A meditáció megerõsíti az agyat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem! A meditáció célja éppenhogy a mérlegelés, és más ilyen elmélkedés, agyalás kikapcsolása! (Utána tisztább fejjel állhat neki az ember gondolkodni is valamin.) A "cselekvõ meditáció" meg szvsz az, amikor egy cselekvésre koncentrálunk, megintcsak kikapcsolva az elmét, és pusztán az érzékekre figyelve. (Lásd pl. kung-fu.)
Nagyjából erre irányult a kérdésem az elején. Ezek közül melyiket vizsgálták? Mind egyformán hatásos, vagy csak némelyik fajta? Mert én pl. gyakran szoktam egy problémára olyan szinten koncentrálni, hogy a külvilág gyakorlatilag megszûnik létenzi. Meg egyáltalán ez már tekinthetõ meditációnak, vagy valami más is kell hozzá?
(Tudom, hogy utánnaolvashatnék magam is, de idõm nincs rá, és ilyen szinten nem is érdekel)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
És különben is, kétféle meditáció létezik (vagy jóval több, de két fõ ága van).. az egyik a "takarítás", amikor egy mantrát szavalsz, ennek lényege, hogy kitakarítsd az agyadat, megtísztítsd elméd a felesleges gondolatoktól. A másik módszer a "cselekvõ" meditáció, amikor egy probléma megoldása elõtt a külvilágot kizárva mérlegeled a lehetõségeidet. Van ezer átmenet, de ez a két véglet.
Gyakorolni kell, és menni fog.
És mennyi embertõl hallottam már, hogy "ej, kár hogy nincs napi negyven percem".. igen? Nincs reggel HÚSZ perced, és este ugyanennyi? Ne mondjátok, amire nem szánunk idõt, csak arra nincs idõnk, ezt mindenki jól tudja.
"Meditációt mestertõl érdemes tanulni, nem könyvbõl vagy bármi másból..."
Ez is igaz, de aki érdeklõdik ez iránt annak érdemes belenéznie.
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
De szabadszemmel elvileg nem látható (eddig egy ismerõsöm sem látta, hogy billegnék kinek meséltem).
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Nemtudom ez menyire normális, de nálam mindig is ígyvolt.
Én zanzenrõl olvastam keveset, szinte semmit nem tudok róla. törökülésben nem tudok annyira ellazulni, hogy az agyam átváltson alfába..
Fölös... Stresszes állapotban úgy érezzük, semmire sincs idõnk. A meditációval ez megváltozik. Így idõben is egy befektetés, ami kamatozik: rendszeres meditáció (v. hathatós relaxáció) által másra is több idõ jut, az energiák beosztásának, az odafigyelés, átélés optimizálásával. Ironikus, hogy sokan ennek átgondolására sem adnak maguknak idõt, a nagy rohanásban (ami sokszor helybenfutás).
A meditacio az tenyleg jo lehet, de 40 perc/nap az nagyon sok - legalabbis nekem. Jo lenne ha lenne ennyi folos idom...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
2. Minek gondoljak bele még1x, amikor már megtettem a #63-ban? :)
3. "Igazi" desztillált vizet nem lehet kapni, csak ioncseréltet. Jobb esetben fordított ozmózissal készültet, ami nagyon rossz izû. :) Inkább vettem itthonra egy jó kis víztisztítót.
4. A felvetésemre bezzeg nem reagáltál.
Amit persze te magad figyeltél meg otthon, pár szem magon, amit állapota egyáltalán nem biztos hogy egyforma volt. Megmondom neked, ha megcsináltad volna mondjuk ezer-ezer maggal a kisérletet egymás után mondjuk 3szor (azaz 6ezer maggal) és összesitetted volna az eredményeket, kijött volna hogy a csirázás gyorsasága közti eltérés a két különbözõ vizzel öntözött magok között kb. pár százalék ami még hibahatáron belül is van.
Ha ez meg túl bonyolultnak hangzik neked, akkor csak gondolj bele abba az egyszerü ténybe, hogy a szerinted alacsony ásványianyagtartalmú pi vizzel locsot mag nem kap annyi ásványianyagot mint a másik társa, ergó kevésbé is fog fejlõdni. Hogy ez mégsem biztos hogy mindig igy van, az csak annak köszönhetõ hogy a csapvizben rengeteg oldott fém van ami a csövekbõl oldódik ki és ez nem túl jó a növénynek.Szóval az egyik mag kevés ásványi anyagot fog kapni, a másikat meg mérgezed szóval ugyanott van mindkettõ. Ha esetleg nagyon sok károsanyag oldódik ki a csövekbõl mert már teszem azt ott régi a vizhálózat akkor elõfrodulhat hogy a pivizes mag gyorsabban nõ. De nem azért mert a pi viz annyira "energiadús", hanem mert a csapviz túl szennyezet.Ennyi.
