BiroAndras#371
"Viszont attól, hogy magábaszippantja a közel's távol összes anyagát igen, és mivel nem állíthatsz mindent orbitra körülötte, így a szívás elmélet szerint exponenciálisan növekvő sebességgel kellene a SBH felé tartanunk"
Csak az az anyag növeli a gravitáviót, ami a körpályán kívülről érkezik. De olyan nem nagyon van, hiszen egyenletesen húzódik össze az egész rendszer.
(egyébként mi a francról van szó? már nem is találom az eredeti állítást)
"A lokális sűrűsödés a globális sűrűsödéssel egyetemben éppenhogy egyenletes eloszlást generált volna, nem alakzatokat"
Nem, a sűrűsödés pontosan az egyenletes eloszlás ellen dolgozik.
"A hivatalos vélemény a gravitációs ár-apály elmélet tudtommal."
Link? Én sajnos nem találtam semmit.
"Azzal kezdtem, hogy a köd mérete pl 10x-ese a galaxisnak. A galaxis a közepén, egy fél galaxisnyi üres rész, ahonnan még elszippantotta a galaxis az anyagot, majd a köd (ahol a belső csomósodás miatt fialakult SNovák és napok keltette gravitáció már soknagyságrenddel nagyobb, mint a galaxisé, tehát ez a külső köd már nem zuhan a SBH felé -vagy lényegtelenül lassan-). Na az ilyesmit hiányolom én (és nem a körbe egy kis gyűrű, mert az is lehet kilökődés eredménye)"
Nem marad meg a köd, mert befelé húzza a gravitáció. Ha meg mégis elég távol lenne, akkor meg kialakul neki saját grav. centruma, és másik galaxis lesz belőle. Szerintem nem olyan bonyolult belátni, hogy nem maradhat meg semmilyen köd túl sokáig.