17 vagyok, és még életemben egyszer nem jutott eszembe az utcán összeverni valakit. Apámék napi 8-10 órát melóznak, alig jut idejük rám figyelni, mégse akartam senkit poénból összeverni. Ha suliban, táborokban volt ilyen beavatás, mindig kerültem. Sosem értettem miért jó. Néha le is néztek, miért nem akarom jól elverni a kisebbet-újoncot. Ha hazaérek a 7-8 órámról suliból, itthon kajálok és már tűzök is el edzésre, napi 3-4 óra. Este tudok csak tanulni. Se energiám se kedvem az ilyesmihez. Sokkal jobban érzem magam ha letudok ülni és olvasgatni egy kicsit, vagy haverokkal lógni valahol, dumálni egy jót. Amíg el nem olastam ezt a cikket, fel sem merült bennem ilyesmi, hogy csak úgy elverni valakit. Vizilabdázom 8 éve lassan, vízben elég kemény dolgok mennek, és időnként laposra verjük egymást, nincs kímélet. De ha kiléptünk a medence partján, legjobb haverok vagyunk, és eszünk ágába sem jut a medencén kívül akár egy pofont is adni a másiknak.
Teljesen nevelés kérdése az egész szerintem. Az alapokat még fiatalon megkell kapniuk a gyerekeknek a szülőktől, utána már az Iskola illetve az edzők feladata. Nekem anno egy olyan szigorú ofőm volt általánosban hogy egy tollat nem mertem elővenni úgy hogy nem kérdeztem meg hogy szabad e. Fegyelem volt, és nem volt egy ilyen aberált barom sem az osztályban. Nevelés kérdése. Amikor hozzákerültünk először, volt néhány vadabb gyerek, de 1-2 év alatt, teljesen nyugodt és normális embereket faragott belőlük. De manapság, egy iskolában nem látni már hasonló kaliberü tanárokat. A mai diákok számára már a tanárnak nincs presztizse, nem tartanak tőlük. Mellesleg ha iskola mellett egy gyereket elküldenénk legalább hetente 3xor 1-2 órát sportolni, már bőven elvenné az összes felesleges energiáját. Arról nem is beszélve, hogy fegyelmet, és rendet tanulna az edzőtől. Az én edzőm spec kissé régivágású fazon, és állítom hogy amióta nála vagyok, 1 éve,hatványozottan többet erkölcsöt és fegyelmet tanultam, mint amit 4-5 év gimiben összesen összelehet szedni.
Szar az oktatási rendszer, szülőknek kevés az idejük és ugyebár a média. Ezek együtt, annyira tönkre teszik az újabb generációkat, hogy ide már tényleg vmi járvány vagy háború kéne, ahogy azt lentebb valaki írta.
Nem vagyok egy kisdarab, sem gyenge, de mégis jópárszor próbáltak már elverni a a Moszkva illetve a Batthyány téren, bár eddig sikertelenül. Érdekes egyszer sem egy kis pöcs próbált elkapni, hanema háttérből kiabált és 5-8 2 méteres torony jött felém, ő meg hátulról mondta hogy msot épp hogan üssön. Szerencsére gyorsabban futottam eddig...