxermotort, T2-es be.
  • desigo
    Én is láttam egy 99-es civicet 1,1 milláért.
    Reggel felrakták a hírdetést este már el is tűnt...

Most várhatom a következő pöpec civicet:(
  • ChevyG #55
    zaklatja
  • ChevyG #54
    ehhh, de ilyen hülyéket!? és amikor elmegy a vevő megnézni? ugyis kiderül. és még jobb is mer akinek igy nem teccik az nem azakatja.
  • RedRiot
    Hmm, inkább direkt úgy fotózza a kocsit, hogy ne látszódjon a hibája. Pl. ne látszódjon hogy horpadt a lökhárító, vagy teljesen le van lakva a belseje.

Nem'tom fenn van-e még a hasznaltauton az a fekete fabia, amit éjszaka fényképeztek le mobillal egy benzinkútnál :DD
  • ChevyG #52
    igenigen, és a fotók a tulajról is sokat mondanak (ha ahhoz balfasz, hogy a kocsiját körbefotózza, akkor hogy használhatta a kocsit)
  • RedRiot
    Egy Skoda Fabia szedán volt. Amúgy közbe jött pár dolog, most megint nem aktuális, de pár hét múlva megint nekiállok keresni.

Volt egy másik negatív tapasztalatom is: egy Fabia kombit néztem meg egy Fehér úti kereskedésben. 2002-es, 25000km (a gumik és úgy általában az egész autó állapota alapján hihető volt), bordó metál, elektromos kütyük, 1.5 milla. Késő délután volt már mikor először megnéztem, szürkület, nem akartam aznap dönteni, így abban maradtunk hogy holnap reggel visszajövök, teszek egy próbautat, mérünk rétegvastagságot és ha minden OK lefoglalózom a kocsit és megveszem. Készpénzért.

Másnap reggel visszajövök, és elkezdenek kormolni, hogy sajnos tévedés történt, és 1.65M a kocsi ára. Hogy sajnos rossz áron lett meghírdetve az autó. Otthagytam őket a francba. Gondolom így nem olyan jó a bolt, mert nem kapnának a banktól jutalékot. Én meg leszarom a jutalékukat, szerintem ha meghirdetnek egy kocsit egy áron, akkor másnap ne kérjenek érte 150.000-el többet!

Remélem sikerül majd tulajdonosnál találnom egy megfelelő autót, a murvásparkolós-faházas műmájerek meg haljanak éhen...

Az előző autómat is a hasznaltauto.hu-n adtam el egyébként. A mobillal készült fotóktól nekem is herótom van amúgy... Ha jó fotók vannak egy autóról akkor már nagyjából ki lehet szűrni pár hibát. Pl. durva illesztési hézagok, hiányzó apró biszbaszok, beázott fényszórók, kajla rendszámtáblák ilyesmik.
  • ChevyG #50
    mexabad kérdezni, hogy milyen autó volt (eggyáltalán autó?)?
  • ChevyG #49
    ehh, ne sajnáld, nincsenek véletlenek!

erre a két dologra jo lenne ha a hirdetök odafigyelnének:

nyélbeütött vételek a lehető leg hamarabb törlése (a hirdető érdeke is...)

NORMÁLIS fotó közlése, én szemszerint bevezetném, hogy kép nélkül ne is lehessen hirdetni. egy autonál illik min3 külsö fotót késziteni, lehetöleg ne hasonlo szögekböl, és egy belsőt is
  • RedRiot
    Piros háromszög: friss hirdetés
    Sárgás háttér, legfelül van: szponzorált hirdetés

Meddig marad fenn? Ezt biztosan sajna nem tudom megmondani, de nincs is értelme. Magánszemélyeknél előfordul hogy elfelejtik törölni a hirdetést. Másfelől az igazán jó vételekre általában gyorsan lecsapnak. Pár hete volt egy autó ami érdekelt volna, telefonáltam, és már elkelt az előző délután meghirdetett autó!
  • ChevyG #47
    nem tuodm, hogy mennyire irányul a hasznaltauto.hu-ra a topik, de két dologra kiváncsi lennék:
    meddig marad bent egy hirdetés a rendszerben?
    mi az a piros 3szög 1-2 hirdetés mellett (friss v szponzoráltra tippelek)

de csak az válaszoljon aki BIZTOSAT tud, mert tippelni -amint látjátok- én is tudok