2438

• mesteruur
    hallod....ezt aztán jól megmondtad öreg :D
  • bulba
    ha a majdani vevő régiókba szervezve karja megvenni akkor régiókba is fogják szervezni, ha meg nem akkor nem!
  • iszakos
    Egyzser arról beszélnek,hogy régioba szervezik a volánokat,utánna privatizálni akarnak,érdekes dolgok ezek.Még egy pár év eltelik mire eldöntik,már ha döntésre jutnak valaha.
  • iszakos
    Na látod,akkor miről beszélünk.A baj nem ott kezdődik ki hány kiló,hanem a megvett ülések se tartoznak a minőségi kategoriába mindig.Füleg ha olyat vesznek ami nem forditható ki.De pl.: Svájcból behozott Setrában Sparco ülés van!Na az biztos birja a strapát.
  • caseih9400
    lánchidat nemfogja erre ^^
  • bulba
    "Németh Károly szerint a helyközi buszközlekedés jól szervezett, de rosszul finanszírozottak. A kormány azonban ahelyett, hogy ezt helyre tenné, szétveri a működő rendszert. Az érdekképviseleti vezető úgy véli: a magyar privatizáció tipikus előkészítése, hogy majdnem mindegyik társaság veszteséggel zárja az évet.

Mint ismeretes Kákosy Csaba leendő gazdasági és közlekedési miniszter bejelentette: a volán társaságok magánosításával javítani lehet a szolgáltatások színvonalán.

(Lánchíd Rádió)"

Nem tudom hogyan akarják privatizálni, ha már a legtöbb volán egy csomó járatot így is kiadtak alvállalkozónak. Lásd: VT-Transman, Regiobus kft stb
  • caseih9400
    Mondom, egész nyáron ez volt...
  • DJ BP
    na akkor próbáld ki heti 5 nap...
  • caseih9400
    de elzsibbadt folyton a s*gg*m :S
  • caseih9400
    kérlek szépen nyáron volt amikor többet is ültem és nem vagyok csak 85kg...na mind1..
  • iszakos
    Nem akarom isteníteni a VEKE embereit,de ők szinte az egyetlenek ebben az országban szerintem,akik nyiltan mernek beszélni ilyen "eltitkolt" dolgokról.
    A BKV-nál a müszaki részleg külön üzletág?
    Mert ha igen,akkor persze,hogy mindent bevetnek csak azért,hogy minnél elöbb a tárolótérre tegyék a buszt,ők felvegyék a javítás után a pénzt.Aztán kutyát-macskát nem érdekli,hogy lehet másnap megáll a soför alatt a busz(feltéve,hogy reggel eltudta e hozni)!
  • iszakos
    Én meg azt mondom ülj le napi 8-10 órát,vagy többet egy ülésben,és meglátjuk az eredményt!Kiváncsi leszek,utánna a véleményedre.
  • BenceYCE
    Ennél sokkal súlyosabb a helyzet. Az egyik belinkelt videón Vitézy Dávid, a Veke-s srác jól rávilágított a lényegre. Budapesten a 2000 buszhoz napi 1000 (!!!) riasztást kérnek. Míg Bécsben azt sem tudják, hogy mi az a szerelőkocsi, mert ami meghibásodás létrejöhet, az legfeljebb olyan mértékű, hogy beküldi a forgalomirányító központ a garázsba. Nálunk a forgalomirányító be se küldhet amíg a szerelőkocsi ki nem jön és azt nem mondja, hogy nyomás a garázsba. Szóval nálunk olyan hibák dögivel vannak amivel nemhogy csak a végállomásig szállíthatsz utast, vagy súlyosabb esetben nem is szállíthatsz utast, hanem azonnal félre kell állj és el sem indulhatsz. És visszatérve a hibákra meg az elhízott sofőrökre, a legnagyobb baj az, hogy minden eszközzel próbálja rávenni a cég az alkalmazottat, hogy ha hibás is a jármű, menjen vele tovább. Megvannak az eszközök amikkel lehet szívatni egy buszvezetőt. És a régi jó közmondás szerint egy fecske nem csinál nyarat. Most végre történt valami, de véleményem szerint ez sem elég. A saját érdekvédelmisünk 2 nap után jelezte a diszpécsernek, hogy fékhibás a busza. A 3 db külső ajtó vésznyitó meg évek óta hiányzik a buszáról. Szerelőktől tudom, hogy ilyen nyitógombot még sosem rendelt a cég. A fékhibájáról meg annyit, hogy az üzemifék az kifogástalan volt, de sebessségben behúzott kézifékkel és bekapcsolt parkfékkel elgurult a busz. Én is jártam már így, de én azonnal félreálltam. De mosolyogtam rendesen amikor ez a mókus osztogatta a leghevesebben a szórólapokat a sztrájk előtt, mert amikor lehetett/kellett volna, Ő sem állt félre. Leírtam itt is talán már többször, hogy buszt a telephelyről csak úgy hozhatunk ki, hogy ha benne van a műszaki könyv. Ha benne van akkor a műszak kiteszi a tárolótérre és a busz forgalomba mehet. Történt egyszer, hogy gyakorlott kolega el sem bírta indítani a buszt. Rögvest szaladt az aksishoz, hogy jöjjön, bikázza be. Próbálgatták, de se kép se hang. Hosszas tűnődés után gondoltak egyet és benéztek a motortérbe, (az aksik oldalt vannak) és láss csodát a buszban se motor, se váltó se semmi! A garázs érdeke, hogy a bsuz kimenjen a garázsból, mert onnantól fogva a szerelőkocsié és a forgalomirányító diszpécseré a meló. Szerintetek mennyire van szarban a cég ha a vontató csacsival húzatták ki a garázs kapuin a járgányt, csahogy papíron meglegyen a napi kiadott buszmennyiség?!
  • mesteruur
    ez aztán szép.... eddig is tudtam hogy nem vagy teljesen 100as, de most...
    Hogy mondthatsz ekkora hülyeséget???
    Ha egy ember nem ropi és nem tud lefogyni pl, akkor már ne melózhasson ott, ahol szeret???
    áhhhh....
    nem tom mit szólnál, ha zat mondták volna neked, hogy csak akkor mehetsz dolgozni oda ahol dolgoztál a nyáron, ha tudsz kézen menni 30m-t....ez ugyanolyan mint amit te mondtál...

