Alfa Romeo

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A BMW és az Alfa más kategória. Vezettem már focust, golfot, 147et, messze az utóbbi volt a legjobb. De egy ötös/hetes bömös maga az álom. Egyszerûen olyan mintha repülnél, 200 tényleg csak 90nek érzõdik, a többi autó olyan mintha állnának csak kerülgetni kell õket stb... A fotelek jobbak mint otthon, szóval sorolhatnám mekkora élmény volt lényeg az hogy kéne nagyon!

Szerintem egy 3-as bmw se öreges egy m-es optikai tuninggal, persze, meg se közelíti a gt-t. A bajom az, hogy bárkinek felhozom az alfát, egybõl a fejét fogja. Nem véletlen néztem az 1.9-es dízelt,ezt jól érezted, nem sok kedvem lenne 10-15 literes fogyasztással számolni. Nekem a 150 lóerõ bõven elég lenne, legalábbis úgy érzem. Nézegettem az árakat, és nekem úgy tûnik, hogy bmw jobban tartja magát, de cáfoljátok meg, ha nincs igazam. Mindegy egy biztos, nem sokára elmegyek és megnézem élõben ezt a GT-t.

Taranov
Ez az Alfa szerintem egy különleges autó. Ha a BMW-nek akarsz vetélytársat találni (úgy vettem ki a szavaidból, hogy nem a coupe verziót nézted), akkor inkább egy A4 dízelt kéne nézned, egy Mercedes C osztályt, Passatot, Skoda Octaviat vagy Superbet stb.
Akkor már rögtön rájössz, hogy mennyivel izgalmasabb autó a GT.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Nekem még sosem volt panaszom az Alfámra, egyáltalán nem szervizigényes, legfeljebb az olaj drágább bele, mint egy "átlagos" autóba. Mondjuk az enyém 147-es, és benzines.

Szerintem minden tömeggyártású autónál vannak selejtes példányok, de nem tudom elképzelni, hogy az Alfánál több lenne, mint a BMW-nél.

Nem akarok senkit megsérteni, de a 320D nem fiataloknak való autó, olyan öreges. A GT a külsejével és a komfortjával is legyûri szerintem, én csak azért nem rajongok ezért az 1.9-es dízelért, mert annyira nem illik egy ilyen sportos autó karakteréhez. Még az új Q2 inkább, de én (ha nem számítana a fogyasztás), biztosan a 2 literes benzinest venném. Tehát ez az 1.9-es kicsit olyan spórolós sportos autó, ami ellentmondásnak tûnhet elsõre.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

GT

Most olvasgattam népítéletet GT-rõl totalcaron, sajnos errõl az újabbról csak 7-en nyilatkoztak, mind agyon dícsérte, de a 7 az elég kevés, hogy tisztán lássak. Megnéztem a GTV ítéleteket, és eléggé elcsüggedtem. Mert hiába gyönyörû a kocsi, nem szívesen költenék többszázezreket a javításra.
Szerencsére még alszok rá bõven, augusztus vége felé lesz meg a lóvé. 😊

Szia!

Attól függ hogy milyen állapotút veszel,ha rendesen gondozták nem lesz vele gondod.Nekem egy 10 éves 156-om van és semmi gondom vele.Szerintem egyértelmû hogy Alfa GT 😊.

Srácok, ha kettõ közül kéne választanotok melyikbe ülnétek?
Alfa Romeo GT 1.9 JDI vs BMW 320D? (Mindkettõbõl 2004-est nézegettem)
Ja és, ha már ebbe a topikba keveredtem, elárulhatnátok, hogy mennyire szervízigényes egy alfa, és mibe fáj egy szervízelés. Ha külsõt nézem, akkor egyértelmû, hogy GT, de teljesítményben ugyanott vannak, szóval a fenntartás ami lényeges lenne a szempontomból. Köszi a válaszokat!

pszihopata
Teljesen mindegy milyen beszállítoktól vannak az alkatrészek,az autógyár felel az alkatrészek minõségéért.A suzuki swift-ekben feleannyi pénzbõl is hibamentesek az elektromos cuccok,a vevõnek nem kell tudnia milyen elektronika van a motortérben.

