• Harly18
    #2715
    Már tesztköreit futja a legerősebb Volkswagen Golf

    Jövő hónapban mutatkozhat be

    A Volkswagen már korábban bejelentette, hogy utódot kap a jelenlegi Golf R32, ám már nem a jól ismert 3,2 literes V6-os erőforrás mozgatja majd. A 2,0 literes turbómotoros modellt már a Nordschleifén finomhangolják, bemutatójára pedig már májusban sor kerülhet.

    A Genfi Autószalonon mutatkozott be a hatodik generációs Volkswagen Golf GTI változata, Lipcsében pedig a legerősebb dízelről, a GTD-ről hullott le a lepel. Nem kell azonban sokat várni a csúcsmodellre sem, ugyanis májusban bemutatkozhat a 270 lóerős változat.

    Az autó nevéről egyelőre több pletyka is kering, ugyanis egyes források szerint GTI-R néven kerül bemutatásra a csúcs Golf, míg más források alapján az R20 megnevezés várható, amely a motor űrtartalmára vonatkozik. Mindenesetre az autó már tesztköreit futja a híres Nordschleifén, és a gyáriak hiába próbálták egy 2.0 TDI felirattal álcázni az autót, rögtön szemet szúr, hogy nem egy átlagos Golffal van dolgunk. A három- és ötajtós változatban is érkező csúcsmodell sportosabb lökhárítókat és egyedi spoilerezést kap majd. A lemezek alatt az Audi S3-ból ismerős kétliteres turbómotort találjuk majd, amelynek 270 lóerős teljesítménye mind a négy kereket hajtja majd. A legerősebb Golf az első hírek szerint 5 másodperc körüli százas sprinttel büszkélkedhet majd, a 2,0 literes erőforráshoz pedig egy hatfokozatú kéziváltó és egy szintén hatfokozatú DSG között választhatunk. A legerősebb Golfot egyébként a Renault Mégane RS és a Ford Focus RS ellenfelének szánják majd.

    A legfrissebb hírek szerint a VW Golf csúcsmodellje a májusban megrendezésre kerülő Nürburgringi 24 órás versenyen debütál majd a Scirocco-R-rel együtt, ahol a két modell versenyre felkészített változata rajthoz is áll majd.