• Jeff Gordon
    #497
    Gordon saját pénzét adná a csapatért

    Jeff Gordon a NASCAR Hajsza a Sprint-kupáért elnevezésű sorozat négyszeres bajnoka szerint költségcsökkentéssel lehetne segíteni csapatán, a Hendrick Motorsporton, ahelyett, hogy létszámot csökkentene az istálló. A klasszis pilóta hajlandó saját fizetése egy részéről lemondani, azért hogy ne az alkalmazottak igyák meg a jelenlegi gazdasági válság levét.

    Néhány NASCAR-ban szereplő együttes arra kényszerült, hogy jelenlegi pénzügyi helyzete miatt megváljon számos alkalmazottjától, ám a négyszeres bajnok Jeff Gordon nemes gesztust tett jelenlegi csapata a Hendrick Motorsport felé.

    A klasszis pilóta önként jelentkezett, mondván hajlandó lenne lemondani a fizetése egy részéről azért, hogy ne az elbocsájtásoktól legyen hangos az elkövetkezendő időszak az istálló háza tája.




    „Nehéz idők ezek, ezért nagyon komolyan kell vennünk az elkövetkezendő hónapokat – mondta Gordon az újságírók kérdésére felelve. – Sok mindenre hajlandó vagyok azért, hogy a továbbiakban is olyan jó csapatunk legyen, amilyen jó csak lehetséges. Ha a fizetésemről kell lemondanom, hogy a megfelelő embereket megtartsuk, és alkalmazzuk, akkor megteszem.”

    „Ha Rick Hendrick csapatfőnökkel leülünk és megbeszéljük azt, hogyan is áll most a csapat, akkor nyitott vagyok az effajta megoldásokra. Természetesen nemcsak én lennék az egyetlen, aki ezt megtenné a Hendrick Motorsportért. Nekem személy szerint sosem az volt a célom, hogy dollármilliókat keressek.”

    Gordon ezután elmondta, hogy nevetséges, egyes pilóták mekkora összegeket markoltak fel az elmúlt években, valamint reméli, hogy ezek a versenyzők lesznek az elsők, akik lemondanak bizonyos összegekről.

    „Sosem álmodtam arról, hogy több milliót keresek, és emellett viccesnek tartom azt is, amennyi pénzt egyes dolgokra költünk. Szükségünk van egyáltalán erre? Nincs!”

    „Minden rendben van, még annak ellenére is, hogy ezeket a megszorításokat bizony véghez kell vinnünk. A csapatnak le kell faragnia a kiadásokból, nekem pedig le kell mondanom a fizetésem egy részéről!” – zárta a mondandóját Gordon.