3131
-
#606 Nekem a Cayenne és a Touareg tetszik, ebben a sorrendben. -
#605 Nekem egyértelműen a régi Touareg tetszik. A felfrissített autók valahogy soha nem keltenek ugyanolyan benyomást, mint egy teljesne új modell. Az ember ránéz, szép meg minden, de valahogy nem tűnik egy teljes egésznek.... -
Yetike #604 Az X5, Q7, Cayenne, ML, Tuareg 5ösből kinek mi tetszik ? Én minden esetben a régi/új X5re szavazom :P -
#603 Nekem is jobban tetszett az előző, de az új ML és X5 megjelenése rákényszerítette a VW-t a változtatásra, bár olyan sikeres modell valószínuleg már sosem lesz a Touareg, mint a Q7. (Megjegyzem, nekem ezek közül még mindig az előző és első Touareg tetszik legjobbban) -
#602 azért mondom, akinek van pénze, az vegyen, de egyedüli autónak csak az vegye, aki nagyon fanatikus :DDD -
#601 ugyan az a helyzet mint a Tourannal, nem illik a képbe...
de amióta Q7 van, az kéne, azonos motorral közel ugyanannyi, és nagyobb meg brutálabb az Audi -
Yetike #600 Kinek mi a véleménye a felújított VW Tuaregről ? Szerintem a régi szebb :(
-
#599 Ritka, s tényleg sürgős lenne.... :( Sok múlna ezen..... -
#598 Ez igaz, de azért vannak, akik különleges kocsira vágynak, ami nem jön minden nap szembe az utcán. Ha én megengedhetném magamnak, akkir biztos vennék 2. autónak annak ellenére, hogy nagy használati értéke nincsen, s csak hobbiautónak lenne jó... -
#597 első generációs Passat? hát nem sok rohangál, ritka darab -
#596 azért mert ott olcsóbb jóval. Sztem csak fanatikus vegyen Beetlet nálunk újonnan, mert 75 lovas 4,3 millió és nincs benne klíma. Az 1,9 dízel meg már 6 millió, de abba sincs klíma, ennyi pénzért pedig már komoly gépeket lehet venni -
#595 Nem kellene valakinek egy VW Passat (1979)? Sürgősen eladó!
További infók..... -
#594 Felújítják a VW Tourant
Ritka jó dolog történt a hétszemélyes egyterűvel: lett neki arca. Általában az ilyen tessék-lássék ráncfelvarrások ellen vagyunk, hiszen sok esetben elrontják az autó formatervének összhangját, de érdemi változtatás nincs mögöttük.
A Tourannak azonban nem volt vesztenivalója, az első változat arctalan, szögletes batár, amely eséllyel szállhat versenybe évtized legfantáziátlanabb autója címért. Pedig a tervezők nem nagyon erőltették meg magukat most sem. Csupán rádolgozták az egyterű orrára a legújabb VW egyenarcot a könnyező fényszórókkal és a krómbetétes hűtőmaszkkal, hátul pedig lecserélték a lökhárítót és a lámpaburákat. De így legalább akkor is van némi esélyünk felismerni, hogy egy Volkswagent látunk, ha egy gyűjtő lenyúlja az autóról a levesestányérnyi emblémákat.
Emellett a Touran legújabb változata egy műszaki különlegességgel is szolgál, a ParkAssist fantázianevű parkolást könnyítő rendszerrel. Nincs szó világújdonságról, hiszen más gyártók is fejlesztettek már hasonló rendszereket, de még mindig elég ritka, hogy egy autó önmagát kormányozza be egy parkolóhelyre. A ParkAssist ultrahangos érzékelők segítségével méri fel a rendelkezésre álló helyet, megmondja, hogy hová álljon a sofőr a manőver megkezdéséhez, és 15 másodperc alatt bekormányozza az autót a kívánt helyre, a vezetőnek csak a gáz- és fékpedált kell kezelnie.
A belső tér néhány apró módosítását nem számítva ennyit változott a VW Touran. A felújított kivitelt először a hó végén, a Párizsi Autószalonon láthatjuk, és a forgalmazás is megindulhat még az idén.
