• Epikurosz
    "Gondolj bele, hogy te mit szólnál hozzá, ha a te munkádba szólna bele egy totál kívülálló. "

Én mondjuk elég toleráns vagyok ilyen esetben, nem vagyok szakmai soviniszta, mert értékelem az ún. lateral viewing-ot. Arra célzok, hogy ha mereszted a szemet, halvány csillagokat nem látsz meg, de néha a szemed sakában felvillannak.
    A dilettáns sokszor nagyon lényeges pontokra tappint rá, amelyeket a szakmába beletemetkezett tudós nem vesz észre.
    Mondjuk én az a típus vagyok, hogy elviselem a belepofázást, és én is beszoktam pofázni mások dolgába, de meggyőzhető vagyok. Nem is szeretem azt a szakértőt, aki nem nyitott.

(Csak egy példát mondok:
    Kb. 15 évvel ezelőtt, miután foggyökérkezelés + korna kapcsán a doki jó megkínzott (akkor még tanársegéd volt a fogászai egyetemen), felvetettem neki, hogy szerintem az utóbbi 10 évben egyáltalán nem fejlődött a fogászat, mikor lesz az, amikor reprodukálni tudják a fognövesztést. Utaltam arra, hogy a szervezet 7 éves kor körül a tejfogak után új fogakat növeszt, ezt kellene reprodukálni. Nem olyan egyszerű az - monta ő, és ezzel csak egyet tudtam érteni. Mondjuk, én már akkor úgy képzeltem el a dolot, hogy minden emberből 7 éves kora körül kiműtünk parányi foggyökér-gyökér mintát, mélyfagyasztjuk, és utána idősebb korában csak felhasználjuk új fogak növesztésére. Mivel saját sejtekről van szó, kilökődés nincs. Nos, ma már tudjuk, hogy tényleg ez a követendő út - lásd őssejtek. Persze, még mindig nem értünk az út végére.)