banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Caravan
    Nekem 3 éve van meg. A 3. tulaj vagyok. A műszaki vizsgán kívül nem voltam vele szervízben, pedig asszonypajtás is nyüstöli rendesen.
    A lényeg, hogy az időszakos karbantartást el kell végezni. Ilyen-olyan tuningolt, buzerált, ültetett, kékenvilágítósműszerfalas stb. verdát ne vegyél. (Ha nem ragaszkodsz hozzá, jobb az egyszerűbb alapon, mellőzd az elektromos tükröket, ablakemelőket. Potenciális hibaforrás. Egy ennyi idős kocsinál meg nem biztos, hogy megéri a sok rohangálás az alkatrész után.) Az ilyen kocsikat havonta szétszedik, összerakják. Nem jó. A kilométerórára ne adj. Inkább lesd meg, hogy mennyire kopott a vezető oldali ajtókárpit, kilics, üléshuzat, mennyire van felfényesedve a kormány. Feltétlen nézd meg a hátsó sárvédőíveket (sajnos hajlamosak rohadni), meg a küszöbre felerősített gumicsikot is vizslasd meg, ott is előfordulhat rozsda. Amennyiben lehetőséged van, feltétlen próbáld ki, menj vele rendesen. Állítsd le, inditsd el (meleen is!), hajtsd meg, hagy izzadjon a vas. Ha van check engine hibája, akkor előjöhet. Ha van autószerelő ismerősősöd vond be a vásárlás előtti szimatolásba. Ezek az autók, annak ellenére, hogy nem mai darabok még most is ott vannak a szeren, bárki bármit mond.