6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• kifli
    aztán rátaláltam ezekre, de ennyit nem adok ki érte. Legyártatom matricással inkább...
  • Norby646
    Nézd meg ezt: Link vagy esetleg ezt: Lnik 2
  • kifli
    Irmscher kupakot valaki nem tud, hol tudok venni? ebay.de-n sem találok :(
  • Kicsizoli
    Szépek nagyon
  • Kicsizoli
    Urak, nem tudja valaki hogyan kell bekötni az utánfutó visszjelzőt a G Astrába? Hiába rakom be az izzót a műszerfalba ez nem elég...valami még hiányzik...
  • kifli
    Azért tetszik, mert kicsit modernebb külsőt kölcsönözne a kocsinak szerintem. Csak ez is kissé drága, szállítással együtt 52, annyit meg nem tudok rászánni, mert gumit is kellene még vennem rá. Majd megpróbálok alkudni picit, de most találtam gumival együtt ebay.de-n is, lehet azt jóráron be tudom szerezni :)
  • Willi Betz
    Ez jól kinéző!
  • kifli
    Na szerintem megvan a felnim :)

• Willi Betz
    Ahhh

• Willi Betz
    A szelepfedél tömítés csere sajna nem olyan egyszerű,legalábbis nálam(Y22XE),mivel nem mindegy milyen sorrendben és nyomatékkal húzza meg az ember a csavarokat,meg a gyújtáshidat se szabad túl erősen ráhúzni,különben kampó. Dízelnél nem tudom pontosan,hogy van. Az olajbetöltő sapkára meg kell venni egy új tömítőgyűrűt,szerintem nincs 1000Ft.
    A lámpát,meg ha bontott akkor többnyire nem kell állíttatni,viszont ha xenonos eredetileg,abba nem fog bele menni a halogén,más a foglalata. Szélvédővel meg üvegeshez,árat nem tudok...én mostanában nézegettem szélvédőket,mert cserés lenne,meg van repedve a jobb alsó sarka,14-17 ezer között cserélik üveggel és munkadíjjal együtt.
  • Willi Betz
    Egyébként itthonra untig elég a 16-os kerék,annál nagyobb már inkább nem. Szélességben meg nagyon max 215....de már ezt is megvezeti a nyomvályú.
    Viszont,ha a pénz nem számítana akkor az enyémre egy ilyen 18-as Irmscher szett befigyelne:

Vagy 17-es Steinmetz ST1
  • kifli
    na igen ebből találtam is jót. LINK de még gumit is kell majd vennem, és így már túl lóg a keretemen a dezent is :)

Az előző felsorolásból kihagytam az ár tényezőt :)
  • Willi Betz
    A Twinspoke Irmscher felni is qrva jó szerintem,az volt Astrához is.

• kifli
    Ránézek a Ronal-ra. (gyáriból annyira nem találtam olyat, ami nincs szétbaszva, passzol, és tetszik is :))

Egyébként ezen is gondolkoztam még, de ez javításra szorul, így elvetettem (meg könnyen patkázható, mivel kifele domborodik, bár nagyon még nem patkáztam meg az autót eddig)...

• Willi Betz
    Jól néz ki! Mondjuk én inkább a gyári felnik híve vagyok,vagy az Opel esetében általában a Ronal gyártotta a felniket.
  • kifli
    most én is 16-ost nézek. Arra 205/50-es kellene. (55-ös állítólag terhelésnél már beleér az ívbe)

Jelenleg most ez az ami ki van szemelve:

7x16" et
  • Willi Betz
    Most a 16-oson elől 205/55,hátul 225/55. 17-esen meg lenne elől 235/45,hátul 245/45.
  • kifli
    mekkora gumi van a 16-oson? És mekkorát tennél a 17-esre?

Annyi biztos, hogy az a 17 megdobogtatta a szívem picit :)
  • Morphin
    Vaterán vettem 53e-ért. Gumival együtt. Michelin Energy Saver kb 70-80%-osak. A nyári gumijaim úgy is csak 1 max két szezont bírtak volna még, ráadásul gurultam egyet az új felnivel,gumival és rettentően lecsendesedett az autó. Még fújnom kell beléjük, de meglepett. Tetszik.
    Jah jók lettek a gyári csavarok hála Istennek nem kellett külön venni. Felhívtam Norauto-t nincs és nem is rendel...ok. Hívtam egy bontót, a srác azt mondta ők csak felnivel együtt adnak csavart, mert az úgy korrekt (mivan!?) viszont utána megkérdezte milyen felnihez kellene. Mondtam, hogy gyári és erre tök kedvesen elmagyarázta, hogy a gyári felnik süllyesztettek és azokhoz a gyári csavar is teljesen jó.

Annyi a bibi, hogy a kupakot az előző tulajnak lelopták ezért valami ismeretlen kupak van rajta...ilyet lehet valahol szerválni olcsóért? (vaterán keresgéltem, Opelre nem találtam másra meg 5-6e????)

