Orltran#63
Igen, szerintem a is a szülőknél és az oktatásban kezdődik a dolog. Hányszor próbálták már bebizonyítani, hogy az erőszakos filmek meg játékok így meg úgy, de sose sikerült. Nekem is megmondta apám, mikor még pöttömpalkó voltam, hogy amit a filmen látok, az nem a valóság. Na, ehhez is tartom magam azóta. A Hiradóval, Kókusszal, passzivval, talkshokkal kapcsolatban viszont egyetértek, mivel ott elvileg a "valóságról" van szó, és bizony úgy működik az is, mint a Golden Globe díjkiosztó tegnap, hogy mindkét csatornán csak a saját maguk által sugárzott sorozat nyert, a másikról még csak nem is hallott senki..., szal sok köze nincs ahhoz, hogy tényleg mi is történik, csak a nézettség meglegyen.
Legfontosabb mégiscsak a szülő, utána a suli, ovi. Kicsit fontosabb lenne tudni, mi a jó és a rossz, mint bármi más, mégis csak a tárgyi tudás megy.
A Bibliát kellene oktatni, meg keresztényerkölcsi nevelésről pedig annyit, hogy ezek a hülyegyerekek 1000 év alatt nem tudnának annyi szörnyűséget elkövetni, amennyit a Biblia nevében eddig elkövettek a világban. Másrészt tényleg szerény véleményem szerint, de azt gondolom, ha vallási köntösbe bújtatjuk az erkölcsíséget, az káros, ha olyan találkozik vele, aki nem nyeli le. Ha nem hiszi el a vallási részét, vele együtt nem fogja elhinni az erkölcsit sem. Én nem azért nem verek senkit arcul az utcán, mert majd a Jóisten megbüntet, hanem mert én sem szeretném, ha így bánnának velem, sajnálnám az embert, és nem szeretném, ha a világ olyan lenne, hogy azon kelljen izgulnom, vajon hazaér e a kedvesem. (Így is kell, és ez is baj, de remélem érthető, amit írok.) Valamint, azt gondolja, aki írta a Biblia dolgot, hogy a vallásos középkorban jobb volt a közerkölcs, és biztonságosabb volt az élet?
Szerintem kezdjünk akkor már Buddhizmust tanítani, az legalább aszondja, hogy az élet mindennél értékesebb.
A tolerancia pedig szintén jó dolog, hiányából szintén erőszak születik, ennek ehhez max annyi köze lehet, ha van egyáltalán, hogy aszondják, annyi a lényeg, hogy hülyén nézzen ki az illető, akit ütnek. Ez pont intolerancia, de kicsit erőltetett egyáltalán belemagyarázni.