-
#593 Ha erre a képre ránézek, akkor mindig arra gondolok, hogy a fél karomat is odaadnám ezért......aztán felébredek :(
-
#592 Ezzel a modellel anno a VW berobbant. Amerikában kapdosták, mint a cukrot. Sokat olvastam erről. Volt, hogy egy Volvo szalon megvett egy Beetle-t és kiállitotta a szalonjukban, csak azért, hogy az emberek bemenjenek. ÉS ténnyleg tömeghisztériát váltott ki Amerikában. Ezt a VW is tudta, úgyhogy biztos rendesen összerakták és megtervezrék. Elvégre 94-ben már megvolt a koncepció modell és 98-ban jelent meg, szóval volt idő jól átgondolni....... -
#591 Hát talán kissé elfogult vagyok, bár én a régi bogárért rajongok, de a beetle sem rossz. Akik lebeszélnek azok vagy csak egyszerűen alapból vw ellenesek vagy úgy gondolják, hogy nem való neked. A lényege, hogy mire kellene. Család fuvarozására vagy csak magadat vitetnéd vele :), mert azt gondolom tudod, hogy mik a hátrányai ennek a kocsinak. Mivel kevés van belőle Magyarországon, ezért viszonylag drága alkatrészárak jellemzik. A totalcar oldalán a népitéleteket olvasd át és akkor rájössz, hogy akiknek van ilyen kocsijuk azok milyen véleménnyel vannak róla....Ha új beetle-t akarsz venni, akkor persze számolni kell a drága árával, de szerintem nem lehet nagy baj ezekkel a kocsikkal. Akik "fikázzák" azok vagy féltékenyek :) vagy úgy gondolják, hogy túl drága. De a különleges formavilágot meg kell fizetni és mégsem egy hétköznapi autóról van szó, ami nap mint nap szembejön velünk.......Ennek feelingje van :D -
#590 Hát nem is tudom. Ezek nem tetszenek annyira :)
Október végéig még gondolkodom. -
#589 Sajnos még nem volt alkalmam menni vele, de én nem tudom elképzelni, hogy rossz legyen. Azért a VW-re nem jellemző, hogy átgondolatlanul jelentetnének meg modelleket. -
#588 sziasztok
szeretném a segítségeteket kérni egy fontos kérdésben.érdemes vw beetlet venni?bogaras vagyok,de lehetőségem van új autót venni,ha már így alakul,akkor beetlet vennék,de sokan lebeszélnének róla.gondoltam megkérdezem a legilletékesebbeket,a vw-eseket.előre is köszi... -
#587 1000-res Toyota Yarisra nem gondoltál? mert 1,5 millióért már vannak példányok -
#586 ja bocs, nincsenek két éve piacon :), felejtsük el :) -
#585 hát ha sokat mész, Smartot felejtsd el :))
u. i.: inkább vennék 2 éves új 1.3 swiftet olcsóbban mint a Lupo, azok nagyon megbízhatóak, főleg 1-2 évesen. És 5 lityivel eljárkálhatsz, és a benzin olcsóbb lesz mint a gázolaj -
#584 Talán kipróbálhatnád a Lupo 1000-es motorral szerelt verzióját is meg a 3L-eset is, s össze tudnád hasonlítani, hogy az 1000-es mennyire gyengébb, s hogy mennyire fogyaszt többet. Esetleg számításba lehetne venni a Seat Arosa t is, mert ezek sokkal olcsóbbak, s végülis ez is Lupo, csak Seat verzióban. Itt egy 2004-es Arosat meg lehet kapni 1.6-1.8 között is. A Lupo árakhoz hasonlítva annyiért sokkal fiatalabb Arosak vannak 50000 km körüliek.
