Tiberius B#190
Mint már mondtam ama előadáson voltam tavaly:
1. az elmúlt kb. 30-100 évben (nem mindegy, tom) kb. 0,8 C-t emelkedett a hőmérséklet.
2. asszem Hollandiában ezalatt a tengerszint kb 0,2 v. 2 mm-t, Afrikában egy hegyről épp eltűnik a jég, azzal van a baj.
3. Az Antarktiszon -50-60 C van!!! Mikor fog az elolvadni??? Egyébként is az Antarktisz maga a vízszint alatt van, ha jól tom, szóval, ha úgy vesszük a jég igenis elfoglalja a víz elől a térfogatot (na ezt aztán jól meggasszontam!)
4. Volt már olyan, hogy kicsit több idő alatt 12 C-t (!!!) emelkedett a hőmérséklet a Földön.
5. Amerikában, ha jól tom támogatás van a hibrid, hidrogénes, egyéb zöld autókon, nem is kevés!
6. Asszem a Volvo 1-2 éve megalkotta az elérhető árú, jó fogyasztású, jó élményt nyújtó, jó hatásfokú ÉS teljesen újrahasznosítható (műanyag), valamint még biztonságos is (ha vki ezzel jönne) autót, na bumm
7. utalva az 5.-re: az USA, mint már vki említette: nem írta alá a Kiotói jegyzőkönyvet, mé? mer a saját útján-módján akarja megoldani, nem is cseszik el nagyon
8. lenne egy kérdésem: nem lehetne végre vmi jobbat kitalálni, mint ez a hő-gőz-turbina technológia? bár már írták, hogy van belőle 90% feletti hatásfokú is.
9. A szélerőművek sivatagosodást okoznak, a naperőművek elveszik a területet, és élettelenné teszik, na persze lenne pár csótány, de ők más tészta, a Szahara egy virágzó paradicsom, mondjuk az M5-öshöz képest
10. A jelenlegi álláspont szerint a vírusok "elszabadult gének".
11. Az autópályán menni assszem takarékosabb, mint körbekacsázni fél Mo.-t.
12. Ha jól tom a normál IZZÓ kb. 10%-os hatákonyságú
13. Amint azt vki kiszámolta, amit pl. mi itt Mo.-n kiadunk magunkból hőt, semmi a Földnek
14. az EM mező nem szűnik meg, csak meggyengül
Na ennyi egy szuszra, ha akartok adjatok építő kritikát, de én asszem 1 hétig nem leszek elérhető, na csá! megyek sízni a jó -10 C-kbe, a globális felmelegedés szó is érdekes: a telek hidegebbek, a nyarak melegebbek lesznek tőle, ha jól tom
Na megyek, jó látni, hogy mennyi nálam okosabb ember van itt