Ja és ha tényleg tiszta vizet akarsz akkor ne tisztogasd mindenféle távolkeleti csodaszürökkel, hanem vegyél desztiliált vizet, ismerik már vagy 100 éve az elvet, és sokkal olcsóbb is. No comment.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Én - az alább leírt, elõre nem várt hatások mellett - a következõképpen gyõzõdtem meg, ha van benne valami (na nem "pi-energia", mert olyan nem létezik, nem tudom, ki állít mást): két csíráztató tálkába egyforma búzaszemeket tettem, és az egyiket csapvízzel "öntöztem", a másikat pi-vízzel. Nos, már 2-3 nap múlva látszott a különbség: a pi-vizes tálkában elõbb kezdõdött a csírázás, és gyorsabb is volt. Pár nap után a csapvizes enyhén penészes is lett, a pi-vizes meg nem, pedig egymás mellett voltak. Namost, lehet, hogy a csapvízben volt valami, ami gátolta a csírázást, nem tudom. Meg kellene ezt ismételni "sima", de alaposan tisztított vízzel is.
Én ha szabad kérdeznem, kin figyelted meg? Magadon? Szomszédasszonyon? Mert rajtam pl. nem ezt figyelted volna meg:
"1, vagy nagy dózisban kapja"
Ha pl. én nagy (azaz a szokásos, mivel az átlagember eléggé érzéketlen, és ezt még erõsítik is a szokásos dózisok) dózisban kapok valamit, egyszerûen csak rosszul leszek tõle, azaz egyátalán nem a kívánt hatást hozza.
"2, kicsiben de nagyon sokáig (több évtizedik akár)"
Nekem a kicsi rövid idõ alatt is megfelelõen hat. A másik, hogy te nyilván csak kémiai alapon foglalkozol ezzel. Vannak más szintek is. Ha pl. beleordítasz egy haverod fülébe, hogy csinálja ezt-vagy-azt, valószínû inkább kupán vág. De ha szép halkan megkéred, valószínûleg megteszi. (Ha értelmes a kérés.)
"mivel gyakorlatilag nem sokkal többminden van benne mint a sima csapvizben."
Kémiailag nincs benne semmi, kár is keresni.
"De nyugodtan vegyél csak jó pénzért drága készüléket ami elõállitja neked"
Ez tök felesleges, mert ahhoz túl drága.
"és igyál meg belõle napi másfél litert, aztán ha mégsem élsz 120 évig akkor pénzvisszafizetési garanciát vállalnak :DDD"
Aki nem érez tõle semmit, az ne igya... 1 liter elég egy próbára. Annak az ára úgy 100Ft. Ha nem érez semmit, akkor sem volt kidobott pénz, mert ez eleve egy alaposan tisztított víz, legalább ivott az illetõ egyszer tiszta vizet is.
"(személyes véleményem: újabb meggazdagodási módszer, amit megprobáltak beadni a nyugati embernek a keleti misztikus dolgok mögé bujtatva, ez ma már amugy is hagyomány...)"
Csakis. Szuper befektetés! Több százezes ráfordítás, ami 100Ft-onként évek alatt térül meg...
Aha, és a magok is azért csíráznak benne jobban? Azt sem mondta senki, hogy ettõl nem tudok majd aludni. Meg még 1-2 más dolgot, amit itt nem írok le, nehogy az legyen, hogy én beszéltem másokba.
"A meditáció meg segit kikapcsolódni ellazulni és hatása kb megeggyezik azzal mintha minden nap sétálnál fél órát a természetben."
Miért is írod ezt, amikor nyilván nem ismered a témát? Mivel ez nem igaz.
A hit képes objektív változást elõidézni. Az agynak elég nagy befolyása van a test belsõ mûködésére, megha ez nem is tudatos. szóval a hit befolyásolja az agymûködést, ami meg a testet (pl. immunrendszert), ami objektív változást (pl. gyógyulást) idéz elõ. Ennek példája a jól ismert placebo hatás.
