• dez
    #35
    "Én se láttam még olyan 'nagyátlójú' HDTVt, amin tűéles a kép és élethűek a színek. Ha van ilyen, az sok-sok millió ft..
    A 300-400e ft-os plazmák -szvsz- ócska xarok; az LCDk se nem szépek. Ezeken nincs nagy különbség DVD v jobb felbontás között."

    Te mi a csudát néztél!? :) A kisebb plazmák 852x480-asok, ami tényleg nem adja vissza a HD-t, és ilyen árszinten a kép sem éppen csúcsminőség. DE milyen LCD-t néztél?? 55cm-es kistévét 100e-ért? Na hát azon tényleg nem fog kijönni a HD, mivelhogy kb. 640x480-asok (ha 4:3-as)... Én 1280x720-asokról, ill. 1366x768-asokról beszélek! (28"+) Ha még azt mondanád, hogy "oké, rohadtnagyfelbontású a kép, de mégsem az igazi, mert LCD"... Nos, akkor sem értenék igazán egyet. :) (Mert ezeknek [új generáció+felső kategória] már meglehetősen jó a képük. Csak nyilván nincs mindenkinek 350e-je erre.) De így...? Még1x: nem vacak árúházakban kell nézni (tecsó, stb.), ott elavult típusok vannak többnyire (kis felbontás és/vagy gyenge kép), és minőségi HDTV forrást sem tudnak biztosítani.

    Amit az audioról írtál, azzal nagyjából egyetértek (és tapasztalatból beszélek, nem sznoboskodásból), azzal a kitétellel, hogy filmnézéshez azért nem kell high-end/magashifi. (És sokkal ésszerűbb inkább egy átlagosabb, bár nem 10eFt-os házimozierősítőt megtuningoltatni megfelelő emberrel, mint hangszórópáronként venni 1-1 high-end sztereo erősítőt, meg ilyenek.)

    A csatornákkal kapcsolatban: nem tudom, ki hogy van vele, én csak 1-2-3 órát nézek tévét egy nap, és az NEM az RTLklub/tv2. Nem értem azokat, akik csak panaszkodnak, de azért egész nap ezek mennek. Ettől függetlenül azt az 1-2 műsort, amit ezeken nézek, azokat is elnézném HD-ban, mert miért ne. Egyszer nézz meg valahol egy rendes cuccon egy rendes HD-s anyagot! (Most már kezdem azt hinni, hogy sok helyen direkt "elszabotálják" ezt az egészet, hogy nehogy ártsanak a DVD-biznisznek. :P)