• smv
    Alfa Of NS : A használatához nem is kell. Alaptelepített uhu kezelőfelülete nem sokban különbözik a wintől. Ikonok, kattintás, X-ecske is lehet, a jobb sarokban, még a kinézetét is áthúzhatom xp-sre. Egy dupla kattintáshoz nem kell mérnöki diploma...

"Epp ez az egyik gond, gyakorlatilag linux szakertokon kivul mindenki elveszik a disztribek kozott. Nincs meg az egysege"

Miért baj az, ha van választásod? A probléma nem ott van, hogy sok disztrib van, és mind másra van kihegyezve, hanem, hogy akiszeretne megtanulni linuxolni, az nincs megfelelően tájékoztatva (ha csak nincs linuxos ismije), hogy ő mit használjon. Ami viszont hiányosság az összes disztrib között a 100%-os kompatibilitás.

Equ: Akkor most nézzük az ár/érték arányt a photoshop és gimp nem versenyében. Gimp = ingyen, photoshop = sok sok pénzért. Azért a gimp ahhoz képest sokmindent tud. Persze én is egyetértek veled, hogy még nem egy photoshop, de csak idő kérdése a dolog. Pár verzióváltás és megoldódik a kérdés. Szövegszerkesztő téren, pedig ha az userek 90% -áról beszélsz, akkor az is jusson eszedbe, hogy az userek 90%-a qvára nem fogja scriptelni magának a szövegszerkesztőt, extra fícsöröket sem használja, hanem minő meglepő, szövegeket szerkeszt benne, és nyomtat. Ehhez képest az openofice jóval többet tud. (És tudom az openofice létezik windowsra is, de tudtommal most a linuxról van szó, és a linux alatt is elérhető. Pont mint FF, vagy Opera.)

Amiben a linux ismét csak kevesebbet nyújt, az a játékok. Majd lesz változás ezen a téren is. Én személy szerint nem játszani használom a gépem (nagyon ritkán játszok 1 kis starcraftot), így nem ejt kétségbe a dolog, hogy ott kevesebb játék érhető el.

Viszont abban igazad van, hogy a felhasználókat az nem érdekli, hogy valami miért nem megy, a lényeg, hogy menjen. De erről a programozók is tehetnek.