Epikurosz#32
"Omega 3 zsírsav, amit már régebben is ismertek csak más neve volt. Ezt tartalmazza nagyban a jó vastag mangalica nyers fehérszalonna. A tojás meg a nagy magnézium (felszívódás) és b-komplex tartalma miatt is egészséges. "
Vitatkoznék veled.
A szalonna jellemzően nem omega-3 (TELÍTETLEN) zsírsavakat tartalmaz, hanem TELÍTETT zsírsavakat. Na bumm!
Ugyanígy a tojás is.
Senki nem mondta, hogy ne egyél szalonnát vagy tojást, csupán a mennyiséen van a lényeg, és függ persze a leadott kalóriáktól is.
Tény, hogy a szalonnában, tojásban lévő koleszterin a sejtek létfontosságú építőköve. Koleszterin nélkül nincs emberi élet! Csak az a baj, hogy ezt sokan túlzásba viszik, és akkor a fölös koleszterin szépen lerakódik az érfalakra, a sejtek közé.
A megoldás?
- Kevesebb koleszterin evés
- Több mozgás
- Koleszterint oldó telítetlen zsírsavak fogyasztása (omega 3). Ilyenek vannak a halakban (főleg tengeri, de a busa is kiváló), és a növényekben. Az első helyen a lenmag van, de az olíva sem megvetendő!
A fentiek megfelelő kombinációja az idvezítő!
Most akkor néhány szót az aszpartámról is:
Én bevallom évek óta a következő receptet alkalmazom.
Tea ízesítéséhez: 1 kávéskanál (kk) méz, 1 kk cukor, 1 kk Canderel (aszpartám)
Naponta 2-3-szor nyúlok ezekhez, így aszem a határértékekekn belül vagyok, és vígan élem a világom. :-)
Lehet, sőt nagyon valószínű, hogy e cikk olvasása után felére csökkentem napi aszpartám bevitelem (elég lesz az, amit a gyári termékekből megeszek), és kizárólag mézzel és kristálycukorral fogok édesíteni.
Nem fognak "ezek" engem elkapni! :-)