• Tiberius B
    Kína fejlett gazdaságilag??? Csak látványosan fejlődik. Friss infók alapján tanultuk a suliban, hogy 9% a gazdasági növekedése, ehhez hozzátartozik: ez egy százalékos adat, a több mint 1 milliárd emberes népességgel nem is rossz, bár asszem tényleges értékben mérve, az USA 1%-nál kisebb gazdasági fejlődése sokkal több. %-osan a semmiről könnyű sokat elérni, de a csúcsról? Bush-t inkább nem minősítem, nem kedvelem a hapit. Én sajna csak ma 60-70-80 sőt 90 egynehány éves emberekkel beszélgettem arró, mi volt a születésem előtt, mint "átlagemberek", egész jó dolgokat mondtak. Bár az idő szépíti az emlékeket, nem volt itt túl rossz világ, mi voltunk a kapu a kapitalizmusba, járt már vki Auschwitzban? Én voltam a magyar barakkban, elképesztő, mi egyediek vagyunk, az egész magyarság. Egy haverom mondta: a 100 leggazdagabb emberből 63 magyar, bár ez pár éves adat, azért elég érdekes, lehet hogy nacionalista vagyok??? A kínaiak voltak sok mindenben az elsők, ott szúrták el kissé, hogy a bezárkózáspolitikát választották, bár csak ez volt képes megőrizni kultúrájukat. A régi kína fejlettebb volt, mint bármelyik európai, de aztán jöttek érdekes idők, szerintem ez már akkor elkezdődött, mikor a mongolok megszállták őket, vagy előbb. Asszem megszállták őket. Hmm?? Nem vagyok benne teljesen biztos. Na mindegy. Lényeg a lényeg: ma már nem nagyágyúk, de ott van bennük egy igecsak hiper-szuper hatalom potenciális magja, ebbe megint bele fog vki kötni, ugye, azért írtam, jó kis vitaindító lesz.

u.i.:
    Sok az okos itt, bár ezt már sokszor mondtam, de elismétlem: szerintem. Itt csak tanulhatok. Fiatal vagyok és némiképp naiv és főleg nem túl jól tájékozott, kicsit otthonülő vagyok. De ez egy jó hely ennek orvoslására, ez egy olyan hely, ami némiképp felkészít arra, amit az érettségi után kaphatok majd az élettől. Köszönöm mindenkinek. Kicsit érzelmes? Lehet éppen kicsit emocionális helyzetben vagyok. Jelenleg.