• Harly18
    A használtautón található Lupokat elnézve és belegondolva a helyzetedbe tényleg megérné a 3L-es. A képek alapján szinte mindegyik lupo megkíméltnek tűnik, mindegyiknem magas a felszereltsége is, tehát a nagy kérdés, hogy vagy a gyártási év számít-e vagy a megtett km-ek száma. Szerintem a VW-k 5-6 éves korban is teljesen jól működnek, nincs az, hogy ennyi idő alatt tönkremennének vagy műszakilag évről évre rosszabbak lennének. A családban pl van egy 93-as Golf, igaz ez nem lupo, de a kora ellenére semmi gond nem volt vele eddig, ezért gondolom, hogy főleg egy ilyen modellnél, amivel a vw bizonyítani akart a világban biztos rendesen összerakták, nem kapkodták el a megtervezését és tényleg figyeltek arra, hogy semmi kivetni való ne legyen benne. Ezért talán inkább a km számít szerintem. 1.5-től 2.6-ig vannak fent Lupok. Mindegyikben több van, mint 100 ezer km. Van amibe 112 és van amiben 150 körülbelül. Én eközül a kettő lupo közül választanék. A különbség 200 ezer forint és 2 év. A kérdés, hogy az a 2 év mínusz megér-e ennyit és az az 5000 km különbség. Ha a fogyasztás számítana leginkább és nem lenne elég pénzem, akkor lehet elgondolkodnék egy 1.0-es Lupo-n, ez is biztos keveset fogyaszt, viszont lehet, hogy nagyon gyenge. Ez a
    sárga lenne az egyik, s a másik pedig ez a szürkeEz az öregebb, amiben kevesebb a km, s a sárga a fiatalabb és drágább, de szerintem az az 5000 km elhanyagolható.
    A 2001-2002 körüli Golfokat szerintem el lehetne adni többért, mint 1.5 milla. Perzse ez sokmindentől függ, de szerintem 1.8-ért is elmenne, ha jó állapotban van. Ha komolyan gondolnám a Lupot és sokáig szeretném megtartani, akkor lehet, hogy spórolnék kicsit egy fiatalabbra vagy kölcsönkérnék, ha lenne lehetőségem rá, bár ezt csak végszükség esetén tenném, mert adósságot csinálni nem akarnék. Persze képeken minden jobban néz ki, de talán ezek közül döntenék, de előtte körbenéznék országszerte, mert sokkal több eladó lupo lehet, mint amiket ide tesznek fel.
    Én körbenéznék, ahol csak lehet és megpróbálnám kizárásos alapon a legjobb vételeket meghagyni és dönteni. Mondjuk nem árt, ha van szervizkönyv és esetleg meg lehet tudni az autó előéletét is, bár ez nehéz. Szerintem egy lupoval sem lehet nagy gond. Elnézve a totalcaron olvasható népítéletet mindenki pozitívan nyilatkozik a kocsiról.......Lehet kicsit túlbonyolítottam, nem is tudom, hogy bírtam ennyit írni, lehet tele van hülyeségekkel, de valahogy így gondolom, bár nem vagyok egy vérbeli autós szakértő, csak mindigis szerettem a vw-ket, s figyelemmel követtem a vele kapcsolatos eseményeket is. Először tudakold ki több helyen, hogy mennyit kapnátok a Golfotokért, akár fel is teheted a használtauto.hu-ra ingyenesen, s abból kiderül, hogy mennyire érdeklődnek iránta, ha pl kicsit drágábban hirdeted meg. Soha nem lehet tudni, lehet megjelenik valami gazdag pacák és azt mondja, hogy elviszi annyiért :) Ez úgysem kötelez semmire, mert nem kötelező eladni az első jöttmentnek. Korábban én is csináltam ilyet, még évekkel ezelőtt meghirdettem a 2-es golfunkat 750-ért, ami akkor egy "erős" árnak számított, s lett is volna vevő, csak akkor nem adtuk el, mert csak kíváncsiságból hirdettem meg. Nem tudom mennyire necces külföldről kocsit behozni, de egyszerűbb lehet itthon az biztos. Talán a lupokkal is az a helyzet, mint a beetle-vel, hogy elég kevés van belőlük itthon ,s ez is megdobja az árukat.
    Mindent összevetve mielőtt még egy regényt hadoválnék össze, én a sárgát venném, mert fiatalabb és a képek alapján nagyon szépen néz ki, ami azt feltételezi, hogy vigyázva lett rá, garázsban állt és még hitel is lehetséges. Bár 1.9 millába kerül, még ez néz ki a legjobbnak, s a legfiatalabb is csak 2003-as. De ha nem most gondolod a vételt, akkor ajánlom, hogy folyamatosan nézd a használtautót, mert lehet, hogy egyszer felkerül egy nagyon jó vételnek tűnő kocsi.
    ui: Bocsi, hogy ennyit írtam, csak úgy cikáztak a fejemben a gondolatok, de remélem nem írtam sok baromságot :) Bár nincs nagy tapasztalatom az autóvásárlásban, de ha vw-ről van szó, akkor....:D és nem csak azért dicsértem a Lupot, mert fan vagyok, hanem mert szerintem is egy jó kocsi......

Ha másnak is van véleménye ezzel kapcsolatban, azt örömmel olvasom majd :)