• Black Ghost
    #700
    A BTCC igazgatója Alan Gow az NGTC szabályok bevezetéséről magasztosan nyilatkozott. Jóslata szerint újra a ’90-es évek fénykorához hasonló időszak következik a sportág életében.

    Gow elmondta azt is, hogy a már öt darab készen álló NGTC (Next Generation Touring Car) versenyautó mellett a többi csapat is a váltáson gondolkodik.

    „Óriási húzás volt” – nyilatkozta Gow az AUTOSPORT International rendezvényen az NGTC szabály bevezetéséről. „Talán a legnagyobb a széria történelmében. Fantasztikus autók jönnek és nagyszerű TV-s csomagunk van az ITV-nek köszönhetően. Minden a helyére került, hogy tovább növekedjen a bajnokság.”

    Állítása szerint a széria teljesen átalakul.

    „Mit jelentenek a változások? Röviden: olcsóbb, gyorsabb, látványosabb lesz a széria.” – folytatta Gow. „Hogyan érjük ezt el? Például a drága homologizációs procedúra átalakításával. Az autók gyorsabbak lesznek, a részvétel olcsóbb és a nézőknek még izgalmasabb látványt biztosítunk.”

    Az igazgató elragadtatottan nyilatkozott az új autókról is.

    „Nem csupán egy szériaautóból faragott versenygéppel rukkolunk elő. Vérbeli versenyautók készülnek. Nem látom semmi akadályát, hogy gyorsabbak legyenek a mostaniaknál és ez az öt autó csak a kezdete a fejlődésnek. Ezek a gépek idővel egyre gyorsabbak és gyorsabbak lesznek."

    A BTCC március 24-én a nyilvánosság számára ingyenes hivatalos tesztet rendez Silverstone National vonalvezetésén.