Japánban olyan szerzõdéseket kötnek az autógyártók a beszállítókkal,hogy bármelyik pillanatban az autógyárak ellenõrei ellenõrizhetnek a gyártóknál,szabad bejárásuk vannak vizsgálódni hol és hogyan készülnek az alkatrészek.

Példának az lenne jó,ha a porsche-ban, lennének MM. cuccok,de azt nem érjük meg!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

JohnnySmith
(halkan teszem hozzá 97 vagy 98 tól készített Alfákban 147,156,166 az elektronikáért a Bosch felel, az 159ben pl úgy dobták ki a bosch cuccokat mint a szél Magneti Marelli elektronika van bennük)
Gyenge példa tudom de pl a Maseratiban és a Ferrariban is MM-van.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

pszihopata
Általában nem a bosch cucokkal van a baj,a magneti marellivel sokkal több volt a probléma,nem véletlenül váltottak.
Az alfa futómûvek gyengébbek általában mint a többi kocsin,ezt az alfások is elismerik.Szarok a gömbfejek,a gumiszilentek meg katasztrófálisak.
Igényesebb futómû,több hibalehetõséggel tényleg nem a magyar utakra való!
Az alfa hozza azt a jóöreg olasz hagyományt is,hogy minden ami gumi /tömítések,szimmeringek/ feleannyit bírnak mint máshol.

Ivecóval járok,mindegyikbõl öklik az olaj tipikus olasz autó.
Menj alá néha japán kocsiknak is,és nézzd meg látni fogod a különbséget!

Amikor alfám volt az egy 7 éves 2.0 td 75-ös volt.
Nem sorolom a problémákat,és hogy hányszor hagyott cserben.
Ismeretségi körömben elõfordultak sokkal újabb tipusok is,de a hibák kísértetiesen hasonlók voltak.
Leragadó relék,olajfolyások,recsegõ váltó,széthulló belsõ,világító hibajelzõ /szenzorhibák/,hûtõrendszer,hengerfej stb.

Az alfa az egyik legnehezebben javítható autómárka,ezt a szerelõk is elismerik.Sokkal kevesebb pénzbõl fejlesztik ki a tipusokat a kis darabszámok miatt,és a dizájn az elsõdleges,a mérnökök igazodjanak ahhoz.

Olyan vevõknek való,akik érzelmi alapon autóznak,a racionalitás és praktikum nem olyan fontos nekik.

Elismerem hogy nagyon szép,karakteres autók de ennek ára van.
A magas használtpiaci értékvesztés pontosan mutatja,hogy egy alfát fenntartani többe kerül mint egy átlagautót,gyakrabban kell szervizelni,drága alkatrészekkel.

Olyan emberekkel vitatkozzak hogy milyen az alfa,akiknek ez az elsõ autójuk?
Persze hogy veszik a fiatalok,sportos és olcsó ritkán is jön szembe.
Miért vegyen papás c-osztályt,'szürke' japán kocsikat másfélszer annyiért?

Megértem!

Csak azt nem fogadom el,hogy tapasztalatok hiányában simán kijelenti,hogy nincsen minõségi különbség!

Van,nem is kicsi,vállalja ha alfa kell neki,de ne bizonygassa az ellenkezõjét!

Pontosan tudom hogy nem fogadjátok el amit írtam,és páran személyes sértésnek fogják venni!

De legalább annyi alapom van leírni tapasztalataimat ide mint bárkinek,sõt amiket eddig itt olvastam megkockáztatom hogy több is!

Minden autónak vannak gyengéi,a japánoknak régen a rozsda,a dizájn a mazdáknak is vannak gyenge pontjai.

