• nibron
    Hali! Ha elfogy a memória akkor inkább a memória foglalásokkal van baj. Azaz túl sok modult tölt be az fsx, vagy olyan kiegészítőket használsz amik önmagukban nagy területeket foglalnak le. Utóbbira példa a "photoreal" sceneryk. A textúrák betöltéséhez hatalmas területek szükségeltetnek. Az ilyeneket érdemesebb kikapcsolni. Amit Hont írt a #28864 hsz.-ben az inkább az access violationra vonatkozik, nem a nincs elég memória jelentésre.
    Amúgy az FSX, 32 bites alkalmazás tehát hiába van akár ezer giga ram a gépedben, csak max. 3 giga használható alkalmazásonként. De ezt a 3 gigát is úgy kell külön beállítani, mivel a windows alapértelmezés a 2.5 giga. Ha eléred ezt a határt akkor küldi az op.rendszer ezt a jelentést. Nem árt tudni azt sem, hogy 64 bites rendszerben egy integer 8 bájton van tárolva attól függetlenül, hogy 32 ill. 64 bites. Ezért van az a jelenség, hogy ugyanaz az alkalmazás majdnem dupláját eszi a ramból 64 bites rendszeren mint 32 bitesen.
    Én pl. időjárásnak az opust használom, mivel annak nincs beépülő modulja az fsx-ben, ezért az fsx-ben nem is kell neki memória, míg a rex-nek kell. Ahol csak tudtam kiváltottam külső alkalmazásokkal az addon funkciókat.
    Jó lenne már egy 64 bites fs. Nem lennének ezek a problémák.