Főleg BON segítségét/szakvéleményét kérném ki a következőkben:
2 db láma kérdésem van, elnézést előre is.
1.
Jogtiszta Win7 HU Home Premium, 32 bit OEM-em van. Ez elvileg alaplaphoz kötött (motherboard serial??) tehát ugyanazon alaplapra épülő konfigra bármennyiszer aktiválhatom, ám ha a deszka elpusztul (vagy váltok újra) akkor elvesztem a jogtiszta licenszemet illetve a termékkulcsom használhatatlan lesz az új lapnál, vehetek új win7-et... Ez mennyire igaz??
Ha így van akkor lehet-e kvázi "hibabejelentésként" jelezni a viszonteladón keresztül a hazai forgalmazó (?) felé a "vis maior" alaplap-meghibásodást (ezt igazolni kell-e szervíz által?) így új aktivációs kulcsot kapni, stb.. tehát a lényeg hogy ha váltok új alaplapra jogtisztán használhassam a win7-emet anélkül hogy újra megvegyem.. :D...
Amennyiben most baromi nagy hülyeséget írok le/kérdezek, még egyszer elnézést...
2.
Kompatibilitás:
64 bitest akartam eredetileg de lebeszéltek róla mondván nem sok progi van 64 bit alá.. namost ez így ebben a formában nem teljesen ül, de mindegy.. A kérdésem az lenne, hogy ezt az álláspontot most úgy értelmezzem-e hogy a 64 bites oprendszeren nem fognak elfutni a régi 32 bitre optimalizált programok,
vagy
elindul rajta minden 32 bites program, csak ezek a 64 bites környezetet nem használják ki, azaz CSAK ezért "felesleges" feltenni.. mivel a kizárólag 64 bitre írt programokból kevés van.
gyakorlati értelmezésben, konyhanyelven: ha veszek/felrakok egy 64 bites win7-et akkor a régi progik (iView32, PS, everest, defrag, foobar, ccleaner, stb stb..) elfutnak-e majd, vagy azokat cseszhetem majd...amennyiben nem létezik belőlük kifejezetten 64 bites változat?
(bocs a hülye kérdésekért, nézzétek el nekem, alapokat tanulom még)