dez#507
"Pont hogy nem tankönyvből van. Persze nyílvánvalóan nem amgamtól jöttem rá mindenra, hanem valamikor valahonnan tanultam a nagy részét, de a lényeg az, hogy nem idézeteket tárolok a fejemben, hanem az inputot alaposan feldolgozom, beépítem a rendszerbe, ellenőrzöm a kapcsolódási pontokat és kereszt referenciákat, és végül kijön egy megbízható konzisztens tudásbázis."
Ehhez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ez abból a szvsz téves nézetből indul ki, hogy minden egy magy, és főleg logikus rendszerbe foglalható, fekete-fehér, stb., továbbá abból a ma már elavult nézetből, hogy a tudományokkal is megtehető ugyanez. (Valójában nem folytonos az átmenet a tudományágak között, mindegyiknek megvan a saját rendszere, fogalomköre, így pl. az egyik nem helyettesítheti a másikat, aki az egyiket érti, nem fogja automatikusan érteni a többit is, mindegyiket egyenként kell megismerni, stb. - ez többször elhangzott pl. a tévés szabadegyetem előadásokon is).
És még hozzátenném, hogy ez extra erős logikus-analítikus-deduktív bal agyféltekei dominanciát is mutat. Ez bizony kiegyensúlyozattlanság. Talán nem ártana kicsit több teret engedni a jobb agyféltekédnek is (intuíció, csak "párhuzamosan" megérthető, vagy inkább meglátható összefüggések kezelése, gondolati szabadság, stb. stb., és nem utolsó sorban pl. az érzelmek, és más effélék mélységeinek megértése, vagy inkább megélése)... Akkor talán arra is rájössz, hogy nem egy robot vagy. :)
(Az agyféltekék különbözőségeiről kicsit bővebben pl.: http://demoszthenesz.hu/cikkek/azagyevtizedeben)