Más...pár hete megálláskor és megérkezéskor leállított motornál égett szagot éreztem, gondoltam csak a fűtés szezon miatt. (Fót-Veresegyh. sokan fával nyomják meg szénnel...mi is) Ezért nem gyanakodtam. Rá 1-2 napra melóhelyre érkezve reggel 9kor a betondzsungelben már feltűnő volt a szag. Motorháztető fel és akkor ért a meglepetés. Az olaj betöltő kupakja félig lejött és pár deci olaj kifolyt mindenhová illetve a csonkokon égett természetesen. Itthon kapott egy motormosást...viszont most felfedeztem, hogy a szelepfedélnél vékony csíkban ereszt az olaj. Apu mondta, hogy vegyek tömítést majd kicseréljük...ennyi lenne? (1,7DTI Isuzu)
    Jah még valami ha már írok...amit még kéne az autón csinálni: kézifék kar meghúzása (amióta meg van az autó harmat gyenge) akkor a szélvédőn körbefutó gumi perem 2-3 éve bal oldalon feljött...alámegy víz,dzsuva stb,de gondot nem okoz...autóüvegeshez menjek vele gondolom!? (drága?)
    És szeretnék még egy projektoros lámpát előre. Xenon nélkül...nem ér annyit, hogy megvágjanak érte. Sima halogént is lehet projektorosba rakni gondolom...milyet érdemes venni? Én betudom rakni? Állíttatni kell?
    Na jó mára elég volt belőlem.Üdv
  • Willi Betz
    Egy pillanatra megfordult a fejemben,de aztán le is tettem róla,mivel 17-es. 16 is bőven elég ezekre az utakra...
  • kifli
    meg nem is stimmel a kiosztás se :D
  • Kicsizoli
    ezek
  • Kicsizoli

Nekme ez a garnitura van de csak 15".
  • kifli
    Találtam valamit felni keresés közben: IRMSCHER

Fincsinek tűnik, csak nekem drága picit, meg nagy is... :)
  • Kicsizoli
    Hát nem tudom, hogy kell e hozzá hosszabb csavar, de én az acélfelni csavarjaival raktam kel az alukat, nekem nem rövidek...
  • kifli
    mennyiért sikerült beszerezned a felnit, ha szabad kérdezni?
  • Morphin
    Nos úgy néz ki, hogy gyári G felnik lesznek végül is...csütörtökön megyek értük. Már csak csavart kéne néznem. Hol lehet kapni nem horror áron olyat ami tényleg jó a felnihez? Bontóban esetleg?
  • Kicsizoli
    Szenzációs színe van....
  • Kicsizoli
    Na..azért az tulzás volna....méregdrága hozzá az alkatrész...mármint a motorhoz..
  • Willi Betz
    3.0-24V Dualram
  • Kicsizoli
    Szép:) bár most már Opel hajtok, de piszkálja lelkem hogy, legyen egy nagyobb helyette mondjuk egy ilyen:)

Annyira nem vészes a C26NE fogyasztása, vagy egy C24NE Omega A, természetesen kézi váltós:)
  • Norby646
    Szép darab! Múltkor láttam először ezt a senator-t, nekem nagyon bejön.
  • Willi Betz
    Mai szerzemény :)
  • Willi Betz
    Létező probléma,de csak annyit tudok,hogy ha rendben van akkor nincsenek ezek a hibák.
  • Kicsizoli
    Egy kérdés valaki használ(illetve ismerőse) olyan Omegát vagy Senatort amit C26NE hajt?

mennyire igaz az amit mondjuk a 2,5/2,8/3,0 mondanak? Olaj, vizpumpa eldurvult fogyasztás?
  • Morphin
    Köszönöm a válaszokat! Viszont ez az ET dolog akkor nem világos nekem. Gyári lemezfelni nekem 49 ha minden igaz. Van valami intervallum ami között nézelődnöm kellene, kérdés az hogy ez ET mennyitől meddig terjed. Üdv
  • Kicsizoli
    A gyári acélfelni elejinte ET49 volt de Nekem(2003.04) már ET38 van, a mostani alufelnim az is gyári Opel az ET42 (Irsmcher Speedline) de, pl a gyári 15" gyarniturák ET37-ek asszem.
  • Willi Betz
    ET számot nem árt ha nézed még.
  • Morphin
    Halihó!
    Azt szeretném kérdezni, hogy egy '03-as G Astra-ra ha szeretnék valamilyen szép felnit akkor azon kívül, hogy tudom a 15" és a 4x100-at milyen paramétereket kell még figyelni, hogy passzoljon? Esetleg valaki használ G Astrán 16"-osat? Ott van különbség a paraméterekben?
    Üdv
  • Kicsizoli
    Azok a '90 es évek....vérbeli sportgépek voltak...