• NEXUS6
    #85
    Jaj mindíg ezek a negatív hullámoki!

    Induljunk a legegyszerűbb modellből: na most fúrsz a sziklába egy monnyuk 100 köbméteres likat. Kibéleled valamilyen hő meg légszigetelő anyaggal. Az akár 40 évig is megmarad.
    Aztán fogod Joe-t, adsz rá egy alsógatyát hogy a tv közvetítéseken ne a jancsikáját kelljen nézegetni. Adsz neki vagy 10 tonna dehidratált kaját, A vizet a kilélegzett párából és egyéb melléktermékekből, nem túl bonyis, de megbízható berendezésekkel vissza lehet alakítani.
    Az energiát elő lehet állítani pl. üza cellával, vagy olyan erőforrásal ami pl a voyagerekben is működik vagy 30 éve.
    A co2-t ki lehet szűrni és redukálni, így az 02 is megoldott.
    Kis szerencsével Joe önállóan kihúzhatja a PS3-játékaival akár 1-2 évig is!
    Ez szerintem igazán jól hangzik;)

    De igazad van, egy nagyon fontos dologra nem gondoltam!;))))
    A wc problémáját meghagyom neked!

    Persze igaz hogy elég minimál konfigos ez a "holdbázis" de pl az önfenntartás kritériumát kielégíti.

    Másrészt bizonyos szempontokból az űrben meg lehet hogy könnyebb is lenne nagy tisztaságú ötvözetek előállítása. Nincs levegő, kevesebb a szennyezés, nincs gravitáció az alkotóelemek nem különülnek el, A vasmeteorokból szinte tisztán nyerhetjük ki a fémet! A megmunkálás persze más tészta, viszont az űrhajókszerkezetének ha már fenntvannak nem kell akkora igénybevételeket kiállniuk, mint a fel leszállás során, vagy egy repülőnek a légköri repülés során!
    Akár kisebb aszteroidákat, üstökösöket is használhatunk űrutazásra, a kitermelt anyagot/salakot használva hajtóanyagként.

    A lehetőségek határtalanok.
    De még sehol nem tartunk.
    Minden esetre ez a CEV-es projekt sajnos nekem se úgy tűnik hogy elég nagy lépés lehessen akár csak az első lépcsőfokra.