Tudom, hogy Lupot szeretnél, főleg 3L-eset, ami Seatban nincsen, csak van hogy kompromisszumokat kell kötni, ha nem olyan mély az ember zsebe :(
De októberig még van idő eldönteni és még a Golfot is el tudod adni addig.... -
#583 Szerintem a Lupo a legjobb ezen a téren. Hallottam, hogy a Fox lesz az utódja, de annak még nincs ilyen kis dízelmotorja, akkor ugye te mondtad a Polo BlueMotiont, de más gyárak szerintem ilyet nem nagyon gyártanak. A Smart pl. egyáltalán nem fogyaszt keveset, ráadásul szerintem ronda is.
Talán említettem, hogy október végén lenne aktuális a dolog, addig várok, megnézem, hogy a Golfot esetleg kereskedők mennyiért vennék be. Annál magánszemélynek csak jobban fogom tudni eladni. -
#582 Különben szívesen segítek, mert végre van aki nem köpné le a vw-ket még így interneten keresztül sem..... -
#581 Ezeket a Lupokat el is kerülte a figyelmem, bár az a fehér nem 3L-es, mert azok kivülről is másak.
Az igaz, hogy egy 120 000 km-es gépbe legalább ennyit tennél bele, akkor az nagyon sok lenne. A 2.4 millás tényleg jó lenne, bár ezt én nem vettem számításba az ára miatt, persze amúgy talán ez lenne a legjobb. Sajnos úgy gondolom, hogy 70000 km alatti gépet 2 millió alatt nem nagyon fogsz találni :( Ez 2003-as, s nem valószínű ,hogy egy öregebb Lupoban kevesebb km lenne. Az a reális, hogy minél fiatalabb, annál kevesebb km lehet benne, na meg annál drágább is. Persze lehetnek kivételek, ezért résen kell lenni és nagyon böngészni a hirdetéseket. Ha valahol látok élőben, interneten vagy akárhol Lupot, ami szóba jöhet, akkor majd szólok........Különben csak vw-ben és Lupoban gondolkodsz? Soha nem gondoltam volna, hogy más kocsit ajánlgatok vw helyett :),de esetleg nem néztél körbe más márkáknál kisfogyasztású kocsik iránt?
Golf: Hát ezek fényében lehet reálisabb a 1.5 milla. Ettől függetlenül azokat a sérüléseket jól átgondolnám, hogy kijavíttatom, persze, ha nem kerül egy vagyonba. Ilyenkor ki lehet csinosítgatni, egy alapos takarítással és polírozással, szóval lehet az összképen kicsit javítani...
(Nem tudom hallottál-e a Polo BlueMotion-ról? Ez gyakorlatilag a Lupo 3L-nek felel meg Polo kiadásban, ami technikailag hasonló, s ez 4 litert eszik. Mo-on még nem nagyon jelent meg, emiatt biztos drága is lesz, ha megjelenik egyáltalán, de ez lehetne egy alternatíva, ami leválthatná majd a Lupo-dat, ha mégis azt veszel. (Persze ez a Polo csak úgy bevillant, s gondoltam leírom, de ez most nem játszik főszerepet ebben az ügyben :D) -
#580 Köszönöm szépen, örülök, hogy hosszan írtál, legalább volt lényeges információ is a mondanivalódban.
Egy mondat biztos nem lett volna ilyen hasznos :)
Igazából még nem ültem Lupoban, de ez nem hiszem, hogy hátrányt jelent, annak idején alsó-középkategóriás Rovert, Golfot, Alfát is vettem így, szóval szinte biztos vagyok benne, hogy meg fog felelni.
Az, hogy ilyen sok km-rel árulják őket, azt bizonyítja szerintem, hogy megbízható, érdemes vele sokat menni, illetve nem adja el az ember 20000 km után. A kisautókkal ellentétben a Lupoval sokat mennek.
Én sem szeretném, szóval 100.000 km-t mindenképpen mennék vele, az is csak 4 év. Ezért nem szeretnék 120000 km-rel venni, szóval ezért sajnos ez nem hiszem, hogy megfelel, pedig belülről is nagyon szép a sárga. Egy hátránya, hogy elektromos ablakemelő nincs benne, de a futásteljesímény miatt nem is játszik ez a gép.
