• Taranov
    #426
    Néztél már ki konkrét 320d-t a hasznaltauto.hu-ról? Azt esetleg könnyebb lenne összevetni a konkrét GT-vel, mint így általánosságban a 3-as BMW-t a z Alfa GT-vel.

    A szervizdíjak szerintem drágábbak a BMW esetében, mert eleve drágább márka, de gondolom nem vinnéd márkaszervizbe. Én egy márkafüggetlen szervizbe hordom, amit az Autóklubnál ajánlottak, és eddig csak az olaj volt drágább, mint bármilyen más autóban.

    A fogyasztásról: én sajnos nem tudok a dízeles GT fogyasztásáról semmit, de ennél takarékosabb Alfa motor egészen biztosan nincs. A tulajok azt mondják, hogy ez a dízel nem kerreg, hanem morog, ezt el is hiszem, mert a 147-es legkisebb motorja is nagyon kellemesen, halkan, de mélyen szól 2600-2800 fordulat felett, pedig csak 1.6-os, 105 LE-s, és a kipufogó is gyári persze.

    Nálam a fogyasztás a gyári alatt marad, ha spórolok, 100%-os városi használatnál 10 literre kijön, de csak nyugdíjas vezetési stílus mellett. Ez Téged nem érint, mert a dízel más, de az én tapasztalatom az, hogy a gyári brossúrákban nem hazudnak az Alfánál, tehát erre lehet támaszkodni.

    A minőségről: szerintem inkább Alfásokat kérdezz meg a minőségről, de lehetőség szerint a 147-est, a 156-os facelift-es változatát, a GT-t, a 159-est vedd alapul, mert régebben (pl. a GTV-nél) tényleg több volt a hiba...állítólag. A BMW-sek nyilván nem fognak semmi jót mondani, mert sajnos az emberek nagy része úgy hiteti el magával, hogy jól választott autót, hogy az esetlegesen szebb, vagy különlegesebb autóban hibákat keres. Túlzásnak tűnhet, de szerintem igaz, hogy az Alfa szép kinézetét nehezen tudják a magyar vásárlók feldolgozni, ezért kitalálnak mindenféle butaságot, hogy megmagyarázzák, miért nem Alfát vettek.

    A BMW is beteges, ha halálosan megbízható autó kell, akkor érdemes egy ősrégi, teljesen szimpla benzinmotorral venni egy fapados autót, pl. egy 1.4-es Golfot, ott kevesebb a hibalehetőség, de nagyon fontos, hogy bármelyik autónál, márkától függetlenül lehetnek és vannak is selejtes vagy legalábbis hibás példányok.

    Szerintem jelen pillanatban az Alfának két hibája van, egyik, hogy kevés modelljük van, a 147-es ráadásul már öreg is, a másik pedig az, hogy kevés motor van, azok is eléggé kisteljesítményűek, bár a hangolásuk nagyon sportos, ebben biztos lehetsz, de azért nem sportos márkához méltó egy 1.9-es dízel, mégcsak olyan dízel sincs, mint az Audinál a 3.0-ás, amit quattroval párosítanak, vagy mint a Mercedesnél a 320-as és a 280-as CDI.
    Ez mondjuk Neked is, meg a magyar vásárlók nagy részének kapóra jön, mert legalább kicsi a fogyasztás, de ez tényleg nem kelt prémiummárkás hatást az Alfánál.