banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Morphin
    Vaterán vettem 53e-ért. Gumival együtt. Michelin Energy Saver kb 70-80%-osak. A nyári gumijaim úgy is csak 1 max két szezont bírtak volna még, ráadásul gurultam egyet az új felnivel,gumival és rettentően lecsendesedett az autó. Még fújnom kell beléjük, de meglepett. Tetszik.
    Jah jók lettek a gyári csavarok hála Istennek nem kellett külön venni. Felhívtam Norauto-t nincs és nem is rendel...ok. Hívtam egy bontót, a srác azt mondta ők csak felnivel együtt adnak csavart, mert az úgy korrekt (mivan!?) viszont utána megkérdezte milyen felnihez kellene. Mondtam, hogy gyári és erre tök kedvesen elmagyarázta, hogy a gyári felnik süllyesztettek és azokhoz a gyári csavar is teljesen jó.

Annyi a bibi, hogy a kupakot az előző tulajnak lelopták ezért valami ismeretlen kupak van rajta...ilyet lehet valahol szerválni olcsóért? (vaterán keresgéltem, Opelre nem találtam másra meg 5-6e????)

Más...pár hete megálláskor és megérkezéskor leállított motornál égett szagot éreztem, gondoltam csak a fűtés szezon miatt. (Fót-Veresegyh. sokan fával nyomják meg szénnel...mi is) Ezért nem gyanakodtam. Rá 1-2 napra melóhelyre érkezve reggel 9kor a betondzsungelben már feltűnő volt a szag. Motorháztető fel és akkor ért a meglepetés. Az olaj betöltő kupakja félig lejött és pár deci olaj kifolyt mindenhová illetve a csonkokon égett természetesen. Itthon kapott egy motormosást...viszont most felfedeztem, hogy a szelepfedélnél vékony csíkban ereszt az olaj. Apu mondta, hogy vegyek tömítést majd kicseréljük...ennyi lenne? (1,7DTI Isuzu)
    Jah még valami ha már írok...amit még kéne az autón csinálni: kézifék kar meghúzása (amióta meg van az autó harmat gyenge) akkor a szélvédőn körbefutó gumi perem 2-3 éve bal oldalon feljött...alámegy víz,dzsuva stb,de gondot nem okoz...autóüvegeshez menjek vele gondolom!? (drága?)
    És szeretnék még egy projektoros lámpát előre. Xenon nélkül...nem ér annyit, hogy megvágjanak érte. Sima halogént is lehet projektorosba rakni gondolom...milyet érdemes venni? Én betudom rakni? Állíttatni kell?
    Na jó mára elég volt belőlem.Üdv