A bkvről meg csak annyit, hogy a szombaton fuvarba voltam herceghalmon, és ahogy mentem át pesten két buszt is láttam elakadásjelzővel az út szélén, úgy, hogy az eggyiknél a sofőr kabát+ing kombinációban könyékig túrt a motorban....áhh...még a mobilszervíz sem jut el oda???? (ha egyáltalán van olyan)
  • BenceYCE
    Az elhízás egész MaO-n probléma. Gondold át mégegyszer a véleményedet. Én 95 kg vagyok és nem vagyok kövér. Csak 190cm magas.
  • caseih9400
    Nem akarok gerinces lenni de az ülésekről csak annyi a véleményem
    hogy fogyjanak le a sofőrök és már nem is lesz sok ülés pazarékolás...
    [saját véleménye]
  • iszakos
    Nagyon durva dolgok mennek a BKV-nál.
    Ma halottam egy csatornán a következőt:
    "Budapest közlekedésének megbénításához nem kell sztrájk,elég egy polgármester is"
    Az ülések élettartama meg nem arányos a busz beszerzésével.X vezetési óra után,az ülések szétmennek.
  • dud271
    A szegedi buszok közül nem sokára kijön a dud-271-es rendszámú autódusz
    mej teljes felújításon esett átt. (Apukám is szokitt vele dolgozni) Algyő és Szeged közt jár.
  • BenceYCE
    Még a BKV-nál vagyok. A nyugdíjkorkedvezményről meg annyit, hogy a szerelőktől tudom, hogy évente 2, azaz kettő darab vezetőülés érkezik évente (!!!) a garázsba. Szóval hamarabb kerül egy öreg buszba ülés mint egy fiatalabba. Az üléseket pedig lelakjuk hamar. 100-120 kilós kollégák napi 8-9 órát nyüstölik. Bőven van olyan busz ami napi 20 óránál is többet megy. Az ülőlap szivacsai hamar elöregszenek és elporladnak. Még a legutoljára vásárolt 412-esek közül is van amelyiken a keresztfeszítő drótokon ülsz egész nap. Szóval a hivatalos mentegetőzés, miszerint komfortosabbak, sehol sem igaz. Arról már nem is beszélve, hogy az ülésmagasság fel-le állíthatósága hamar odalesz és a szintező meghal, mert nem tartják rendesen karban. Ilyenkor az ülésed álló nap fel-le jár. Ezellen úgy tudsz védekezni, hogy lecsavarod csutkára (és akkor nem látsz ki), vagy fel teljesen. Ez utóbbi a jobb megoldás, de vedd figyelembe, hogy ilyenkor semmit se csillapít. Magyarán utasülés komfortot kapsz. Szóval az üléseket kellene ellenőrizni legalább a tahográffal megegyező szinten, mert ez így hazugság, hogy egy fiatalabb busz komfortosabb.
  • bulba
    Uhh, ez azért nem semmi, így már érthető hogy miért is sztrájkolnak, és hogy jogos a korkedvezményes nyugdíj, mert ez lelkileg is nagyon megterhelő lehet. Akkor most végülis még a BKV-nál vagy vagy már nem?
  • iszakos
    Az igaz,hogy tele nyomják mindenféle elektronikával,de egy örök igazság ide is érvényes: csak az ellen lehet védekezni amit már ismerünk!
    Ja és az emberi leleményesség meg határtalan!
  • gabesz012
    Max, ha lassan megy, akkor tud megspórolni egy kicsit. :) Ezeknél az új(/újabb) buszoknál már millió kütyü van, ami ezt megakadályozza. A bkv- s Volvóknál pl. a fedélzeti mindent computer naplóz, illetve a kútba is van építve vmilyen jeladó. A régebbiekben meg átfolyásmérő van.
  • gumikacsa
    Nem tudom, ezekhez a dolgokhoz én nem értek. Van egy buszsofőr jóbarátom, aki ennek a típusnak a kisebb testvérén van, ő mondta, hogy nem lehet levenni, mert számítógép ellenőrzi az üzemanyag mennyiségét, és ha hirtelen csökkenést észlel, letiltja az egész buszt. De mégegyszer mondom, nem értek hozzá.
  • iszakos
    Javits ki ha tévednék,de senki se mondta,hogy a tankból vennék ki,az már régi módi megoldás.Nem akarok tippet adni senkinek,de van egyéb megoldás is rá.
  • mesteruur
    hát... én enm tom...
    de sztem a leleményes magyar mindent meg tud oldani ha akar
  • gumikacsa
    Ebből amúgy sem lehet levenni gázolajat. (illetve lehet, de akkor letilt.)
  • DJ BP
    dögöljön meg xD