Néztem 70000 km alatti Lupo 3L-eket, íme az eredmény: találatok
Szerintem csak ezek jöhetnek szóba. Hát a 2.4 millás a legjobb szerintem, de elég drága.
Igazából október végefelé lenne aktuális a dolog, akkorra talán lesz jobb árban is (bár ezekből is biztos lehet alkudni).
Azt hiszem egyébként, hogy kifejezetten a 70000 km alattiakat fogom keresni.
A Golfról: Az a probléma vele, hogy 1.4-es, 75LE-s (bár 16 szelepes), 2001 novemberi, 95000 km-rel, lemezfelnivel, illetve egy-két kisebb sérüléssel, amik parkolás közben születtek. Ezeknek a megjavíttatása nem tudom mennyibe kerülne, de szinte biztos, hogy el kéne engedni az árból.
Szóval attól félek, hogyha 1 millát rá kéne mondjuk dobni a Lupora, akkor kb. 2,5-3 év alatt térülne be, utána meg elöregedne. -
#579 A használtautón található Lupokat elnézve és belegondolva a helyzetedbe tényleg megérné a 3L-es. A képek alapján szinte mindegyik lupo megkíméltnek tűnik, mindegyiknem magas a felszereltsége is, tehát a nagy kérdés, hogy vagy a gyártási év számít-e vagy a megtett km-ek száma. Szerintem a VW-k 5-6 éves korban is teljesen jól működnek, nincs az, hogy ennyi idő alatt tönkremennének vagy műszakilag évről évre rosszabbak lennének. A családban pl van egy 93-as Golf, igaz ez nem lupo, de a kora ellenére semmi gond nem volt vele eddig, ezért gondolom, hogy főleg egy ilyen modellnél, amivel a vw bizonyítani akart a világban biztos rendesen összerakták, nem kapkodták el a megtervezését és tényleg figyeltek arra, hogy semmi kivetni való ne legyen benne. Ezért talán inkább a km számít szerintem. 1.5-től 2.6-ig vannak fent Lupok. Mindegyikben több van, mint 100 ezer km. Van amibe 112 és van amiben 150 körülbelül. Én eközül a kettő lupo közül választanék. A különbség 200 ezer forint és 2 év. A kérdés, hogy az a 2 év mínusz megér-e ennyit és az az 5000 km különbség. Ha a fogyasztás számítana leginkább és nem lenne elég pénzem, akkor lehet elgondolkodnék egy 1.0-es Lupo-n, ez is biztos keveset fogyaszt, viszont lehet, hogy nagyon gyenge. Ez a
sárga lenne az egyik, s a másik pedig ez a szürkeEz az öregebb, amiben kevesebb a km, s a sárga a fiatalabb és drágább, de szerintem az az 5000 km elhanyagolható.
A 2001-2002 körüli Golfokat szerintem el lehetne adni többért, mint 1.5 milla. Perzse ez sokmindentől függ, de szerintem 1.8-ért is elmenne, ha jó állapotban van. Ha komolyan gondolnám a Lupot és sokáig szeretném megtartani, akkor lehet, hogy spórolnék kicsit egy fiatalabbra vagy kölcsönkérnék, ha lenne lehetőségem rá, bár ezt csak végszükség esetén tenném, mert adósságot csinálni nem akarnék. Persze képeken minden jobban néz ki, de talán ezek közül döntenék, de előtte körbenéznék országszerte, mert sokkal több eladó lupo lehet, mint amiket ide tesznek fel.
