• valamit
    #130
    ez a korai időszakra igaz, amikor valódi "rendszerváltást" akartak, és ebbe ugye nem fér bele, hogy maradjon ugyanaz a vezető réteg. márpedig anno (és még valamelyest ma is) az lehetett tanult, aki eleve jó környezetből jött. ergo nem lett volna számukra változás egy másik mérnök, hisz annak például a kapcsolati tőkéje a múlt rendszert szolgálja, stb.
    viszont a hetvenes pláne nyolcvanas évekre már nem igazán ez a szemlélet volt jellemző, addigra már kinevelték a saját aparátukat az iskolákban. persze nyilván maradtak ott emberek korábbról is. de ma is vannak ám. meg olyan is akad, aki 8 általánossal jobb melót végez mint a másik egyetemmel.
    és az, hogy ki hol van abba ma is sok minden belejátszik. hogy iskolába járhatsz, stb.-stb. Bush elnökségébe nem kis szerepe van apjának meg annak az olajvállalkozásnak, amire így a gazdasági-kapcsolati hatalmuk épült, és ez most csak egy példa volt, talán nem is a legjobb

    így utólag meg könnyű mondani, hogy milyen rossz munkát végeztek, igazság szerint mindenkinek megvolt kötve a keze a SZU árnyékában, lényegében erről szólt ugye 56.