Le kéne már vetkõzni azt a szánalmas magyar hagyományt,hogy mindenki csak pozitívan nyilatkozhat autójáról,negatívum az nem létezhet,és ha valaki megemlítí,akkor úgyis csak rosszándékból teszi!<#smile>

wardogzombie
köszi nézem<#eljen><#wave>

Szia!

Új info:166 központi kütyüvel kapcsolatban, ha zene mániája van akkor ajánlom a kövi oldalt www.loudlink.eu a központi kütyü kezeli, és amoresoknak 10% kedvezmény a mindenkori árból!

Üdv

Ajjaj!

Láttál már mondjuk alfa 156-os motorteret?Van egy nagyon jó barátom BMW-je van,Õ azt mondta Alfát ne vegyek,megbizhatatlan stb.Kapásból 6 bosch=fosch feliratot találni a motortérben.Mondtam is neki,ha annyira megbizhatatlan,mint mondta szegény Jürgenék nagyon el...ak vlmit.A gyertyák Isten ments hogy bosch márkájuak legyenek.NGK a jó,platina.Na a lényeg,nem minden a felszin,ahogy Te is mondtad,de azért ha igy vallod néha Te is nézz utána a dolgoknak.Milyen Alfád volt fiatalon?Még vlmi nehogy már az Alfa tehessen róla hogy van egy kedves Demszkynk aki ilyen jó utakat csináltat nekünk... Taranov:rosszúl gondolkodsz:ha egy visszainteget már az is felemelõ érzés.Kérdezz meg egy Audist v egy nagy BMW-t esetleg Mercist,Mikor köszönt Õ egy autósnak is?Köszönj nyugodtan,fõleg ha amore-s (keresd a feliratot v a kigyót az autón) 😊 !

Üdv all

L H Oswald HUN
megbirizgálnád te mindkettõt

A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak.

Taranov
Köszi a képeket.
A 8C szép, csak drága és nem kéne mellé a csoki csaj 😊
Ez a gyöngyházfehér spider viszont nagyon ütõs, egy ilyet azért bevállalnék gondolkodás nélkül.

pszihopata

pszihopata

wardogzombie
vita lezárva inkább gyönyörködjünk<#puszis>

wardogzombie
csá<#mf1> a fosvágennnél van még hely számodra.amugy azt a motorcserés dolgot nem alfáról olvastam csak nagy általánosságban irtam épp ezért nem emlitettem márkát/tipust

Taranov
Köszönjük, hogy felnyitottad a szemünket.

pszihopata
Alfa topic?Akkor már muszály hülyeségeket irogatni,meg magyarázni a bizonyítványt?
Nem én kezdtem boncolgatni a minõséget,hanem õ,aki megmagyarázza hogy a döglött ló alszik.
Nem baj ha hülyeség,csak irogatunk az alfába!Jóvan!

Sziasztok további 'tartalmas' eszmecserét!

Taranov
1., ez alfa topik, szóval szia.
2., én meg vagyok elégedve az alfámmal, de nem szeretném örökké használni, mert van még elég modell az alfa palettáján, ami jobb, mint a 147-es, és azokat is szeretném majd kipróbálni ilyen jó tapasztalatok után.

JohnnySmith
off:
Egy Alfa Romeos topikban ne szarozzunk már b+. Ez nem arról szól.
Volt egy véleményed leírtad mittom én lehet még el is olvasta aki akarta, aztán ennyi.
Ide meg aztán pláne ne: "Egyszerûen szar!Mint az alfák!"

Tény és így van nem áll a megbízhatósági listák élén(talán még a középmezõnyben sincs).
De ne is haragudjál ki a f*szt érdekel?
Az vegyen Mazdát akinek ez számít. (semmi bajom a Mazdával jó autónak tartom)

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

pszihopata
Azt akarom leírni hogy a statisztikád egy hülyeség!Ha egy autón elmegy az olajnyomás 300.000 km elõtt akkor az szar.Azért szar mert beszart.
Magyarázhatod hogy a használat,de hülyeséget beszélsz!

Akkor is ,mikor kijelented,hogy 16000-nél azért kell motorcserélni,mert rosszul használják.
Egyszerûen szar!Mint az alfák!

