• Harly18
    #2717
    Hivatalosan is megérkezett a Volkswagen Golf GTD

    170 lóerő, 350 Nm

    A nagyközönség előtt a holnap kezdődő Lipcsei Autószalonon mutatkozik be a Volkswagen legújabb sportmodellje, a Golf GTD. Az 2.0 literes, turbódízel erőforrással hajtott GTD 170 lóerővel és 350 Newtonméternyi nyomatékkal büszkélkedhet, miközben átlagfogyasztása mindössze 5.3 liter.

    Hivatalos képek és információk láttak napvilágot a Volkswagen új üdvöskéjéről, a Golf GTD-ről. Jó hír lehet a Golf-rajongók számára, hogy a Volkswagennek a GTD nem az utolsó nagy dobása. Várhatóan érkezik egy Golf GTI-R változat, ami az előzetes információk szerint 270 lóerős lesz.

    A Volkswagen GTD külseje kisebb változtatásokon esett át a GTI-hez képest. Az első, és legalapvetőbb változás, hogy a GTI feliratot GTD-re cserélték, valamint az autó hűtőrácsa kapott két krómbetétet, és a 17 colos könnyűfém felnik is különböznek. Az utasteret szinte egy az egyben átmásolták a GTI-ből, megmaradtak az alumínium pedálok, az alulról lapított kormány és a jellegzetes kockás sportülések. Egyedüli változtatásként a kormányon elhelyezkedő, GTD-re cserélt feliratot említhetjük. A Golf GTD-t egy 2.0 literes, 170 lóerős, 350 Nm-es turbóval lélegeztetett erőforrás hajtja, melyhez egy hatsebességes manuális váltó társul, ám az autó rendelhető hatfokozatú DSG váltóval is. A legsportosabb dízel Golfnak 8.1 másodpercre van szüksége a 100km/h eléréséhez, végsebessége pedig 222 km/h. Mindezen adatok ellenére az autó átlagfogyasztása mindössze 5.3 liter, szemben a GTI 7.4 literes átlagfogyasztásával, szén-dioxid kibocsátása pedig 139 g/km. A GTD üzemanyagtankja 55 liter kapacitású, ami a fogyasztással összevetve 1000 km-es hatótávolságot eredményez az autó számára.

    Az autót a Lipcsei Autószalonon mutatják be hivatalosan és a német Auto Motor und Sport magazin értesülései szerint a GTD kezdő ára 27 475 euró lesz, amely majd 1000 euróval drágább a GTI változatnál. A magyar autószalonokba várhatóan nyáron érkezik az autó.