• hanandi
    "Nap mint nap látni a hiradókban dokumentumfilmekben amint például a tök szegény afrikai országokban begözölt fejü tizenéves kalasnyikovval a kezükben lövöldöznek össze vissza mindenkire, mert azt hiszik ettől most erősebbnek tünnek...Mert senki nem tanitotta meg őket arra hogy nem ez a helyes viselkedés.
    A jóléti államban pedig kevés lehetőség van kiélni az agressziv hajlamait az embernek,"

assdf!
    Abban egyet ertunk, hogy az afrikai orszagok tizeneves "begozolt feju" sracai erosnek erzik magukat a fegyverktol. De azt is nezd meg ilyenkor, hogy milyen az a vilag ahol elnek.
    Es ki merem jelenteni nem maguktol vettek a kezukbe a fegyvert. Volt ott egy vagy tobb felnott,aki a kezebe adta. Arrol nem beszelve, hogy a fejet is ezek a felnottek beszelik tele.
    Es igaz az is, hogy nem sok mindent tanitanak nekik, plane haborus ovezeteken nem szokas az angol etikett. Sem a betartasa sem a fejtegetese.
    Amint azt a filmekben oly viccesen szoktak megjegyezni "A Genfi egyezmenyt majd Genfben betartjuk!" vagy mas hasonlo baromsagot.

Egyebkent nekem mindig az a ket testver jut eszembe 11 es 12 evesek akikrol egyszer olvastam , mar nem tudom hol, hogy a tavol-kelet valamelyik dzsungeleben harcolnak a szabadsagukert. Mert ott is volt, vagy tan meg mindig van, valami seggfej politikus aki azt hiszi neki kotelessege mindenki eletet tonkre tenni. Ennek a ket fiunak a szuleit kivegeztek a katonak valami trivialis ok miatt. Ha jol emlekszem mas nemzetiseg tagjai voltak. Attol kezdve haboruzniuk kellett. Nem ok kertek, hogy arvat es foldonfutot csinaljanak beloluk, hanem egy rakas felnott nem birt a testevel.
    Ez aket fiu ha jol tudom azota meghalt. Belehaltak egy haboruba amit nem ok kezdtek es nem is ok vegeztek. Sok mas tarsukkal egyutt.

Tehat az eroszak azert jocsan mas egy hasonlo helyzetben, mint a kenyelmes agyon kenyeztetett varosi eletmodban.