Én körbenéznék, ahol csak lehet és megpróbálnám kizárásos alapon a legjobb vételeket meghagyni és dönteni. Mondjuk nem árt, ha van szervizkönyv és esetleg meg lehet tudni az autó előéletét is, bár ez nehéz. Szerintem egy lupoval sem lehet nagy gond. Elnézve a totalcaron olvasható népítéletet mindenki pozitívan nyilatkozik a kocsiról.......Lehet kicsit túlbonyolítottam, nem is tudom, hogy bírtam ennyit írni, lehet tele van hülyeségekkel, de valahogy így gondolom, bár nem vagyok egy vérbeli autós szakértő, csak mindigis szerettem a vw-ket, s figyelemmel követtem a vele kapcsolatos eseményeket is. Először tudakold ki több helyen, hogy mennyit kapnátok a Golfotokért, akár fel is teheted a használtauto.hu-ra ingyenesen, s abból kiderül, hogy mennyire érdeklődnek iránta, ha pl kicsit drágábban hirdeted meg. Soha nem lehet tudni, lehet megjelenik valami gazdag pacák és azt mondja, hogy elviszi annyiért :) Ez úgysem kötelez semmire, mert nem kötelező eladni az első jöttmentnek. Korábban én is csináltam ilyet, még évekkel ezelőtt meghirdettem a 2-es golfunkat 750-ért, ami akkor egy "erős" árnak számított, s lett is volna vevő, csak akkor nem adtuk el, mert csak kíváncsiságból hirdettem meg. Nem tudom mennyire necces külföldről kocsit behozni, de egyszerűbb lehet itthon az biztos. Talán a lupokkal is az a helyzet, mint a beetle-vel, hogy elég kevés van belőlük itthon ,s ez is megdobja az árukat.
Mindent összevetve mielőtt még egy regényt hadoválnék össze, én a sárgát venném, mert fiatalabb és a képek alapján nagyon szépen néz ki, ami azt feltételezi, hogy vigyázva lett rá, garázsban állt és még hitel is lehetséges. Bár 1.9 millába kerül, még ez néz ki a legjobbnak, s a legfiatalabb is csak 2003-as. De ha nem most gondolod a vételt, akkor ajánlom, hogy folyamatosan nézd a használtautót, mert lehet, hogy egyszer felkerül egy nagyon jó vételnek tűnő kocsi.
ui: Bocsi, hogy ennyit írtam, csak úgy cikáztak a fejemben a gondolatok, de remélem nem írtam sok baromságot :) Bár nincs nagy tapasztalatom az autóvásárlásban, de ha vw-ről van szó, akkor....:D és nem csak azért dicsértem a Lupot, mert fan vagyok, hanem mert szerintem is egy jó kocsi......
Ha másnak is van véleménye ezzel kapcsolatban, azt örömmel olvasom majd :) -
#578 Évente 25000 km-t, ezért mindenképpen 3L-est szeretnék.
Ha jól számoltam, legkésőbb 3 év alatt betérülne a különbözet.
Sajnos az autoscout24.de-n csak egy 3L-es volt, ami 2002-es, ha jól emlékszem, 7000 euróért, amivel nincs probléma, de a 100.000 km és a regadó kellemetlen. Talán Magyarországon még olcsóbban is lehet venni.
Köszi előre is a segítséget. (De csak akkor nézd meg, ha van szabadidőd.)
-
#577 Nem vagyok egy Lupo szakértő, de szívesen megnézem. Gondoltam, hogy a Golfnál fiatalabbat szeretnél....És neked kifejezetten a 3L-es kell? Annyit utazol, hogy ez érné meg hosszú távon? -
#576 Hát én csak 2002-est vagy újabbat néztem, de a legolcsóbb 1.8millió, amivel nem lenne gond, de 100.000 km van benne.
A kevesebbet futottak (azok is 60-70 ezer km-esek) 2.4 millió körül vannak.
Ha van időd, esetleg megnézhetnéd, hogy szerinted ilyen korban melyik jó vétel.
A 4-es Golfok ára sokkal alacsonyabb, a miénkért sem kapnánk 1.5-nél többet.
Esetleg majd Németországban nézek Lupot.
-
#575 Kb 1.5-től felfelé vannak 3L-es Lupok. Így is drága... :( -
#574 Használtautón elég olcsó 3L Lupok vannak, ahhoz képest, hogy újonnan 3.7 milla volt azt hiszem....... -
#573 Én meg egy Lupo 3L-et szeretnék venni, és a 2001-es 4-es golfot eladni.