Majd ha öreg leszel,és már a dizájnon kívül más is fontos lesz,majd rájössz hogy igazam volt.Fiatalon én is vettem alfát,de ez többet nem fordul elõ!

Csak az vegyen aki hamar le tudja cserélni,és pénzes,tehát nem számít mennyit bukik az értékvesztésen!

/nem akartam flémelni,de kihoztad belõlem/

Ha teóriákat állítasz fel,legalább védd meg az állításod,á te csak beszélsz a levegõbe!<#ticking>

/Ha mûszaki dolgokról értekezel,legalább egy kicsit érteni illene hozzá!/

wardogzombie
az örökmozgót még nem fedezték fel

wardogzombie
honnan tudjam b+ nem voltam ott. akármi lehetett keresd meg a leirást és kérdezd meg tõle.most azt akarod kihozni ebböl hogy bármi gondja van egy kocsinak aztért mindig a gyártót kell okolni?

pszihopata
Miért nincsen olajnyomás?Ez természetes?Vagy a helytelen használat miatt?Ezt mégiscsak a kocsi produkálta nem?

pszihopata

'nyilván hütés/kenés gondja lehetett mivel ez tud a legnagyobb galibát okozni'

-Akkor most a tulaj idézte ezt elõ?Még mindíg nem értem?

'elképzelhetetlennek tartok egy ilyen verdánál,ami ekkora multra tekint vissza ilyen hanyag szerelést,vagy tipushibát.'

'10bõl 8nál ilyesmi gondok voltak.ergo 80% körülbelül'

-hogy képes ilyet egy tulaj elõidézni?

wardogzombie
az elözö autómat nem titok Fiat egy szakácstól vettem.kb az autó árának kétszeresét költötte a motorra mert megszorult. mikor eladta nekem szinte minden ki volt rajta cserélve ujra.azt mondta nem vette észre hogy világított az olajnyomásvisszajelzõ.ezekután ne csodálkozzon senki ha ilyet hall hogy fiatal autónál blokkcsere.<#papakacsint>

wardogzombie
nyilván ha veszel egy autót mondjuk gazdag vagy és egy nullkilométereset nem fogod a szalontól hazáig rugatni nem fogsz mindennap gyorsulási versenyre járni hanem vigyázol rá bejáratod stbstb figyelsz az autóra figyeled hogyan reagál egyes dolgokra próbálod kiszürni ha vmilyen rendellenes dolgot tapasztalsz nem mondom hogy a tag aki irta ezt csinálta mármint hogy ölte az autót de elképzelhetetlennek tartok egy ilyen verdánál,ami ekkora multra tekint vissza ilyen hanyag szerelést,vagy tipushibát.mondjuk azt nem irta milyen ok miatt kellett kidobni a blokkot de nyilván hütés/kenés gondja lehetett mivel ez tud a legnagyobb galibát okozni.statisztikát nem készitettem csak nagy átlagba amilyen hozzászólásokat néztem 10bõl 8nál ilyesmi gondok voltak.ergo 80% körülbelül.<#nezze>

Taranov
Nem vagy alfás 😊

pszihopata
Nem áll velem szóba!

/szomorúan néz maga elé/

wardogzombie
ez csak természetes.talira is mennék mindenképp<#vigyor2>

,,ismeri az autó hibáit(vannak,de melyiknek nincsen)"

igen, van olyan 😄

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

mellesleg elvileg motorokat úgy tervezik, hogy bármit csinálsz vele ne essen szét... ehhez képest 18000 km semmi

Nem ez a tipikus esete annak, hogy bármit mondanak, azért is le vannak sz*rva? 😄

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

pszihopata
'szakmámbol adodoan is higy a hibalista az egyes emberek 80-85%ban helytelen használatból adodhat.pl itt van egy tipust nem mondok,motorcsere 16ezer kilóméternél.no ezt meg hogy csinálta?de számos röhejes dologrol irnak még ott "

16000-nél motorcsere helytelen használat miatt?Szakmádból adodóan akkor ezt elmagyarázhatnád,mert nem tudom elképzelni mire célzol!

