• Jeff Gordon
    Phoenix: Jr. gratulált Gordonnak 76.gyözelme alkalmából

A kivülállóknak furán hangozhat a cim,hogy miért éppen a 76.gyözelménél gratulál a NASCAR legnépszerübb versenyzöje,a második legnépszerübbnek,de a "beavatottak" tudják h miért is.Jr apja Dale Earnhardt Sr. pontosan ennyi gyözelmet szerzett.A NASCAR legendás alakját,most gyözelmek tekintetében is beérö Gordonnak gratuláltak.

Charlotte-North Carolina: Talán ez a legjobb idöpont,alkalom,h a Dale Earnhardt fanok,felhagyjanak Gordon utálattal.

Az idősebb Earnhardt és Gordon mindig közelebb álltak egymáshoz, mint azt a nyilvánosság észlelte, mondta a fiatalabb Earnhardt.

Keményen versenyeztek egymás ellen. Apunak nem kellett volna semmit tanítania Jeffnek arról, hogy hogyan lehet vezetni; Jeff már tudta, hogy hogyan lehet vezetni. Apu mégis körös-körül tanította őt. Azt gondolom, hogy Jeff értékeli azt.

Cserébe Earnhardt Jr. azt mondta, hogy mélyen értékelte Gordon kísérletét, hogy tisztelje az apját, aki szombaton követi Gordon győzelmét a Subway 500 Phoenix International Racewaynél. Ez Gordonnak a 76 karriergyőzelem volt.

Mielött elérte Gordon a gyözelmet,egy zászlót készitett maga mellé,amin a #3as kocsiban,Daytonában tragikusan meghalt Dale Earnhardt Sr-nak akart tisztelegni.Gyözelem pillanatábán kilógatta a vezetö melletti ablakon,amellyel jól láthatóan néhány earnhardt fan nem értett egyet.Néhányuk sértésnek vette,és feldühödtek rajta.

Nem értem az embereket, akik azt mondják, hogy ez tiszteletlen volt. Mi baj volt vele? Mondta Earnhardt. Alapvetően amikor nyersz egy versenyt, az pillanat pusztán rólad szól. Győztél; te boldog vagy; izgatott vagy; te vagy a legjobb a legjobbak.

Ez egy szép gesztus volt Jefftöl,amellyel apám elött tisztelgett,vélekedett az ifjabbik Dale,aki a futam utáni Victory Lane-en fejezte ki gratulációját Jeff Gordon felé.

Ugyanakkor Earnhardt azt mondta, hogy érezte nagyon, hogy néhány rajongó úgy tűnt, hogy félreértelmezi, amit Gordon megpróbált tenni.

Jeff nyert egy versenyt. De a rajongókkal van egy kemény ellenás, mely most is megmutatkozott.Szerencsétlen eset volt, mert megpróbált csinálni egy jó gesztust.mondta Earnhardt. Nem látom az okát, hogy a világban bárki hogyan találhatna bármi hibásat ebben?

Humpy Wheeler,Lowe's Motor Speedway elnöke, mondta azt, amit sok éven át egy rajongó értelmezett Earnhardt-Gordon versengésként, soha igazán létezett a szónak az igaz értelmében.

Earnhardt: Ök ketten tisztelték egymást. Azt gondolom, hogy Apunak valószínűleg vezetőként és személyként több tisztelete Jeff iránt volt mint a szurkolóinknak.
    A fiatalabb Earnhardt vigyorgott és elismerte, hogy az apja különösen élvezte volna Gordon zászló lengetését. A Gordon versenycsapat ezzel a győzelemmel megtörte a 25verseny át tartó nyeretlenségét,igy valószinüleg előre megtervezett volt ez a gesztus, hogy annyira tisztelje Earnhardtot...

Apum igazán örömét lelte volna ebben a gesztusban...

forrás:nascar.com & motorsport.com

személyes megjegyzés: sajnálom h nem láttam a futamot,és nem igazán értem ezeket az embereket akik felháborodtak ezen,na mind1,ök tudják...