Sajnos nincs könnyu dolgom, mert nagyon drágán adják Magyarországon ezeket a Lupokat. -
#572 Biztos lehet kapni...az más dolog, hogy nem lehet valami olcsó :S -
manettino #571 üdv. szerintetek lehet még lupohoz xenon lámpát kapni? azt tudom hogy gtikhez volt, de külön még beépithetö más tipusba is? elöre is köszi -
#570 VW Iroc: az új Scirocco
A Berlinben bemutatott agresszív külsejű kompakt egyelőre csak tanulmány, de úgy tervezték, hogy megfelelő érdeklődés esetén hamar gyártásba kerülhessen.
A Volkswagen formatervezői valószínűleg abból indultak ki, hogy a Scirocco 33 éve bemutatott első generációja is a Golf sportváltozatának készült, így meg sem próbálták leutánozni a Giugiaro által tervezett eredeti részleteit, vagy arányait, inkább a jelenlegi Golfból próbáltak a Sciroccóhoz méltóan erőteljes karakterű járművet faragni. Az egyetlen részlet, amely valóban a példaképre utal, a Viper Green fantázianevű világos metálzöld fényezés: ezt egykor a Scirocco első generációján használták.
A Golfnál csupán 36 mm-rel hosszabb, de 41 mm-rel szélesebb, 79 mm-rel magasabb és 100 mm-rel hosszabb tengelytávú jármű legjellegzetesebb részlete kétségtelenül az orra. A vaskos fémkeretbe foglalt, a lökhárító alsó pereméig érő hatszögletű hűtőmaszk, és a ferde, kifelé szélesedő, lapos, trapézforma fényszórók gonosz arcot kölcsönöznek a járműnek. Az összhatás egész eredetinek tűnhetne, ha nem láttuk volna korábban Mitsubishi Concept X elejét, ami éppen így – na jó, egy picit talán morcosabban – hunyorog a világra. Hátrébb már kiütközik a Golf-rokonság. Az ablakok vonala, és a meredek hátfal és a karosszéria arányai a VW kompakt modelljét idézik, valamivel alacsonyabb kiadásban. Számunkra a nagy, kerekded hátsó lámpák okozták a legnagyobb csalódást, mintha egy 90-es évekből származó japán kisautóról szöktek volna. Ettől persze még igen látványos az Iroc, így aligha tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, ez az egyik legérdekesebb autó az utóbbi néhány évben, amely VW-emblémát visel.
Belül a mai tanulmányautókra jellemző űrhajó-dizájnnak találkozunk: a kéken derengő műszerek akár egy korai Star Trek-filmben is megállták volna a helyüket. Ugyanakkor a térkínálat célszerűséget sugároz: az Iroc elvben négy személy szállítására is alkalmaz, és a csomagtartója alaphelyzetben is 300 literes. A lemezek alatt természetesen a Golf műszaki megoldásaival találkozhatunk, az egyetlen újdonság a két feltöltős TSI motor 210 lóerős változata.
A Volkswagen egyelőre feltételes módban említi a sorozatgyártás lehetőségét: a sajtóközlemény szerint a típust úgy tervezték, hogy elfogadható áron dobhassák piacra. Így valószínűleg minden a tanulmány fogadtatásán múlik: ha a közönség elég lelkesen fogadja, aligha menekülhet meg a szériagyártástól, bár a végleges változat alighanem jóval egyszerűbb megoldásokat vonultat majd fel kívül-belül.
-
#569 Itt: Olaj
A miénkbe ilyet raktak a papír szerint: Softec 5W-3
És a fenti oldalin egyik sem kerül ilyen sokba. -
#568 Amúgy nektek mennyiért csinálnak egy olajcserét?
Persze most csak az olaj anyagköltségét kérdezem.
Mert hónap végén megint szervízbe kell vinni, és legutóbbi számlán csak az olaj ára 3,5L 16156 HUF volt. Folyékony arany van benne?
-
#567 Már azt hittem, hogy úgy alapít új márkát, mint a Toyota a Lexust.