• megrab
    #58
    Csak azt akartam mondani, hogy nem túl nagy szám ilyesmit kimutatni. Ha egy ember, állat valamilyen táplálékból többet kap a kelleténél akkor valószínű, hogy valami baja lesz. A probléma ott van, hogy ezek a cikkek azt éreztetik, hogy nem szabad az adott élelmiszert fogyasztani - ld. koleszterin, amire szüksége van a szervezetnek, és legalább olyan káros nem fogyasztani ilyen tartalmú étket, mint túl sokat enni belőle.

    Válaszul mindenben (a sárgarépában is) van rákkeltő anyag - más kérdés, hogy a mesterséges kajákban általában több. A rák kialakulás a az emberben pedig statisztikai jellegű folyamat: ahogy halmozódnak a káros anyagok úgy nő a sejtekben a káros elváltozások száma, ami előbb- utóbb rákhoz vezet, ha előbb más miatt meg nem halunk.

    A lényeg az, hogy szerintem nem szabad azt mondani semmiről, hogy rákot okoz, mert ez a kijelentés egyáltalán nem korrekt( ha 300 évig répát eszel kimutatnák, hogy attól vagy rákos). Sokkal helyesebb lenne, ha arról beszélnének, hogy mennyivel nő a rák kialakulásának az esélye a viszgált termék vagy anyag esetében.