• Harly18
    #2851
    Új arcot kap a Volkswagen Phaeton

    2010-ben kerülhet forgalomba

    Megjelentek az első kémfotók a Volkswagen Phaeton modellfrissített változatáról. A német autógyár zászlóshajója főképp külsejében újul meg és a mai trendnek megfelelően várhatóan hibrid hajtással is elérhető lesz az autó. Az átkozmetikázott Phaeton leghamarabb 2010-ben kerülhet az autószalonokba.



    A konkurencia feladta a leckét a Volkswagen mérnökeinek, hiszen a közelmúltban mutatkozott be a vadonatúj 7-es BMW és a modellfrissítésen átesett Mercedes S-osztály, így a Volkswagen is zászlóshajójának átkozmetikázott változatán dolgozik. A vállalkozás egyáltalán nem reménytelen, pláne ha a Phaeton tavalyi modellfrissítés utáni megnövekedett eladásaiból indulunk ki.

    Az amerikai Left Lane News honlapján láttak napvilágot az átkozmetikázott Phaetonról készült kémfotók. Az autó leginkább külsejében változik majd, az új dizájn pedig várhatóan a hatodik generációs Golf formatervét követi majd. Ugyan sok információ nem szűrhető le a képekből, annyit mégis észrevehetünk, hogy a Phaeton módosított lökhárítókat, átformált hűtőrácsot és lámpákat, valamint a gyalogosvédelmet elősegítő motorháztetőt kap. Fotók hiányában az autó utasteréről sajnos még semmi konkrétat nem mondhatunk, ám előreláthatólag csak apróbb változtatásokat eszközölnek a wolfsburgi gyár mérnökei. A Phaeton meghajtásáról várhatóan az eddig is rendelhető, tekintélyes lökettérfogatú erőforrások gondoskodnak majd, ám a mai trendnek megfelelően nagy esélye van új, kedvezőbb fogyasztással rendelkező erőforrások, vagy akár egy hibrid hajtáslánc bekerülésére is.

    Az átkozmetikázott Volkswagen Phaetonnal leghamarabb 2010-ben találkozhatunk Európa utcáin, bár borsos árának köszönhetően akkor sem túl gyakran.A luxusautó tengerentúli forgalmazásáról még nem döntött a német gyártó.