• Jeff Gordon
    #1391
    Heidfeld elismeri: Schumacher visszatérése az útjába állt

    Nick Heidfeld már majdnem leszerződött a Mercedeshez, amikor az autógyár megállapodott Michael Schumacherrel, s noha egyelőre nem tudni, hol folytatja a pályafutását, tárgyal a szóba jöhető csapatokkal.

    Nick Heidfeld nem tagadja, hogy Michael Schumacher váratlan visszatérése megfosztotta őt egy lehetőségtől, hiszen a Mercedes vele is tárgyalt, mielőtt leszerződtette a hétszeres világbajnokot.

    "Az ünnepek alatt természetesen nem tisztázódott a jövőm, azután sem, hogy Michael Schumacher döntését röviddel karácsony előtt nyilvánosságra hozták" - írta Heidfeld saját honlapján. - "Ami a Forma-1 szempontjából kétségkívül nagyszerű hír, ezért én magam is sok szerencsét kívánok Michaelnek és a Mercedesnek."

    "A döntése engem is közvetlenül érint, mivel így kevesebb szabad hely maradt jövőre. Mégsem naivitásból mondom, hogy - különösen az elmúlt hetek eseményei után - a Forma-1-ben szinte bármi megtörténhet."



    A 32 éves Heidfeld, aki 2000-ben érkezett az F-1-be, s azóta 12 dobogós helyet szerzett, de nagydíjgyőzelmet még nem aratott, akkor vesztette el az állását, amikor a BMW leállította a sportprogramját.

    A lehetséges célpontjai között most szerepel a Renault, ahová eddigi csapattársa, Robert Kubica is igazolt, ám az sem kizárt, hogy maradni fog a BMW jogutódjánál, a Saubernél, ahol pályafutásának nagy részét töltötte. Igaz, a Kamui Kobayashi melletti szabad pilótaülésre Giancarlo Fisichella és Pedro de la Rosa is pályázik, s Peter Sauber nemrég azt mondta, a választása "meglepetést" fog okozni.

    "Most előre kell tekintenünk, a hosszú távú F-1-es jövőm szempontjából a legjobb döntést hozva meg" - írta Heidfeld. - "Továbbra is keményen fogok edzeni, és tárgyalok a megfelelő emberekkel, hogy minden esélyt két kézzel meg tudjak ragadni."

    "Bízom benne, hogy a következő hetekben tehetek valamilyen konkrét bejelentést a terveimről."

    Fotó: BMW
    Forrás: a5