• Ch_Slater
    #36
    hát sajnos én is úgy látom, hogy nem a legfeljettebb a magyar vezetési kultúra. ha szépen akarnám kifejezni magam, akkor azt mondanám, hogy idióta pöcsök vannak az utakon (tisztelet a kivételnek, mert az mindig van).
    1 évet éltem Londonban és miután hazajöttem, többször is majdnem elcsaptak (és nem azért mert a rossz irányba néztem). hanem azért mert hozzászoktam, hogy ha zebrára lépek (igazándiból, ha már megközelítem), akkor az autós megáll. mindig.
    itthon már a sáv felénél kell toporognom és még akkor is elhúznak elöttem meg dudálnak és hülyének néznek. mert mindenkinek olyan rohadt fontos dolga lehet.
    és sajnos már ültem is olyan autóban, aminek a vezetője így reagált a zebrán átkelni kívánóra: "..Nehogymá' átengedjem. Tud várni, nem?..."
    Szóval szumma. amit kint láttam, az az hogy a közlekedésben részt vevők tisztelik egymást (általában, mert ott is vannak kivételek). itthon a tiszteletnek nyoma sincs, csak törtetne mindenki, ahogy gázpedál kerül a lába alá. és szerintem a vezetési kultúra itt kezdődne: a tiszteletnél...
    beszéltem.