Pi viz hatásai
1, vagy nagy dózisban kapja
2, kicsiben de nagyon sokáig (több évtizedik akár)
Na most egy palack ásványvizben milliószor több oldott anyag van, mint egy palack pi vizben, és attól hogy vki ásványvizet iszik még nem fog 120 évig élni, és nem lessz sohasem beteg és nem fog háromszor gyorsabban gyorsulni a sebe stb...
Egy szál cigiben szintén milliószor annyi károsanyagtartalom van, mint amennyi oldott anyag a pi vizben, és mégis 20-30 év dohányzás után jön csak elõ a hatása.
Szóval nem hinném hogy attól mert vki pi vizet ivott tegnap akkor már 100 évig fog élni, mivel gyakorlatilag nem sokkal többminden van benne mint a sima csapvizben. Sõt ihatsz bármeddig pi vizet, hatás nem sok lessz. De nyugodtan vegyél csak jó pénzért drága készüléket ami elõállitja neked, és igyál meg belõle napi másfél litert, aztán ha mégsem élsz 120 évig akkor pénzvisszafizetési garanciát vállalnak :DDD
(személyes véleményem: újabb meggazdagodási módszer, amit megprobáltak beadni a nyugati embernek a keleti misztikus dolgok mögé bujtatva, ez ma már amugy is hagyomány...)
ez valahol fából vaskarika. ha abban hiszel (megj.: a "hinni" nem a megfelelõ ige ide, amikor objektíven megjelenõ változást idéz elõ egy "hit", célszerûbb lenne "tudás"-nak hívni), hogy pl. a pi-víztõl egészségesebb leszel, és ez a pi-víz fogyasztása folytán valóban így is lesz, akkor szerintem alappal lehet mondani, hogy a pi-víztõl lettél egészségesebb. pláne, amíg valójában senki nem képes egyértelmûen és 100%-os bizonyossággal leírni a hatásmechanizmust, ám az eredmény egyértelmûen létezik és a külvilág számára is észlelhetõ, irreleváns, hogy valóban a pi-víz (mint anyag) tett rád jó hatást, vagy a saját tudatod (elméd, materialistáknak: agyad) módosította az egészségi állapotodat pozitív irányba a pi-vízbe vetett "hited" hatására.
nem szeretnék "lét határozza meg a tudatot, vagy fordítva?" flamet elindítani, úgyhogy be is fejezem :D
Szal mégse! ;D
Egyébként szerintem meg a meditációt sem szabad túlzásba vinni. Van egy ismerõsöm aki annyira meghülyült tõle hogy eladta mindenét, kiment indiába, nem csinál semmit sem csak egész nap meditál meg adományokból él, úgy néz ki lassan mint egy jeti és ez neki hüdejó...
Másrészt meg szerintem azért születtél a földre hogy ebben a világban élj ne valami szellemvilágban. Szóval normális meditáció + sport= egészséges élet.
Az erõs hatású meditációkat meg hagyjuk meg a szerzeteseknek meg az alkoholistáknak :D
Nem értek egyett, vannak elég erõs hatású meditációs gyakorlatok, szinte minden "vallásban", csak mondjuk kezdõket meg kivûlállókat nem ilyesmivel traktálják. Szerintem.
Bár ha egyszer lesz egy normális idõbeosztásom valószínüleg mindkettõre érdemes sort keríteni :)
A meditáció meg segit kikapcsolódni ellazulni és hatása kb megeggyezik azzal mintha minden nap sétálnál fél órát a természetben.Épp ezért egészséges mindkettõ.Az alkohol is egészséges, kis mértékben, erõsiti a szivet, a vérkeringést az érrendszert.
Egy-két sörbe még nem halt bele senki.
És hogyan marad meg az a szerkezet, miközben a víz folyik? Igaz, hogy a vízben kialakul egy kristályszerkezet-szerûség, de csak ideiglenesen, különben nem víz lenne, hanem jég.
Ezen kívül:
- Higításkor is elveszik a struktúra, nem másolódik át. De még ha másolódna is, akkor sem tudja a víz, hogy melyik struktúrát kell hova másolni. Maximum az energetikailag kedvezõbb struktúra gyõzhet, de az meg pont nem az, ami nekünk kell.
- Arra már semmiféle tudományos magyarázat nincs, hogy ez hogyan okozza épp a kívánt hatást az adott kristályszerkezet.
- Egyáltalán hogyan éli túl az emésztõrendszert?
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy igazolta-e valaha is objektív vizsgálat a hatásosságát?