• mrzed001
    "Nekem nem rémlik, hogy bárki más valaha ilyet állított volna."
    Hát, hol is állították ezt: BBC dokumentumfilm, Discovery dokumentumfilm (az egész story le volt adva, ahol elmondát a résztvevők, hogy hogyan jöttek rá és bizonyították, hogy SBH van a galaxisok középpontjában), RTL dokumentumfilm

A tömeget nem tudom, hogy honnan vettem, sztem az egyik fenti filmben hallhattam (vagy félrehallhattam), vagy egy letöltött doksiban lehetett, már nem emlékszem. Ha rossz adat, akkor ez van

"Ha igazad van, az idősebb galaxisok kisebbek lennének nagyobb központi feketelyukkal"
    Ezt miből szűrted le? Mivel anyag elhagyja a SBH-t, tehát az idősebb galaxisok nagyobbak lennének (vagy több anyag lenne a karokban)

Ja, még 1-2 ellenérv a lefolyó elmélettel szemben:
    - A karokban lévő anyagoknak gyorsulva kellene zuhanni a középpont felé
    - kiindulva egy ködből, mi magyarázza, hogy a teljes ködöt beszívja a SBH, miért nem marad a karokon (és a grav. befolyáson) kívül is egy gyűrű pl?
    - Hogyan is alakultak ki azok a karok? A lefolyó/hurrikán péda azért nem biztos, hogy jó, mert ott egymáshoz közel lévő anyag hozza létre (most lusta vagyok kiszámolni, hogy mekkora 2-2 O2 N2 molekula vonzása a levegő sűrűségét figyelembe véve -nyomáskülömbségből-, és mennyi 2 nap tömegvonzása a itt a környéken). Magyarán tényleg van-e akkora összetartó erő a napok között, hogy levegőszerűen egymást vonszolva "becsavarodjanak"

#139-re még senki sem válaszolt, pegig kíváncsi lennék rá :)