• Harly18
    #2849
    Már tesztelik az új Volkswagen Sharant

    Tolóajtókkal, hétszemélyes kivitelben mutatkozik be ősszel

    A Volkswagen már javában teszteli nagyméretű családi egyterűjének második generációját, amely TDI és TSI motorokkal, DSG-váltóval és oldalsó tolóajtókkal érkezik. Az új Sharanból lesz kis fogyasztású, gázüzemű, valamint négykerék-hajtású változat is.



    A német gyártó hamarosan leváltja palettájának jelenlegi legöregebb modelljét, a Sharant. A nagyméretű családi egyterű immár tizennégy éve van a piacon, igaz, közben három kisebb-nagyobb frissítésen is átesett. A modellváltásnak már csak azért is igencsak itt az ideje, mivel a Sharannal korábban közös alapra épített Galaxyt a Ford már három éve lecserélte.

    Az utód már javában futja tesztköreit, és bár vastag álca fedi, egyértelműen felismerhetőek rajta az utóbbi évek Volkswagenjeinek részletei. A hűtőmaszk golfos, míg az autó oldalán ott találjuk a Passatról ismerős határozott, emelkedő élt. A Sharan továbbra is igen magas, hatalmasak maradnak az üvegfelületek is. Az autó méreteiről annyit tudni, hogy a Touran és a Multivan között helyezkedik majd el. Ami a motorkínálatot illeti, a belépő motor szerepét az 1,4 literes TSI 150 lóerős változata kapja meg. Dízelekből nagyobb lesz a választék, egyelőre csupán a kétliteres TDI beépítése biztos, amely 140 és 170 lóerővel is elérhető lesz. A német Auto, Motor und Sport magazin információi szerint lesz gázüzemű, és alacsony fogyasztású, BlueMotion változat is. A Sharan 2010 nyarától már DSG-váltóval is rendelhető lesz, később pedig elődjéhez hasonlóan kapható lesz négykerékhajtással is, igaz, még nem tudni, mely motorokkal lesz párosítható a 4Motion rendszer. A Sharan egyik legnagyobb újdonsága az oldalsó tolóajtó lesz, amelynek köszönhetően a leghátsó sorban ülők könnyebben szállhatnak ki-be.

    Ahogy elődjéből, úgy az új Sharanból is lesz Seat-jelvényes modell, Alhambra néven. A németek új egyterűje valószínűleg a szeptemberi Frankfurti Autószalonon debütál, forgalmazása pedig 2010 elején kezdődik.