• BenceYCE
    Ennél sokkal súlyosabb a helyzet. Az egyik belinkelt videón Vitézy Dávid, a Veke-s srác jól rávilágított a lényegre. Budapesten a 2000 buszhoz napi 1000 (!!!) riasztást kérnek. Míg Bécsben azt sem tudják, hogy mi az a szerelőkocsi, mert ami meghibásodás létrejöhet, az legfeljebb olyan mértékű, hogy beküldi a forgalomirányító központ a garázsba. Nálunk a forgalomirányító be se küldhet amíg a szerelőkocsi ki nem jön és azt nem mondja, hogy nyomás a garázsba. Szóval nálunk olyan hibák dögivel vannak amivel nemhogy csak a végállomásig szállíthatsz utast, vagy súlyosabb esetben nem is szállíthatsz utast, hanem azonnal félre kell állj és el sem indulhatsz. És visszatérve a hibákra meg az elhízott sofőrökre, a legnagyobb baj az, hogy minden eszközzel próbálja rávenni a cég az alkalmazottat, hogy ha hibás is a jármű, menjen vele tovább. Megvannak az eszközök amikkel lehet szívatni egy buszvezetőt. És a régi jó közmondás szerint egy fecske nem csinál nyarat. Most végre történt valami, de véleményem szerint ez sem elég. A saját érdekvédelmisünk 2 nap után jelezte a diszpécsernek, hogy fékhibás a busza. A 3 db külső ajtó vésznyitó meg évek óta hiányzik a buszáról. Szerelőktől tudom, hogy ilyen nyitógombot még sosem rendelt a cég. A fékhibájáról meg annyit, hogy az üzemifék az kifogástalan volt, de sebessségben behúzott kézifékkel és bekapcsolt parkfékkel elgurult a busz. Én is jártam már így, de én azonnal félreálltam. De mosolyogtam rendesen amikor ez a mókus osztogatta a leghevesebben a szórólapokat a sztrájk előtt, mert amikor lehetett/kellett volna, Ő sem állt félre. Leírtam itt is talán már többször, hogy buszt a telephelyről csak úgy hozhatunk ki, hogy ha benne van a műszaki könyv. Ha benne van akkor a műszak kiteszi a tárolótérre és a busz forgalomba mehet. Történt egyszer, hogy gyakorlott kolega el sem bírta indítani a buszt. Rögvest szaladt az aksishoz, hogy jöjjön, bikázza be. Próbálgatták, de se kép se hang. Hosszas tűnődés után gondoltak egyet és benéztek a motortérbe, (az aksik oldalt vannak) és láss csodát a buszban se motor, se váltó se semmi! A garázs érdeke, hogy a bsuz kimenjen a garázsból, mert onnantól fogva a szerelőkocsié és a forgalomirányító diszpécseré a meló. Szerintetek mennyire van szarban a cég ha a vontató csacsival húzatták ki a garázs kapuin a járgányt, csahogy papíron meglegyen a napi kiadott buszmennyiség?!