Hogy jött ki neked a 80-85% helytelen használat?Statisztikát készítettél?Mi nálad a helytelen használat?

Alfások biztos mind bekötik magukat 😊)

pszihopata
Ja megköszöni,és megnézi be van-e kötve,mert azt hiszi hogy zsaruk vannak.😊

Taranov
Hát sajnos nekem nem sokan integetnek vissza, csak elvétve egy-két alfás, de azok is mind 20-30 év körüli férfiak.

Nincs mit,ez természetes az alfások között és ha lesz egy Alfád,akkor csak arra kérlek,ha látsz egy cartársat,akkor refizz neki vagy vészvillogóz!És akkor tudjuk hogy a szived az amorés!😊

wardogzombie
nagyon szépen köszönöm a segitséget rendes vagy.<#eljen>sajnálattal hallom a hifis dolgot elhiszem hogy jó de egy minõségi hifit azért nem ártott volna beleilleszteni a gépbe.(bangandoluffsen,mark lewinson,stbstb)De azért köcce.

És még egy infó:"a futómû nagyon fontos(mint minden alfánál),lengõkarok,szilentek stb.!akkor a vezérlést sem árt átnézni mert a 2.4-es motor tipushibája a fõtengely ékszítárcsa,nem nagyon bírja a gyûrõdést!ja és még a zárszerkezet szokott vacakolni"

Szia!

Erre a kérdésedre ezt a választ kaptam:I.C.S -névre hallgat az a központi egység (agy)... Túl sok feladatott lát el ami miatt nélkülözhetelen... Clíma,Tel,Navi, Audio....stb Nem helyettesíthetõ vagy kiszedhetõ, de hidd el jó dolog...

Az alfának szive van,gondozni kell,a legtöbb ember a kormányon kivûl nem ismer semmit az autójában.Az Alfás!!!Az tudja az autója történetét,ismeri az autó hibáit(vannak,de melyiknek nincsen),gondozza,nevelgeti 😊 akár egy gyereket.ÉS lám nekem eddig csak egy öninditó csere volt kopp-kopp-kopp.😊 És már 182e km-van benne,de nagyon húz még mindig.(persze raktam bele platina gyertyát stb.,meghálálja)

wardogzombie
jah ez igy van.olyat is láttam hogy a madár kétszer irta le ugyanazt a hibát kínjában.ez meg elég nagy faszság ha hazudik igy átverve a másik embert

Taranov
A másik, hogy minden tömeggyártású modellnél vannak selejtes példányok, de az nem lehet, hogy mióta van autó a családunkban, 97 óta, soha nem volt semmilyen hiba egyik autónknál sem, a népítéletek között meg olyan ritka a hibamentes autó, mint a fehér holló.
Esetleg még azt is el tudom képzelni, hogy nem tudják, milyen autót vesznek, és így teljesen mást kapnak, mint amit várnak.

Taranov
Én megkockáztatom, hogy nem írnak igazat vagy nagyon nem tudják kezelni az autót.

Taranov
Így van. Az enyémben még csak 55 ezer km van, de remélem, hogy gond nélkül fog menni 100-zal késõbb is, mert még nem tervezem lecserélni 😊

wardogzombie
azt tartom érdekesnek,hogy sokan irják a totalcar oldalon lévõ népitélet rovatba a hibalistát nemcsak Alfárol más tipusrol is és sajnos észrevettem már csak szakmámbol adodoan is higy a hibalista az egyes emberek 80-85%ban helytelen használatból adodhat.pl itt van egy tipust nem mondok,motorcsere 16ezer kilóméternél.no ezt meg hogy csinálta?de számos röhejes dologrol irnak még ott

wardogzombie
én se ujra számitok egy a lényeg legyen megbizható volt má olasz kocsim jo volt pedig öreg volt csak oda kellett rá figyelni mint egy családtagra