• BiroAndras
    "Andrásnál, ami kívánni valót hagy maga után, esetleg a túlzott magabiztossága"

Néha valóban túlzásba viszem, de azért legtöbbször igazam van. De el tudom képzelni, hogy a másik oldalról ez zavaró lehet.

"a valóságban lehet, hogy ő is tele van kételyekkel, mint annyi más ember"

Valóban. Csak mint mondtam, van annyi eszem, hogy nem állok le vitázni ha nem vagyok biztos benne, hogy igazam van.

"Én mindenesetre szimpatizálok az olyan emberekkel, akiknek mindrnre van kész válaszuk"

Nincs kész válaszom mindenre. Nem is lehet, nem fér bele annyi minden a fejembe. Viszont ahhoz nagyon értek, hogy általános elveket, és szilárd keretrendszert találjak minden területen, és ezek alapján gyorsan oldjak meg konkrét problémákat (pl. nem tanulok meg képleteket, csak az elveket, ami alapján le lehet vezetni őket). Így nagyon sokféle problémát oldhatok meg szerény lexikális tudással. Szóval, amikor előkerül egy adott téma, legtöbbször csak felületes tudással rendelkezem róla, és menet közben következtetem ki a részleteket (és persze a gugli is sokat segít). De ezt elég gyorsan és könnyen csinálom ahhoz, hogy úgy tűnjön, mintha mindezt már régóta tudnám. A módszer egyébként jól működik, a menet közben előkerülő konkrét adatok szinte mindíg egyeznek a következtetéseimmel (persze szoktam tévedni is).