• Jeff Gordon
    #1387
    Hát ez-az,és ami érdekes,gyorsan le is paktáltak a Merci GP-vel,régóta nézek f1-et,de ilyen hülye csapatnevet még nem hallottam:

    A Petronas a Mercedes GP névadó szponzora lesz

    A Mercedes GP még mindig nem nevezte meg Nico Rosberg 2010-es csapattársát, de a csapat így is erősödött: a németek hosszú távú szerződést kötöttek a maláj olaj- és gázipari óriással, a Petronasszal, amely a jövőben névadó szponzor lesz.

    A szerződés értelmében a Mercedes gyári Forma-1-es csapatának hivatalos neve Mercedes GP Petronas Formula One Team lesz. A maláj cég logói értelemszerűen az autón és a csapattagok ruházatán is helyet kapnak.



    A Petronas eddig is jelen volt a Forma-1-ben, hiszen hosszú éveken keresztül a Sauberrel működött együtt, akkor is, amikor a svájci istálló összeolvadt a BMW-vel. A Sauber a BMW nélkül folytatja a Forma-1-ben, és a mercedeses bejelentés azt jelenti, hogy Peter Sauber egyik legfőbb szponzorát is elveszíti. A maláj cégóriás az F1-es Maláj Nagydíjnak továbbra is főszponzora marad.

    A Petronas logóval díszített Mercedes február elsején Valenciában, a 2010-es szezon előtti első hivatalos tesztnapon debütál majd.

    Fotó: Brawn GP/a5
    Forrás: f1hírek