Meló, és gondolom nem jó szórakozás hosszú távon...
  • iszakos
    Én egyébként se sporolnék a gázolajjal,200-ért havonta meg főleg nem!:D
  • caseih9400
    ez kérlekszépen nagyon nemide tartozik de csináljad nekem mind1..
  • mesteruur
    http://bveklub.extra.hu/
  • mesteruur
    ez mondjuk kapcsolódik ide vmilyen szinten
  • mesteruur
    http://www.istvansite.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=47
    http://simtr.uw.hu/
  • caseih9400
    szétoffolni egy topikot egyszerűbb mi ?:D(szerk.: na mind1 téma closed)
  • mesteruur
    csak nem akarom txtben elküldeni magamnak a linkeket mailban.....vagymi
    igy egyszerübb
  • caseih9400
    csinálj egy saját topikot és ezt megbeszélheted magaddal :DD
  • caseih9400
    nem a témához kapcsolódik stbstb...-.-
  • mesteruur

Ennyi volt az offból !:D
    ezzel mire gondoltál??

villamos szim
    www.origo.hu/szoftverbazis/jatekok/szimulator/ats.html
  • caseih9400
    háát a 18wos....én hamar bele untam...

Ennyi volt az offból !:D
  • mesteruur
    hát nem tom
    majd ha haza megyek, akkor megnézem, mert itt a suliban enm tom.
    kiváncsi vok rá hogy milyen...elvileg 18 wheels of steal....so nem lehet olyan nagyon rossz
  • mesteruur
    http://www.kozlekedes.cjb.hu/letoltesek.html
    ....ua