• assdf
    #65
    Nem értelek.Te most azzal jössz nekem hogy kinn figyeltem meg amit irtam, közben meg az egész pi vizes marhaságot semmi sem bizonyitja alá, csak hogy állitólag a viz gyorsabban forr, a mag hamarabb csirázik...
    Amit persze te magad figyeltél meg otthon, pár szem magon, amit állapota egyáltalán nem biztos hogy egyforma volt. Megmondom neked, ha megcsináltad volna mondjuk ezer-ezer maggal a kisérletet egymás után mondjuk 3szor (azaz 6ezer maggal) és összesitetted volna az eredményeket, kijött volna hogy a csirázás gyorsasága közti eltérés a két különböző vizzel öntözött magok között kb. pár százalék ami még hibahatáron belül is van.

    Ha ez meg túl bonyolultnak hangzik neked, akkor csak gondolj bele abba az egyszerü ténybe, hogy a szerinted alacsony ásványianyagtartalmú pi vizzel locsot mag nem kap annyi ásványianyagot mint a másik társa, ergó kevésbé is fog fejlődni. Hogy ez mégsem biztos hogy mindig igy van, az csak annak köszönhető hogy a csapvizben rengeteg oldott fém van ami a csövekből oldódik ki és ez nem túl jó a növénynek.Szóval az egyik mag kevés ásványi anyagot fog kapni, a másikat meg mérgezed szóval ugyanott van mindkettő. Ha esetleg nagyon sok károsanyag oldódik ki a csövekből mert már teszem azt ott régi a vizhálózat akkor előfrodulhat hogy a pivizes mag gyorsabban nő. De nem azért mert a pi viz annyira "energiadús", hanem mert a csapviz túl szennyezet.Ennyi.

    Ja és ha tényleg tiszta vizet akarsz akkor ne tisztogasd mindenféle távolkeleti csodaszürökkel, hanem vegyél desztiliált vizet, ismerik már vagy 100 éve az elvet, és sokkal olcsóbb is. No comment.